Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

To tu... 15:22, 22 wrz 2014

Do góry
Projekt w dalszym ciągu jeszcze w głowie u Danusi... Muszę sobie ułożyć w głowie czego tak naprawdę chcę i wreszcie wybrać się na spotkane. Danusiu, przepraszam, że to tyle trwa.

Na małe i większe smuteczki najlepiej pogrzebać w ogrodzie. W sobotę pogrzebałam. Dużo pogrzebałam i wygrzebałam kawał rabaty. Już nie mogłam patrzyć na te chwaściory i klepisko wokół domu. Będzie cieszyła oko do czasu realizacji Danusiowego projektu. Lekko nie było ale udało się. W jeden dzień, no półtora.

Na prawo od drzwi wejściowych:

Róg domu:

I dalej w stronę okna jadalni:

Tak się zastanawiam jak ciachnąć tego bezkształtnego bukszpana. Kula czy stożek? Hmmmm...

I widok w drugą stronę:

Jeszcze tylko trochę kosmetyki i będzie finito. Na wiosnę dojdzie tam jeszcze pewnie stipa. Jak upoluję nasionka.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 11:20, 22 wrz 2014

Do góry
Ucieszył mnie dzisiejszy poranny deszcz, bo w sobotę przemeblowałam trochę mój ogród, więc dobrze ,że podlało nowo posadzone rośliny.
A to dlatego, że
wiosną zrobiłam sobie taki o projekt :

Szpaler hortensji, bordowych małych krzewuszek i lawenda ( która w międzyczasie jednak się zmieniła w bukszpanowe kulki ) no i skoro nadchodzi jesień , nastał czas na zrealizowanie projektu

Miałam już w tym miejscu część zaplanowanych roślin, ale były też i inne, które musiały się wyprowadzić na inne rabatki.

Zabrałam więc derenie ( 3 sztuki) i zrobiło się miejsce na dalsze działania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:09, 22 wrz 2014

Do góry
Oglądam projekt, ale muszę pilnie zmykać z forum /Dzieci znowu chore/. Obiecuję wrócić i się nie migać
Ogród do odświeżenia 23:01, 21 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Moje ulubione kulki purpurowe z rozplenicami rubrum oraz z little bunny to właśnie bagatelle. Przez dwa lata sie formowaly same w kulki, w tm roku zaczęly mocniej przyrsatsać to jed dwuktornie orzycięłam. I tak rzadziej tnę je niż bukszpany... Zatem z czystym sumieniem polecam bagatelle

Julka co sie dzieje z bukszpnami? Cofnąć się chyba sporo musze?

Po prostu Madżenko prosiłam Cię abyś przyszła i zobaczyła ile kulek miało być pod świerkiem, bo nie wiedziałam....a później przyszła Danusia i zrobiła cały projekt tej rabaty właśnie z bagatelle ...

...dziękuję Madżenko za rady ...potrzeba mi wsparcia ogrodowiskowego
Ogród do odświeżenia 19:07, 21 wrz 2014

Do góry
jazzy napisał(a)

Macham w ten ponury dzień u nas też lalo, że ho ho
Perz będzie rósł u mnie jak na drożdżach
Widzę, że pól nocy nie spałaś jak zobaczyłaś projekt Danusi
Pozdro

Ja dopiero po północy projekt zobaczyłam, jak gości spać położyłam...i właściwie miałam dzisiaj poodpisywać, ale z emocji mi się spać odechciało i do 1.30 na telefonie siedziałam
Moja "przyziemna" :) pasja 18:29, 21 wrz 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Projekt cud miód ! pod brzozą widzę też niskie jednolite trawy, ale będzie pięknie

Najprawdopodobniej wprowadzę tę poprawkę .
Moja "przyziemna" :) pasja 18:07, 21 wrz 2014

Do góry
Projekt cud miód ! pod brzozą widzę też niskie jednolite trawy, ale będzie pięknie
Postawić trawkę nad i... 16:08, 21 wrz 2014

Do góry
Aga, podziwiam, aż zajrzałam w którym roku robiłam projekt z ciekawości... no i dwa lata i taki cud powstał, że normalnie jestem w szoku. Wielki masz ogród i wiem, że konserwacja uciążliwa, bo dużo czasu zajmuje. Świetnie sobie poradziłaś. Cieszę się, że Swany się sprawdziła
Hirutkowy raj:)) 10:40, 21 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ja tez poczekam na zdjecia bo też jestem ciekawa co porabiacie i co sie zmieniło od naszego pobytu . Serdeczne pozdrówka dla Was.

Bożenko juz wstawiam zdjęcia,w sprawie budowy do przodu projekt Nikity zrobiony oprócz piekarnika w ścianie teraz dopieszczenie ścian,malowanie,podłoga i wczodza meble do kuchni oczywiście już ustalony układ i zmówione Pozdrawiam
Ogród do odświeżenia 10:29, 21 wrz 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Asiu globus minął jak deszcz zaczął padać, niezła ulewa była, napełnione mam całe zbiorniki na deszczówkę...
No wiesz chcę mieć ładnie przed chałupką, teraz to mnie czeka taka praca jak u Ciebie....trochę trzeba będzie korzenie przyciąć świerkowi, a to pewno coś jak Twój chmiel

Macham w ten ponury dzień u nas też lalo, że ho ho
Perz będzie rósł u mnie jak na drożdżach
Widzę, że pól nocy nie spalas jak zobaczylas projekt Danusi
Pozdro
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 09:56, 21 wrz 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Współczuję katorżniczej pracy, ale efekt już widać....a żywopłot chcesz zostawić czy też usuwasz?....zima owszem długa, bo z niecierpliwością wiosny będziesz wyczekiwać, ale przynajmniej dobry projekt sobie stworzysz

Właśnie na tę stronę będziemy przesadzać tujki, więc raczej będzie likwidowany. Zdjęcie zrobiłam ze złej perspektywy bo nie widać jaki łysy jest żywopłot. Zostawię go chyba tylko pod świerkiem, bo tam chmiel nie dotarł i nawet jest w miarę dobrej kondycji. A poza tym tam jest cień i chyba tujkom by się w tym miejscu nie podobało
Ogród do odświeżenia 01:18, 21 wrz 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Witaj. Dzięki za odwiedziny
Mam nadzieję, że już minął globus
Ooo, wyszłaś na przód domu. Super. I od razu projekt Made by Szefowa Jedynka .
Bomba . Oj, będzie się działo
Pozdrawiam serdecznie

Asiu globus minął jak deszcz zaczął padać, niezła ulewa była, napełnione mam całe zbiorniki na deszczówkę...
No wiesz chcę mieć ładnie przed chałupką, teraz to mnie czeka taka praca jak u Ciebie....trochę trzeba będzie korzenie przyciąć świerkowi, a to pewno coś jak Twój chmiel
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 00:41, 21 wrz 2014

Do góry
Współczuję katorżniczej pracy, ale efekt już widać....a żywopłot chcesz zostawić czy też usuwasz?....zima owszem długa, bo z niecierpliwością wiosny będziesz wyczekiwać, ale przynajmniej dobry projekt sobie stworzysz
Ogród w duszy mi gra... 00:25, 21 wrz 2014

Do góry
A ja słyszę trzask suchych gałązek i czuję duchotę zatykającą nozdrza, czuję zapach suchej trawy i zaczynam się bać że zaraz napadną mnie meszki! Witam pokrewną duszę
Zajrzę jutro cóż tam poczyniłaś czas odkleić się od ogrodowiska ale jak to zrobić jak się ma projekt Danusi, spać nie będę mogła
Dobranoc!
Ogród w duszy mi gra... 23:10, 20 wrz 2014

Do góry
kurcze zachorowałam na tego ambrowca wspaniały ten projekt miałam nie sadzić drzew na tej rabacie, ale skoro sama Danusia tak to widzi to będę mówić moim zoponenciałym oponentom że to Danusia tak to zaprojektowała i tu wszystkie peany na cześć Danusi i niech się odczepią hahaha. Mam nadzieję że to będzie argument dla nich, jeszcze im powiem o książce to już w ogóle zatkao kakao
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:58, 20 wrz 2014

Do góry
Danusiu chciałam podziękować Ci tutaj za pomoc, bo pewnie nie masz czasu biegać po tysiącach wątków, cieszę się że znalazłaś czas dla mnie! wspaniale to wymyśliłaś, będę podglądać ogród od którego wszystko co ogrodowe się dla mnie zaczęło. Jestem bardzo dumna, że taka osoba jak Ty zajrzała do mojego ogrodu, doradziła. A przede wszystkim jestem dumna z tego, że wirtualnie poznałam Ciebie i twój przepiękny ogród. Kiedy myślę o raju to podejrzewam że pan B Ciebie poprosił o projekt tylko po co projektowałaś tam tą cholerną jabłoń hihi
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 21:19, 20 wrz 2014

Do góry
Ale powoli i w mega bólach rodzi się projekt
Ogród do odświeżenia 21:14, 20 wrz 2014

Do góry
Witaj. Dzięki za odwiedziny
Mam nadzieję, że już minął globus
Ooo, wyszłaś na przód domu. Super. I od razu projekt Made by Szefowa Jedynka .
Bomba . Oj, będzie się działo
Pozdrawiam serdecznie
Kawałek ziemi , na którym ma powstać dom i ogród . 20:49, 20 wrz 2014

Do góry
My mamy projekt z Archetonu ale nie wiem czy można tak operować nazwami firm na tym forum , mam nadzieję ,że nie dostanę bury od Danusi?
Ogród w duszy mi gra... 20:44, 20 wrz 2014

Do góry
no właśnie ja może wezmę przykład z Ciebie, stałam się komputeromaniaczką, przydałaby się jakaś lektura
ale jak tu czytać jak się ma taki projekt od Danusi zastanawiam się nad tym ambrowcem tylko, można go ciąć? Pewnie nie? no i muszę wymyślić kontynuację tego co wymyśliła Danusia dla prawej części rabaty. Jak myślicie te graby i buki pewnie mają tworzyć taki żywopłot co? Nie wiem czy dobrze to zrozumiałam. I czy uważacie że mam stamtąd powysadzać te wrzosy i carex the beatles? I tawuły? Tam s takie maciupkie tawuły golden princess.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies