Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

magnolia 12:43, 05 cze 2018

mozesz tez zostawić na teraz jak jest i patrzeć jak to odbierasz w czasie. Może te lilowice się zgrają
Brzozowadzie... 12:56, 05 cze 2018

Chyba tak zrobię. Na spokojnie Tam są posadzone jeszcze naparstnice różowe, ostróżka. Zobaczę jak to wszystko będzie ze sobą wyglądać i ewentualne zmiany zrobię jesienią. Dla róż to też będzie chyba lepszy czas niż teraz na sadzenie. Ale ta artemis jest piękna. Gdzieś ją wcisnę na pewno. Wielkie dzięki za podpowiedzi!
P.S. Chyba, że do jesieni nie wytrzymam
magnolia 13:05, 05 cze 2018

rozumiem, pewnie.

Może też masz inne miejsce na róże, gdzie będa Cię cieszyły bo wtedy te hortki mogą tu dominować.
Ale lilowcom i tak się przyjrzyj. Bo za lilowce może tez być coś lekkiego innego.
Na spokojnie, poobserwuj
akwarela 13:11, 05 cze 2018

Piękna ta nowa rabata Szałwie śnią mi się po nocach, ale ciągle wydaje mi się, że u mnie się nie utrzymają. Pozdrawiam
magnolia 13:25, 05 cze 2018

akwarela napisał(a)
Piękna ta nowa rabata Szałwie śnią mi się po nocach, ale ciągle wydaje mi się, że u mnie się nie utrzymają. Pozdrawiam

dla nich tylko słonce i niezbyt cięzka ziemia. A jak masz ciężką i mokrą to zrób małe wyniesienie czy spadek, dodaj lżejszej ziemi i masz miejscówkę
Anda 13:37, 05 cze 2018

Artemis bedzie raczej wysoka, ok. 1m i przede wszystkim rozlozysta. I z hortkami razem jej nie widze, ale to pewnie kwestia gustu Na pewno jest piekna, wyglada jak bukieciki slubne, tylko nie pachnie.

Garden of Roses jest fajna, zwarta, lekko kremowa.

Pepita jest rowniez dosc zwarta. Kwituszki malutkie i bardzo rozowe.

LO do Bonici powinno pasowac. Chociaz zamiast rozowej pewnie poszlabym w jakis inny kolor, moze Ilse Krohn? Tez pnaca, mozna nia obsadzic ogrodzenie i pieknie pachnie.

Bardzo ladny, ale pewnie za duzy, jest Leonardo da Vinci. Nie pachnie, ale kwiaty ma piekne i jest zdrowy.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 16:38, 05 cze 2018

A może z róż w niezbyt nachalnej kolorystyce to Pashmina by tam pasowala? Niezbyt wysoka, dlugo kwitnąca..

Podoba mi się frontowa!

Ps. U mnie straszy plastikowy czerwono zielony domek, który praktycznie stoi nieużywany, ale stoi.. ech, jestem pełna podziwu dla Ciebie, jak z tymi 4 chlopami dajesz radę+ 1dorosły mnie dziś Kuba po tygodniu obcowania z siostrą w domu stwierdził, ze oprocz siostry chce jeszcze też brata
Brzozowadzie... 21:24, 05 cze 2018

akwarela napisał(a)

Akwarelko Dziękuję za miłe słowa. Ja właśnie za to lubię szałwie, że nie są kłopotliwe A te niskie dla mnie są wyjątkowo piękne.
Brzozowadzie... 21:25, 05 cze 2018

magnolia napisał(a)
rozumiem, pewnie.

Może też masz inne miejsce na róże, gdzie będa Cię cieszyły bo wtedy te hortki mogą tu dominować.
Ale lilowcom i tak się przyjrzyj. Bo za lilowce może tez być coś lekkiego innego.
Na spokojnie, poobserwuj

Tak, z tą różą chwilę poczekam. Bo potem będą mi się dwie królowe gryzły. Jeszcze zobaczę.
Brzozowadzie... 21:29, 05 cze 2018

Anda napisał(a)
Artemis bedzie raczej wysoka, ok. 1m i przede wszystkim rozlozysta. I z hortkami razem jej nie widze, ale to pewnie kwestia gustu Na pewno jest piekna, wyglada jak bukieciki slubne, tylko nie pachnie.

Garden of Roses jest fajna, zwarta, lekko kremowa.

Pepita jest rowniez dosc zwarta. Kwituszki malutkie i bardzo rozowe.

LO do Bonici powinno pasowac. Chociaz zamiast rozowej pewnie poszlabym w jakis inny kolor, moze Ilse Krohn? Tez pnaca, mozna nia obsadzic ogrodzenie i pieknie pachnie.

Bardzo ladny, ale pewnie za duzy, jest Leonardo da Vinci. Nie pachnie, ale kwiaty ma piekne i jest zdrowy.

Ewo, sypiesz różami jak z rękawa Porównywałam kolor kwitnących hortensji Diamant Rouge z każdą z proponowanych przez Ciebie róż i najbardziej kolorystycznie pasuje Leonardo i Artemis Chyba jednak poczekam do jesieni, i jeśli się zdecyduję na różę w tym miejscu, to wtedy będzie mi łatwiej dobrać kolorystycznie. Ale zapisałam sobie wszystkie propozycje. Dzięki!!
Czy ta Ilse w realu też jest taka...kanciasta? Bo rzeczywiście, ładnie by tam pasowała jakaś biała. A ta ma te kwiaty takie ..trudne w rysunku Ale skoro pięknie pachnie...