Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój jest ten kawałek ogrodu 22:55, 02 paź 2015

Do góry
Dziś wypracowałam wstępny plan na nową rabatę. Mój pierwszy w życiu "projekt"
Tytułem wyjaśnienia:
zielone to graby (5 sztuk). Jeszcze rozważam, czy posadzić je w równych odstępach czy tak jak na obrazku. Za opcją obrazkową przemawia to, że są już posadzone inne drzewa (brzozy, katalpa), co prawda w pewnej odległości od planowanej rabaty, ale nie chcę, żeby się pokrywały ze sobą z grabami.
Krzaczki "kwitnące" to hortensje. Na pewno część z nich to będą Polar Bear. Za trzema grabami miskanty, przed lawenda. Ewentualnie z jakimiś kulkami zielonymi. Przed hortensjami różności, np. hosty, żurawki, ale przede wszystkim trawy

Dużo zależy od tegorocznej zimy. Jeśli się okaże, że carexy, miskanty nie dają sobie u mnie rady, to będą czymś zastąpione. Ale mam nadzieję, że te, które mam, przeżyją.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:54, 02 paź 2015

Do góry
Jeszcze u mnie kwitną

Jude the Obscure

Burgundy Iceberg

A Shropshire Lad

Clair renaissance

First
Moja działka na Dębowym Lesie 22:49, 02 paź 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ani się obejrzysz, a będzie im brakować miejsca

No własnie.Potem zostanie pytanie- Gdzie tu jeszcze by to,,,i to wcisnąć

Co i jak? Nowicjuszka 22:48, 02 paź 2015

Do góry
Mira104 napisał(a)

moja ulubiona miotła jest tak śliczna, że swoja urodą zaraziła już moje 3 sąsiadki ( kupiły też ten krzew)

Co to takiego ładnego ??
Oj faktycznie, dzieje, się dzieje u ciebie duuuzo!!
Ale na przyszły rok będziesz miła piknie!
a i hortki ładniusie widziałam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:44, 02 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/97/975932/original.JPG[/img]

Kasiu jesteście cudowni Pozytywni Ginący gatunek???
Moja działka na Dębowym Lesie 22:44, 02 paź 2015

Do góry
Mira104 napisał(a)
A ja się dziwię, że moje turzyce takie małe, króciutkie. Pewnie moja Kinia też je zjada
W przyszłym roku posadzę jej kocimiętkę. Tak oglądam fotki i myślę kiedy u mnie się zazieleni afff, dlaczego tak długo trzeba czekać aż rośliny urosną

Sama nie myślałam,że koty zżerają trawki i to jeszcze jakie. Rarytaski, nie zwykłe.ale jak to księżniczka, zawsze lubi lepsze
kocimiętkę mam posadziłam ja i na działce ,ale nie zauważyłam,żeby do niej lgnęła.a specjalnie dla niej ją kupiłam
Tutaj w nowym ogrodzie też juz kawałek posadziłam, może się namyśli na nią.
Ale ona woli jak widać bardzie wytworne trawki
Oj zaraz zobaczę jak ty tam masz
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:43, 02 paź 2015

Do góry
Jest jeszcze różowy
Moja działka na Dębowym Lesie 22:38, 02 paź 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Aniu zajrzyj do mnie wkleiłam kilka zdjęć host

Aguś.Zajrzałam, spróbowałam na dzień dzisiejszy.Trudno po takich małych jeszcze konkretnie coś powiedzieć. Zobaczymy jak na drugi rok będą rosły i jak wyglądały. To znowu im sie przyjrzę

niektóre jeżówki jeszcze kwitną

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:32, 02 paź 2015

Do góry
Przyznam się Wam do mega głupoty, pamiętacie tą denerwującą mnie rabatę...

jak by to powiedzieć... troszkę się zmieniła

Pozostała mi tylko odrobina rozsądku i nie ruszałem traw, ale na szczęście nie przeszkadzały mi w nowej aranżacji, której tradycyjnie pewien nie jestem.
Zmieniła się koncepcja kolorystyczna.
Na większości rabat w pierwszej części ogrodu dominuje zieleń, limonka, pomarańćz i delikatny czerwony się przebija, a tu taki napaćkany kolorowy różowy placek.
Kolorystyka to nie jedyny problem, a ilośc napchanych roślin, które i tak nie rosły bo jedna z drugą walczyła o miejsce. Efektów nie ma co pokazywać, bo na prawdę na rabacie trochę pusto się zrobił i nie wiem czy mi się będzie to podobać. Z 24 odmian żurawek zostały dwie...
Moja działka na Dębowym Lesie 22:31, 02 paź 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Ty masz ciągle kolorowo w ogrodzie
Pięknie.

No widzisz jaka jestem czarodziejka.Jeszcze z latem się na amen nie pożegnałam,ale jesień wpuściłam

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:29, 02 paź 2015

Do góry
Pierwszy to przetacznik w odmianie a drugi to marcinek lub asterek jak go zwą, a na trzecim rozplenicato bylina to przetrwa
Moja bajka 22:29, 02 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasiulka odwiedziłam Małą Mi bo byłam dziś w Jej okolicach po świerka kaukaskiego Aureospicata. Chciałam coś iglastego, żeby na końcu ogródka było coś zimozielonego i żeby choć odrobinę ten żółty budynek przysłoniło. Ania wymyśliła mi jakie drzewko posadzić, w dodatku znalazła mi je w fajnej cenie . A, że Ania w szkółce tamtej jest dobrze znana to nie musiałam zadowalać się wyborem jednym z dwóch drzewek w doniczkach, tylko pojechaliśmy tam gdzie rosły w gruncie i mogłam wybrać sobie jakie tylko chciałam . Ogród w jesiennej aurze jest przepiękny, ale jakże inny niż w letniej odsłonie . Od Ani wyjechałam oczywiście nie z pustymi rękami, tylko z mnóstwem dobra, ale foty zrobię jutro dopiero. W dodatku jak wróciliśmy do domku to czekała na mnie cudowna niespodzianka w postaci dwóch ślicznych host od Kuklika . Więc weekend zaczął się naprawdę cudownie. Mam tylko nadzieję, że IGunia będzie jutro na tyle grzeczna, że uda mi się te wszystkie cudowności posadzić .

Super wyglądacie, mam dwa świerki kaukaskie są bardzo oryginalne, ale rosną szeroko więc musisz pilnować cięcia, żeby twój świerczek wyglądał szczupło i tak dostojnie jak nasza.....?

Moja działka na Dębowym Lesie 22:28, 02 paź 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)

Dwie to nie wiem, bo to takie trochę "kradzione", podskubane
A jedną ostatnio kupiłam "Elisabeth"

Miłego świętowania urodzin synka

Anuś fajny początek już ma hostowy !!
Szczepki czasami sa najlepsze
Sama mam taką jedną
Elisabeth jest śliczna. Ale ja jej nie mam.Ale wszystkich nie da się mieć

Moja działka na Dębowym Lesie 22:22, 02 paź 2015

Do góry
eda napisał(a)
Ana już wiesz że nikt takich host nie ma chryski cudowne takie pełne u mnie marcinki jeszcze nieśmiało zaczynają Macham serdecznie

Mają mają i inni śliczne hosty
Ale mnie moje też juz cieszą
eda napisał(a)
O impreska się szykuje tak tak trzeba szanować takiego pomocnika Dużo radości i słodyczy dla syna A mój starszy też z października ale 29 papa

O dzięki w imieniu synamój synio z 2 października.Mąż z 18 października
Tak to dobre dziecko- kurcze stary chłop już( 27 lat i kawaler jeszcze i dziewczyny nie ma .chyba że komputer !!
A Imprezka taka obiadowa z dziadkami tylko.Ale też coś trzeba przyszykować i ciacho tez
I to z jednej strony.Bo ja rodziców juz od bardzo dawna nie mam
Dla młodych (kuleżanki i kulegi)to nie robi, bo nie ma komu w tym roku.Wszystko powyjeżdżało za granicę

Hortensjada 22:21, 02 paź 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Przed Twoim ogrodem pewnie wycieczki się zatrzymują tak jest tam pięknie

Wyznaję zasadę "mój dom- moja twierdza", dlatego staram się z roku na rok zrobić coś na zewnątrz ale jak oka w głowie strzegę prywatności i większość ogrodu jest tylko dla mnie i dość wąskiej grupy przyjaciół

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:17, 02 paź 2015

Do góry
Aniu - powiedz co to jest to niebieskie, mam 2 takie łodygi. Przetrwa zimę i będzie wiosną?

A tego nie znam , ale cudeńko, poproszę nazwę. Dobrze się sprawuje w ogrodzie?
Hortensjada 22:16, 02 paź 2015

Do góry
Mid Late Summer

Wim's Red

Unique

Kyushu

Tardiva

Chyba już wystarczy
Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny
Hortensjada 22:13, 02 paź 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Nie mam pojęcia Ja z tych "liściastych" na iglaki mało zwracam uwagę ( chyba mój cedr się nie obrazi)
A to jeszcze trochę ogródka
Tył domu, dużo tu zmieniłam, ale na prawdziwy efekt trzeba poczekać do przyszłego roku

Przed Twoim ogrodem pewnie wycieczki się zatrzymują tak jest tam pięknie
O....! 22:12, 02 paź 2015

Do góry
Na koniec Marzenka obdarowała nas bardzo szczodrze nawet specjalnie nie szabrowaliśmy

ja już posadziłam żurawkę, barwinka i miodunkę podzieliłam jeszcze więc rośnie

Marzenko raz jeszcze dziękuję, cudnie było, jak fajnie że nas zmobilizowałaś i tak cudnie zakończyliśmy ogrodowy rok spotkaniowy w ogrodach z wielką nadzieją na kolejny, oczywiście za zielone dzięki wielkie, podziwiam Twoja pracę w ogrodzie i wpadłam w zachwyt jak produkujesz rośliny z sadzonek i nasion.
Masz też sporo roślin które dostałaś, i dzielisz się z radością - to piękne
dzięki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies