właśnie tak wygląda, dziękuję, już wiem, że go kupię...mieszkam w górach więc wiadomo, że muszę go okryć, czy powinnam zrobić coś jeszcze? Nie lubię tracić roślin...
..jest to klon palmowy 'Bloodgood' - nazwa odmiany tego klona nadana została od nazwiska właściciela przedszkola w Nowym Jorku. Sam klon na te chwilę ma kolor jak ciemne buraczki i nie stanowi nic specjalnego i szczególnego w tym klonie ale...ale no właśnie póżną jesienią to będzie eksplozja barw - bo przebarwią się listki tej odmiany w kolor "płonącej" purpury. Osobiście nie mogę się już doczekać tej chwili jego zmiany barw na jesienną (fotki też wrzucę gdy się już przebarwi). Na marginesie dodam tylko że jest to jedna z nielicznych odmian klonów czerwonolistnych, które zmieniają się na jeszcze bardziej intensywną czerwień na jesień.
Padało nad ranem.. już nie pada.. ale dobre i to co spadło.
Everillo posadzę chyba zamiast prymulek na nowej rabacie przed piwoniami.. nie będzie taka pusta zimą.. i dopasują się trawki do Gold Fountains pod magnolią.
O tu.. myślałam o bodziszka by pociągnąć dalej... ale bodziszki na zimę zanikają