Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 10:41, 05 paź 2015

Dzięki Danusiu! Byłam ostatnio u Ciebie przelotem, muszę zajrzeć na dłużej i się odezwać Czasu coś nie mam ..
sylwia_slomc... 11:26, 05 paź 2015

Fajnie wszystko wygląda Olu Dziewczyny na pomponellę narzekały, że po deszczu szybko brzydka, ale to lato suche było to i piękna była, werbena nam zarośnie całe Ogrodowisko wszyscy mają i wszyscy chcą mieć
ren133 12:02, 05 paź 2015

kosolka napisał(a)

Witaj
Podglądam troszeczkę Twój ogród Spodobało mi sie bardzo zestawienie zawilców z trawką Mogłabyś powiedziecć jaka to?
Viola 12:05, 05 paź 2015

Ola, Twoje piękności powalają na kolana. Fairy będziesz musiała do zimowego snu tulić bo nie będzie chciała zasnąć Wszystko jeszcze takie letnie
Iwk4 20:39, 05 paź 2015

kosolka napisał(a)

No i tej pannie się coś pomyliło

Ha, ha. U mnie wczoraj się mocno zdziwiłam, jak odkryłam, ze rododendron miniaturowy zakwitł. Jednym ślicznym kwiatkiem
Musze sprawdzić moje zawilce, jak się mają
Olu, śliczna nowa rabata. Będziesz z tego połączenia zadowolona
Iwk4 20:40, 05 paź 2015

waldek727 napisał(a)

Tak Olu.
Szczególnie polecam do robienia oprysków roślin kwasolubnych. Ja również robię w sezonie 2-3 opryski całego trawnika. Jak tylko zauważysz, że roślina traci swoją soczystą zieleń lub zacznie przebarwiać liście na żółto, to zrób oprysk w/g zaleceń na etykiecie.

Waldku, dziękuję też za tą informację. Na bukszpany też może być ?
Iwk4 20:44, 05 paź 2015

kosolka napisał(a)

O matko, cudo
Ola, jakie ona ma wymiary na rabacie? Ile potrzebuje miejsca?
kosolka 21:00, 05 paź 2015

Iwonka, co do nowej rabaty- mam nadzieję że ta "prostota" wkomponuje się w mój busz i jakos go przełamie..
Fairy zmierze jutro. Na oko (choć nie mam oka do miar ) myślę że największa ma niecały metr szerokości. One dopiero teraz się rozkręcaja, szalonae! Upały im przeszkodziły..

Dziś M.pomógł mi posadzić Globy, krzewy i przenieść jesionolistnego. Nie do tesciowej , tylko w kącik innej rabaty.
kosolka 21:15, 05 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajnie wszystko wygląda Olu Dziewczyny na pomponellę narzekały, że po deszczu szybko brzydka, ale to lato suche było to i piękna była, werbena nam zarośnie całe Ogrodowisko wszyscy mają i wszyscy chcą mieć

Dzięki Sylwia Mam nadzieję że nie zachwalilam Pomponelli, rzeczywiście nie wiem jak zachowa się gdy będzie deszczowo...
kosolka 21:17, 05 paź 2015

ren133 napisał(a)

Witaj
Podglądam troszeczkę Twój ogród Spodobało mi sie bardzo zestawienie zawilców z trawką Mogłabyś powiedziecć jaka to?

Reniu- to miskant variegatus. Na razie malutki.. Zawilce rosną między miskantami a hort ogrodowymi. Podgladaj