Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:51, 04 paź 2015

Do góry
Rene - czytam, że taczki to było i jest ulubione w ogrodzie Ogólnie stwierdzam, że małe dziecko woli bawić się patykami i kamykami niż wypasionymi zabawkami.. A z pojazdów to najlepsza jest taczka..

Kasiek - czytałam, ścieżka dostała jeszcze jedną odnogę.. tym sposobem ogród masz 2 razy większy Dzieci na pewno też się cieszą, bo mogą ganić tu i tam, a nie tylko w przód i tył Taczka była brudna..bo ziemie w niej mieszaliśmy W czystej nie byłoby tak fajnie

Eda - widzę nowy awatarek Dzięki za spostrzeżenie jeszcze raz.. patrzę na focię i się chichram

Anabuko - na pomocnikó takich przyjdzie czas.. teraz ciesz się, że ich nie masz i wszytko rośnie tam gdzie rosło

JUlka, Ala - taczka to pojazd dla wszystkich pokoleń

Werbenki i tulipanowiec..jeszcze nie ma kolorów. I dobranoc..

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:29, 04 paź 2015

Do góry
Szykuję się do sadzenia cebul i ... chciałam zacząć od krokusów, irysów i szafirków
Na rabacie z ambrowcem myślałam o krokusach i szafirkach (wymiennie będą kwitły).
Zastanawiam się tylko jak je rozmieścić ... czy między carexy czy raczej przy kosodrzewinie a może tu i tu tylko jak to skomponować?
Może ktoś mi podpowie?

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:22, 04 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Goście walą drzwiami i oknami..a gospodyni nie ma.. sorki.. los tak chciał..

Sylwia - nie wszytko rośnie.. ale takie życie..

Aniu Tre - czas leci coraz szybciej... wiec i wnuki rosną coraz szybciej..

Justyna - zimowity wszystkie ładne, ale muszą rosnąć w kępie.. moje kępy już pozarastały.. i nie mam już gdzie ich przesadzać.. trudno ..

Kasya - była u Ciebie popatrzeć na miskanta i nie wypatrzyłam go. Raczej miskant powinien mieć chociaż jedną wiechę... nawet młody... może jeszcze dla niego za wcześnie? Zaglądałaś do środka.. nic nie puszcza??

Też chciałabym , żeby jednak rosło wszystko................no może oprócz chwastów i trawa mogłaby wolniej bo w sezonie nie nadążam z koszeniem
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:18, 04 paź 2015

Do góry
a to w moim ogrodzie prawda, że podobny klimat

O....! 23:17, 04 paź 2015

Do góry
ale mi miło, ze Wam się podobał mój ogród w obiektywie Miry

tak jak dla wielu z Was ogród jest dla mnie ogromną przyjemnością, pracą, zabawą i niekończącymi się adaptacjami/korektami...właśnie po wizycie moich gości już zaczynam przekształcać jedną rabatę( wcześniej mi to się układało w głowie...)- dereń kousa juz przekopany do 'fajnej miejscówki', będzie współtworzył oś widokową, dwie kępy traw przekopane w inne miejsce, jeżówki z tej rabaty też...no i dalsze zmiany niedługo...

odpowiadam na pytania
Hogata - te zielone poduchy to cyprysik Sungold
Katkak i Sylwia - wydaje mi się, że to zwyczajna jeżówka, na której pojawiły się jakby nowe roślinki...
Martek - nie, ML nie kwitną u mnie w tym roku, kwitnie Malepartus i miskanty Herman Mussel
Mira - na razie jeszcze nie kupiłam cebul i zastanawiam się, co robić aby nornice znów nie miały darmowej stołówki ? ( zawsze sadziłam w koszyczkach ale to nie pomaga)

a teraz trawki Red Baron w towarzystwie brunery koło stawku...

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:16, 04 paź 2015

Do góry
Iza Olili - ogród to nie tylko kfiotki i trawka Ja mam ogród przydomowy a nie ogród botaniczny

Dorotka - dawno Cię nie widziałam. A pracę to nie muszę dysponować... sam ma pomysły co robić w ogrodzie.. i jakoś nigdy w planach nie możemy się dogadać

Madżenka - wielkie dzięki.. syropki pojechały z młodymi..a do garnka wrzuciliśmy jeszcze marchewki.. stare to a durne ....

Ren - u mnie kosmetyczne zmiany.. brak czasu na ogród.. za to za rok będzie co robić

Gierczusia - spokojna głowa.. jeszcze ciebie to na taczce jestem w stanie bez problemu powozić. Jak przyjedziesz to masz zapewnioną rundę honorową

Było

Jest (azalia wreszcie dostanie światło, trawnik odżyje, przejście szersze)

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:14, 04 paź 2015

Do góry
dzisiejsza wyprawa leśna nie zaowocowała korzeniami bo te co były trzeba by chyba znowu ciągnikiem tachać, a nie mam takowego, przytachałam z młodym paprotki i mchy- mchy do makiety, paprotki obok
Ale było cudnie,
masę powalonych brzóz ale rozmiar przekraczający możliwość udźwignięcia

Ogródek Iwony 23:14, 04 paź 2015

Do góry
Muszę się pochwalić: Zakwitł wreszcie Grosse Fontanne
Dziś jego pierwszy dzień

I jeszcze Graham Thomas ma takie ciepłe kolory o zachodzie słońca - nie mogłam się powstrzymać

Leśne Wzgórze 23:10, 04 paź 2015

Do góry

witam,

wpadam z rewizytą choc przyznaję często bywałem u Ciebie alebez wpisu i anonimowo no i widzę że też masz klonika u siebie w kolekcji.

pozdrawiam
Jan

ps
. ta .wiewiórka jest the best, a przy okazji zapraszam Ciebie Aniu ponownie do herbaciarni bo nowe fotki które wrzuciłem - gdy Ty odwiedzałaś mą herbaciarnię to ich jeszcze nie było
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:08, 04 paź 2015

Do góry
nie znam się na grzybach , a taki mi rośnie

hortensja pnąca wystrzeliła do góry i na boki

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:06, 04 paź 2015

Do góry
po podcięciu wiśni od razu więcej widać

Ogródek Iwony 23:05, 04 paź 2015

Do góry
Wieczór w promieniach zachodzącego słońca. Było dziś pięknie

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:03, 04 paź 2015

Do góry
Goście walą drzwiami i oknami..a gospodyni nie ma.. sorki.. los tak chciał..

Sylwia - nie wszytko rośnie.. ale takie życie..

Aniu Tre - czas leci coraz szybciej... wiec i wnuki rosną coraz szybciej..

Justyna - zimowity wszystkie ładne, ale muszą rosnąć w kępie.. moje kępy już pozarastały.. i nie mam już gdzie ich przesadzać.. trudno ..

Kasya - była u Ciebie popatrzeć na miskanta i nie wypatrzyłam go. Raczej miskant powinien mieć chociaż jedną wiechę... nawet młody... może jeszcze dla niego za wcześnie? Zaglądałaś do środka.. nic nie puszcza??

Ogródek Iwony 23:01, 04 paź 2015

Do góry
Dzisiejsza kolacja i grzybki miłości (zawsze dostaję od M rydze i kanie, bo to moje ulubione )

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:00, 04 paź 2015

Do góry
Tu była wycięta zaraz za bramką

Czyli pierwszy etap przygotowywania rowu do rewolucji zaczęty
Hortensjada 22:58, 04 paź 2015

Do góry
Gratki na 200tkę

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:57, 04 paź 2015

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:53, 04 paź 2015

Do góry
została przerobiona na płotki

a pień wylądował w brzeziniaku

Ogródek Iwony 22:53, 04 paź 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Inspiracja Danusi fajna. Szkoda, że nie znałam tej trawy jak rabatę hortensjową robiłam, bo bym ja dała zamiast Trzcinnika Overdam. Chociaż może w przyszłym roku mój trzcinnik lepiej będzie wyglądał jak się porządnie rozrośnie

Mirelko, muszę zobaczyć, jak twój Trzcinnik wygląda.
Ja mam Trzcinnik Ostrokwiatowy Karl Foester od wiosny i go uwielbiam
Czerwiec :

Wrzesień:

Październik:
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:48, 04 paź 2015

Do góry
i praca ogrodowa przyjemniejsza

aronia w nowym miejscu

EMuś za kratami.......granicę obkasza

i doprasza się pochwały ode mnie

wycięcie jednej śliwy i tyle światła i miejsca dla brzózek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies