Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Toszka 09:25, 05 cze 2018

UrsaMaior napisał(a)
Basen by mnie nie stresował, ale moja niebieska zjeżdżalnia mnie wkurza ehhh... W kadry włazi:/

To zrób serię zdjęć ze zjeżdżalnią w tle i od razu lepiej się poczujesz
Brzozowadzie... 09:28, 05 cze 2018

Haha, to wychodzi, że króluje błękit. Każdy ma swoją dekorację Do wyboru: trampolina, basen, zjeżdżalnia
Catalinasdiary 11:46, 05 cze 2018

Ja mam trampolinę i basen... i brak dzieci
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Haha, to wychodzi, że króluje błękit. Każdy ma swoją dekorację Do wyboru: trampolina, basen, zjeżdżalnia
magnolia 11:47, 05 cze 2018

jesli masz ochotę na róże, to posadź je tam, pasują. Tylko ja bym szukała miejsca na powtórzenie jej gdzieś jeszcze
magnolia 11:56, 05 cze 2018

tylko jak patrzę np na Lupo, to widze róże okrywową. A może weź pod uwage niską,ale o wzniesionym pokroju.I zanurzyć ją ( już je, bo może więcej się upchnie)w delikantych trawach takich do 50 cm?- np sporobolus czy molinia niewysoka ewentualnie drżączka
Z wymienionych przez Andę to pokrój jak Garden of Roses, chyba Pepita
magnolia 11:57, 05 cze 2018

Ando, a Artemis będzie za wysoka?
Brzozowadzie... 12:12, 05 cze 2018

O, ta Artemis jest zjawiskowa! Magnolio, ale Ty myślisz, żeby na tej samej rabacie powtórzyć różę? To może tam gdzieś przy tych liliowcach ją upchnę, albo zamiast nich
magnolia 12:27, 05 cze 2018

tak, o tym myslę, i nawet mi przemkneło przez mysl żeby zamiast liliowców, ale nie chciałam tak brutalnie...
Tylko mało tych róż i z mgiełką trawy... a jakby się zmieściło i pasowało do trawy to mona dać coś co będzie jak szałwie niższe, ale wyższe i tez wmieszane w też trawy z różami- szałwię cardonna, lub naparstnice w jednym kolorze- ale mało tego, i tylko jak się zmieści, ma być mało wazne
Brzozowadzie... 12:37, 05 cze 2018

Muszę to sobie wyobrazić Zastanawiam się tylko, czy ta róża załóżmy w miejscu liliowców będzie ładniegrać, gdy na plecach będzie miała duużą kępę hortensji?... Co prawda one nie należą do zbyt wysokich... Jakiś oddzielacz tam musi rzeczywiście być, te trawki niewysokie...
I jeszcze jedno, czy molinie ładnie wygląda z turzycą i miskantem ML? Nie mam doświadczenia w łączeniu traw.
magnolia 12:42, 05 cze 2018

kolorystycznie wolę sporobolusa do tego zestawu, bo ma świeżą zieleń a molinia ciut kapnięta sinością jest.
Róże z hortensjami dla mnie są za ciężkie, dlatego te róże bym dawała właśnie jako 'wmieszanie' żeby ciężkości nie dawały. I nie za wysokie