Uwielbiam takie klimaty, ale u kogoś mogę patrzeć i patrzeć ale u siebie chyba nie chcę, cegły nawet nie posiadam Myślałam bardziej o czymś nowocześniejszym wiem, że nie bardzo u mnie pasuje, ale tak na przekór dążę do tego
A więc tak, szmaragdy i cis na pewno będą. Trzmielina też mi się podoba, ewentualnie coś innego na pniu, zobaczę co dostanę. Dolne piętro do ogarnięcia, pewnie coś ze swoich zasobów dobiorę
Pergola, hmm nie wiem, nie lubię pergoli, do róż cały czas dojrzewam
Powojniki podobają mi się, ale jakoś nie zachwyciły mnie w tym roku, no ale kupiłam takie mikre sadzonki w B, i kolor okazał się inny, no ale jak bym już się na nie zdecydowała, to kupię sobie jakąś fajną odmianę w sprawdzonej szkółce
Czy zamiast pergoli mogą być takie dwa ekrany prostokątne z poziomych wąskich desek? czy powojnik da radę na czymś takim? Później takim ekranem chciałam zasłonić garaż za domem, więc byłaby jakaś kontynuacja
Ok, tylko cegła musi być normalnie na zaprawie murowana, nie musi być do klinkieru, bo i tak jej nie będzie widać.
Potem starajcie się tak dopasować kostki z góry, żeby pasowały wielkością do tego pierwszego rzędu. Jak będzie cegła wystawać, to ją się zasypie ziemią do wysokości drugiego rzędu kostki. I jak usuniecie deski, to zanim zasypiecie szczelinę za murkiem możecie puścić drenaż w dół działki , tj. w stronę płotu najkrótszą drogą.
Anita tak to będzie robione mniej więcej... na razie wersja demo z lotu ptaka, cegła na płasko, szczelina wypełniona i granit. Jak widać to jedna kostka leży na cegle aby mniej więcej to zobrazowac. Na górze będzie miejsce pod rząd kostek
Oj, żeby się nie spełniło. Pogoda nie rozpieszcza, fakt. U mnie wczoraj ni z gruchy ni z piertuchy zaczęło padać wieczorem. Padało caaaaaaałe 3 minuty ŁAŁ
Pozdrawiam Cię Aniu