Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 20:50, 02 paź 2015

kasiek napisał(a)
No prosze Małą odwiedziłaś - i jak kopara opada co? Niesamowite ma nasadzenia i ona sama - nawet nie wiem w kim bardziej się zuroczyłam - jej ogrodzie czy w niej samej (z eMem oczywiście )

Kasiulka odwiedziłam Małą Mi bo byłam dziś w Jej okolicach po świerka kaukaskiego Aureospicata. Chciałam coś iglastego, żeby na końcu ogródka było coś zimozielonego i żeby choć odrobinę ten żółty budynek przysłoniło. Ania wymyśliła mi jakie drzewko posadzić, w dodatku znalazła mi je w fajnej cenie . A, że Ania w szkółce tamtej jest dobrze znana to nie musiałam zadowalać się wyborem jednym z dwóch drzewek w doniczkach, tylko pojechaliśmy tam gdzie rosły w gruncie i mogłam wybrać sobie jakie tylko chciałam . Ogród w jesiennej aurze jest przepiękny, ale jakże inny niż w letniej odsłonie . Od Ani wyjechałam oczywiście nie z pustymi rękami, tylko z mnóstwem dobra, ale foty zrobię jutro dopiero. W dodatku jak wróciliśmy do domku to czekała na mnie cudowna niespodzianka w postaci dwóch ślicznych host od Kuklika . Więc weekend zaczął się naprawdę cudownie. Mam tylko nadzieję, że IGunia będzie jutro na tyle grzeczna, że uda mi się te wszystkie cudowności posadzić .

i hosty od Izy - Kuklika . Są tak kultowe jak żurawki od Lukiego, które nie chwaląc się mam aż 3 .

20:56, 02 paź 2015
a to miałaś fajną wyprawę ...dziewczynki super zadowolone

zrobiłaś zdjęcia ogrodu Ani?

Katkak 20:58, 02 paź 2015

eee_taam napisał(a)
a ja bym tam tuj nie kupowała jesli juz nie bukszpany ...to mnie ie podobaja azalie/rh

takie np (nie mogę znależć zdjecia na szybko ) http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,113380,14095144,Projekt_rabaty__w_cieniu_drzew.html

ja mam takie u siebie ...zaczełam je ciąć i zrobią się kulkami ładnymi kiedyś a listki u niektórych teraz sie przebarwiaja na czerwono

Justynka myślałam też o rh, ale prawdę mówiąc nie bardzo chciałabym dużo kasy na ten przedogródek wydawać, tym bardziej, że jakieś już rośliny do zagospodarowania go mam. Muszę tylko wykarczować resztę i poprosić ema żeby choć część korzeni pousuwał. Robota raczej nie będzie szła szybko do przodu, bo emuś już do pracy wrócił, w dodatku jak jedno pracuje w ogrodzie, to drugie musi być z Małą. No, ale przed zimą mam w planie się wyrobić . No i jakby mi z dachu na rh spadł śnieg i go połamał to chyba bym się rozpłakała .
Katkak 20:59, 02 paź 2015

eee_taam napisał(a)
a to miałaś fajną wyprawę ...dziewczynki super zadowolone

zrobiłaś zdjęcia ogrodu Ani?

No ba, cofnij się ze stronkę lub dwie wstecz .
21:06, 02 paź 2015
dopisałam o jakie mi chodzi? (edytowałam za póżno)

ile tuja kosztuje ...bo te małe sadzonki sę po 15-25 zł (zależy od odmiany) ...masz malutki przedogródek ...powinien byc zjawiskowy ...no ale nie ma przymusu tylko pomyśl ...bo tuj bym nie kupowała...nawet darmowych bym nie sadziła do takiego przedogródka

21:13, 02 paź 2015
Katkak napisał(a)

No ba, cofnij się ze stronkę lub dwie wstecz .

dla mnie za mało zdjęć ale Cleome kwitnie jeszcze ...kurczę chyba się na nie skuszę

w gaszczu pinterestów mi zginęły foty
Katkak 21:16, 02 paź 2015

eee_taam napisał(a)
dopisałam o jakie mi chodzi? (edytowałam za póżno)

ile tuja kosztuje ...bo te małe sadzonki sę po 15-25 zł (zależy od odmiany) ...masz malutki przedogródek ...powinien byc zjawiskowy ...no ale nie ma przymusu tylko pomyśl ...bo tuj bym nie kupowała...nawet darmowych bym nie sadziła do takiego przedogródka

Nie będę tuj kupować. Dwie małe kulki z buksa mam, a resztę jakoś powoli... . Justynka zrobię z tego co mam i postaram się Ciebie nie zawieść. Może zjawiskowy nie będzie, ale brzydki chyba też nie .
sylwia_slomc... 21:28, 02 paź 2015

Na pewno będzie super jak i cała reszta, ale Ci się wyjazd trafił fiu fiu, a Ania jaka dumna z ogrodu i słusznie bo ma z czego być dumna też bym była jak bym taki miała i to w takim czasie. Jestem u niej na 70 stronie bo czytam jak książkę Best seller

Nie zapomnij pokazać tego coś nawiozła i zakupu oczywiście
21:29, 02 paź 2015
będę cię obserwować

ale wypracowań nie myślę wypisywać.....nawet jak będzie kompletnie nie pod mój gust
Agania 22:29, 02 paź 2015

Katkak napisał(a)

Kasiulka odwiedziłam Małą Mi bo byłam dziś w Jej okolicach po świerka kaukaskiego Aureospicata. Chciałam coś iglastego, żeby na końcu ogródka było coś zimozielonego i żeby choć odrobinę ten żółty budynek przysłoniło. Ania wymyśliła mi jakie drzewko posadzić, w dodatku znalazła mi je w fajnej cenie . A, że Ania w szkółce tamtej jest dobrze znana to nie musiałam zadowalać się wyborem jednym z dwóch drzewek w doniczkach, tylko pojechaliśmy tam gdzie rosły w gruncie i mogłam wybrać sobie jakie tylko chciałam . Ogród w jesiennej aurze jest przepiękny, ale jakże inny niż w letniej odsłonie . Od Ani wyjechałam oczywiście nie z pustymi rękami, tylko z mnóstwem dobra, ale foty zrobię jutro dopiero. W dodatku jak wróciliśmy do domku to czekała na mnie cudowna niespodzianka w postaci dwóch ślicznych host od Kuklika . Więc weekend zaczął się naprawdę cudownie. Mam tylko nadzieję, że IGunia będzie jutro na tyle grzeczna, że uda mi się te wszystkie cudowności posadzić .

Super wyglądacie, mam dwa świerki kaukaskie są bardzo oryginalne, ale rosną szeroko więc musisz pilnować cięcia, żeby twój świerczek wyglądał szczupło i tak dostojnie jak nasza.....?