Julka czytałam u Bogdy o ogrodowej z którą nie wiesz co zrobić Jeśli ta sadzonka była by ukorzeniona bezpośrednio w ziemi to może zimować ale jak masz w donicy to musisz na zimę przechować w chłodnym pomieszczeni i wiosną przesadzić.To moje letnie z sadzonek zielnych co prawda nie ogrodowe ale też mus przechować do wiosny
Mirka, no mam problem z tą swoją hortką, rośnie w ziemi już trzeci rok, za każdym razem ma pecha...najpierw moja szczeniora (jeszcze wtedy)załatwiła mi ze swoim kolegą malusią hortkę, rok później odbiła, ale jak ją przesadziłam, to w pewnym momencie sama zapomniałam, że ona tam rośnie i sama ją złamałam, więc w tym roku przesadziłam ją w bezpieczne miejsce i jeszcze żyje, ale bida ma tylko kilka listków i to tak prawie przy ziemi....
Moje ulubione kulki purpurowe z rozplenicami rubrum oraz z little bunny to właśnie bagatelle. Przez dwa lata sie formowaly same w kulki, w tm roku zaczęly mocniej przyrsatsać to jed dwuktornie orzycięłam. I tak rzadziej tnę je niż bukszpany... Zatem z czystym sumieniem polecam bagatelle
Julka co sie dzieje z bukszpnami? Cofnąć się chyba sporo musze?
Julka nie wykopuj zabezpiecz co by jej nie połamać. Weż większą doniczkę odetnij dno i wciśnij w ziemię tam gdzie masz hortensję na pewno nie zmarznie i nie zadepczesz
Po prostu Madżenko prosiłam Cię abyś przyszła i zobaczyła ile kulek miało być pod świerkiem, bo nie wiedziałam....a później przyszła Danusia i zrobiła cały projekt tej rabaty właśnie z bagatelle ...
...dziękuję Madżenko za rady ...potrzeba mi wsparcia ogrodowiskowego