Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Kasya 19:01, 04 paź 2015

U mnie tez od wczoraj lato ale od czwartku zima z mrozem
Nie zakwitly mi 2 miskanty które miały być silberfeder, ladnie urosły i sie zastanawiam czy to pomylone i jakaś odmiana która nie zakwita? ale nie mam pomysłu co to mogłoby być bo liście podobne

Młodszy muminek do schrupania
hanka_andrus 19:03, 04 paź 2015

Moje ostanie zielone pomidory stopniowo w domu dojrzewają.
W szklarni, póki ciepło, posadziłam buraka liściowego z rozsady wcześniej wysianej. Może jeszcze botwinkę z tego zrobić się uda.

Miłego wieczoru.
Mala_Mi 19:11, 04 paź 2015

hanka_andrus napisał(a)
Moje ostanie zielone pomidory stopniowo w domu dojrzewają.
W szklarni, póki ciepło, posadziłam buraka liściowego z rozsady wcześniej wysianej. Może jeszcze botwinkę z tego zrobić się uda.

Miłego wieczoru.

Ja co roku buraki siałam po ogórkach..ale w tym roku ogórki wyjątkowo długo były. Jeszcze dziś zerwałam porcję.. Gdyby nie głupie mączliki to miałabym jeszcze je długo. I najśmieszniej, że w tym roku ani nie nawoziłam, ani nie założyłam automatycznego podlewania, ani niczym nie pryskałam.. były totalnie samopas.. i rosły jak chciały w buszu.. Chyba im to odpowiadało Ale najbardziej odpowiadała im pogoda niesprzyjająca dla chorób grzybowych. Nie sprzyja też grzybom w lesie, grzyby są chyba tylko u Ciebie

19:17, 04 paź 2015
najładniejsze zimowity.....mam przewagę białych i te one są najmniej atrakcyjne ..ten różowy pierzasty mam jeden (znaczy już 3 kwiatki) chodzę i ciagle go ogladam jest świetny
an_tre 19:25, 04 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)

Speszjal for ju.. czyli rosół z młodszego Muminka

fajowa przekąska jaki już mądralek, luka naokoło, co by tu...
pozdrawiam Aniu i życzę zdrówka dla Muminków
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 19:26, 04 paź 2015

Mączliki najczęściej dostaje się w prezencie z zakupiona rozsadą. Mogą się przyczajać się i wyczekiwać na sprzyjający moment.
Staram się do szklarni nie sadzić roślin z obcego terenu.
sylwia_slomc... 21:30, 04 paź 2015

Ania ależ Ci Muminek 2 szybko urósł. U Ciebie z resztą wszystko w oczach rośnie Uściski dla Maluchów
Mala_Mi 22:56, 04 paź 2015

hanka_andrus napisał(a)
Mączliki najczęściej dostaje się w prezencie z zakupiona rozsadą. Mogą się przyczajać się i wyczekiwać na sprzyjający moment.
Staram się do szklarni nie sadzić roślin z obcego terenu.

U mnie w szklarni zawsze są Niezawodne
Mala_Mi 23:03, 04 paź 2015

Goście walą drzwiami i oknami..a gospodyni nie ma.. sorki.. los tak chciał..

Sylwia - nie wszytko rośnie.. ale takie życie..

Aniu Tre - czas leci coraz szybciej... wiec i wnuki rosną coraz szybciej..

Justyna - zimowity wszystkie ładne, ale muszą rosnąć w kępie.. moje kępy już pozarastały.. i nie mam już gdzie ich przesadzać.. trudno ..

Kasya - była u Ciebie popatrzeć na miskanta i nie wypatrzyłam go. Raczej miskant powinien mieć chociaż jedną wiechę... nawet młody... może jeszcze dla niego za wcześnie? Zaglądałaś do środka.. nic nie puszcza??

Mala_Mi 23:16, 04 paź 2015

Iza Olili - ogród to nie tylko kfiotki i trawka Ja mam ogród przydomowy a nie ogród botaniczny

Dorotka - dawno Cię nie widziałam. A pracę to nie muszę dysponować... sam ma pomysły co robić w ogrodzie.. i jakoś nigdy w planach nie możemy się dogadać

Madżenka - wielkie dzięki.. syropki pojechały z młodymi..a do garnka wrzuciliśmy jeszcze marchewki.. stare to a durne ....

Ren - u mnie kosmetyczne zmiany.. brak czasu na ogród.. za to za rok będzie co robić

Gierczusia - spokojna głowa.. jeszcze ciebie to na taczce jestem w stanie bez problemu powozić. Jak przyjedziesz to masz zapewnioną rundę honorową

Było

Jest (azalia wreszcie dostanie światło, trawnik odżyje, przejście szersze)