Mam prośbę czy ktoś pomógłby mi w podjęciu decyzji co do kształtu bukszpanowej obwódki? Dostałam wczoraj wykopane bukszpany. Muszę jutro je wsadzić bo boję się że wyschną, gdyż w tygodniu nie będę miała możliwości zająć się nimi. Przedstawiam zdjęcia tego miejsca gdzie ma być ta obwódka (przepraszam za jakość zdjęć ale robione były pod wieczór po przyjściu z pracy)
To miejsce to ścieżka lekko pod górę do tylnej części ogródka. Na ten moment są tam wsadzone 3 bukszpany formowane w kulkę, oraz stoją pnie na których stoją donice z kwatami jednorocznymi (niekoniecznie chciałabym ich się pozbywać

Obwódka ma oddzielać ścieżkę od kilku grządek, które są po lewej stronie. Przyznam że nie lubię lini prostych w ogrodzie (moim, bo w innych np. nowoczesnych podobają mi się). Oto moje pomysły - tak na szybko
Jak gęsto sadzić bukszpany?
A może wsadzić bukszany i formować je w kulki gęsto posadzone? (mam sporo formowanych krzewów i drzew w ogrodzie)
Tak wyglądają bukszpany do wsadzenia - mają ok 30-40 cm wysokości - ale na wiosnę trzeba je będzie wyrównać