Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

MirellaB 10:29, 03 paź 2015

Iwonka - dziękuję Ci bardzo za odpowiedź
Miskanty inne, które wymieniasz to nie znam żadnego. Muszę poszperać w necie i zobaczyć jak one wyglądają i czy też tak ładnie kwitną jak KF.
Zdjęcia porównawcze jak on zakwita i jak nabiera masy mi sugerują, że dość szybko się rozrasta

Inspiracja Danusi fajna. Szkoda, że nie znałam tej trawy jak rabatę hortensjową robiłam, bo bym ja dała zamiast Trzcinnika Overdam. Chociaż może w przyszłym roku mój trzcinnik lepiej będzie wyglądał jak się porządnie rozrośnie

MirellaB 11:47, 03 paź 2015

Dorota123 napisał(a)
Pięknie wszystko porozrastało się, moje żurawki nie przybrały na wielkości.

Moje żurawki , które dostałam od ogrodowiskowej koleżanki Marty po podziale też nie przybrały na masie, ale myślę, że to przyczyna trzykrotnego przesadzania.

Może Twoje też były przesadzane?
Malgosik 12:15, 03 paź 2015

obornik robi swoje
pod bukiem jest pięknie
Viola 12:51, 03 paź 2015

Pozdrawiam Iwonko Twoja Tola to moja nowa miłość Żurawki przepięknie się rozrosły - cudny kolor
sylwia_slomc... 19:37, 03 paź 2015

Pięknie Ci się ta rabatka rozrosła nie do poznania , a w przyszłym roku nie będzie za gęsto?
lojalna_ 19:45, 03 paź 2015

Efekt zmian na rabacie ogromny pieknie poroslo, zdrowo
Anusia 21:28, 03 paź 2015

Iwk4 napisał(a)

Aniu, mam kilka gatunków żurawek. Ale nie wszystkie znam z nazwy. Musze potwierdzić u Łukiego lub Ewy niektóre nazwy. W najbliższym czasie zrobię fotki i sobie pospisuję nazwy. Ja mam na słoneczku Berry Smothie. Bardzo dobrze sobie radzi.
Łuki poleca też Rio.
Te czerwone przy buku są od Ewy bacowej i właśnie nie wiem, jak się nazywają, ale są śliczne. Postaram się dowiedzieć w najbliższym czasie.

Ooo super, zapiszę sobie nazwy i wiosną będę rozglądała się za nimi. Żurawki od Ewy barzo ładne. Chyba, że dostanę już teraz i podzielę i posadzę w doniczki a wiosną pójdą na rabaty
Iwk4 22:16, 04 paź 2015

waldek727 napisał(a)
To również efekt dobrej gleby w ogrodzie.
Z miejsca da się to zauważyć.

Waldku, witaj u mnie.
To nie jest efekt dobrej gleby, tylko efekt dobrze uprawionej gleby, bo sama w sobie - to piasek. Ale nauczyłam się, by w ten sam piasek nie sadzić, bo to nie ma sensu. Więc dodaję kompost, obornik, teraz dodatkowo M zwozi mi glinę we wiaderku, więc mieszam to wszystko z rodzimą ziemią.
Na początku miałam mało kompostu, to kupowałam ziemię z worka o odpowiednim ph.
Iwk4 22:26, 04 paź 2015

Agnieszko, Sylwio, Jolu , dziękuję pięknie. Cieszę się, że zaglądacie i się podoba. Pozdrawiam serdecznie.

Olga, bardzo dobrze, że przygarnęłaś pieska. Będzie dozgonnym przyjacielem. Czasami ludzie są okrutni. I nie tylko dla zwierząt.

Małgoś, na drugi rok też zamówię obornik. Dostałam go tyle, że jeszcze sąsiadów obdzieliłam. Wszyscy byli zadowoleni Przerobiony, odleżały, a dżdżownic w nim było co niemiara

Violu, uważaj, bo twój M będzie zazdrosny o nową miłość

Aniu, a jak teraz będziesz sadzić do doniczek, to gdzie będziesz przechowywać? Zima długa, ja bym się bala, ze zapomnę o podlewaniu, gdybym w garażu np. zostawiła

Iwk4 22:53, 04 paź 2015

MirellaB napisał(a)

Inspiracja Danusi fajna. Szkoda, że nie znałam tej trawy jak rabatę hortensjową robiłam, bo bym ja dała zamiast Trzcinnika Overdam. Chociaż może w przyszłym roku mój trzcinnik lepiej będzie wyglądał jak się porządnie rozrośnie

Mirelko, muszę zobaczyć, jak twój Trzcinnik wygląda.
Ja mam Trzcinnik Ostrokwiatowy Karl Foester od wiosny i go uwielbiam
Czerwiec :

Wrzesień:

Październik: