Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudny teren - dużo pracy! 22:23, 15 wrz 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Od jakiegoś czasu zbieraliśmy się z mężem do postawienia murku oporowego przy jednym z tarasów. Niestety brak wiedzy na ten temat czy też brak umiejętności nie pozwalało nam ruszyć z tym tematem z miejsca.
Wielka życzliwość Enya73 i jej pomoc oraz wskazówki pozwoliły, że od dawna zalegający temat w końcu nabrał mocy rozruchowej To co otrzymaliśmy jest bezcenne Teraz musimy tylko skończyć pracę aby móc pchać temat ogrodu dalej

Anita DZIĘKUJĘ za przesympatyczne popołudnie oraz pomoc i wskazówki
Okulary przechowam do następnego spotkania

Niech się mury pną do góry. Ależ z nas przodowniczki pracy ☺. Jakby ktoś miał wątpliwości, co robimy, to na pokazanym zdjęciu zaczynamy fugowanie ułożonej pierwszej warstwy kostki.☺

Ja też dziękuję za wspólne popołudnie i przepyszny poczęstunek.
Zadzwoń do mnie jutro z rana jak wstaniecie i zaczniecie dalszą pracę. Mam jeszcze kilka ważnych drobiazgów i jeden genialny pomysł na ten murek☺, ale będą Was bolały plecy i kolana☺
Ja po powrocie jednak nie zabrałam się za pokój Piotrka, bo od niedzieli smażę konfitury ze śliwek węgierek oraz mirabelek i dzisiaj wypadało je skończyć i wpakować do słoiczków ☺. Na szczęście już skończyłam.

Dobrej nocy☺
Ranczo Edy 22:23, 15 wrz 2015

Do góry
dyńki

Pszczelarnia 22:22, 15 wrz 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Sen - jawa?

w każdym razie bosko ....
Pszczelarnia 22:22, 15 wrz 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Wilczyco, to teraz powidła na tapecie? Uwielbiam!

U mnie pod brzozami tylko taka roślinność nawożona obornikiem i podlewana jakoś sobie radzi:

w Wilczej powidła częściowo zrobione ... w tym roku opętała mnie morela z pomarańczą ... teraz ruszam ze śliwkami

u mnie pod brzozami jako tako choć w czasie wyjazdów 4 świecznice mi uschły ...czy na amen przekonamy się wiosną
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:20, 15 wrz 2015

Do góry
Cd.
kilka które rosną na zewnątrz

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 22:18, 15 wrz 2015

Do góry
W tym roku zaczęły mi chorować bukszpany.
Najgorzej wygląda obwódka na froncie... parę szt już poleciało i sa dziury...
Pryskałam juz na grzyba bo to jego najpierw podejrzewałąm... potem podlałam siarczanem potasu.
Brak ekektu...
Aktualnie podejrzewam przędziorki...
ale może ktos kto sie bardziej zna zerknie...

Ogólnie zaczyna sie tak - bukszpany tracą swój intensywny kolor, robią się jasniejsze, seledynowe potem brązowieją, po czym zaczynaja zasychac.

Z daleka wygląda to tak

Z bliska tez nieciekawie - nie wiem czy przyczyna sa te białawe kreseczki (one są jakby wewn. listka, nie mozna ich zetrzec), czy te plamy rdzawe...

Czy to przedziorki czy jakies inne ch.... stwo.....
Ogród wśród pól i wiatrów 22:18, 15 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
bardzo fajna ta rabata z różami, a co ile sadziłaś lawendę od siebie i od murka? Podobają mi się te Larissy, ale ktoś pisał, że bardzo krótko jest piękna, masz podobne obserwacje?

Edyta, nie pamiętam dokładnie co ile sadziłam lawendę, ale myślę, że tak coś ok. 35-40 cm od siebie i ze 20 od ścieżki. Jak coś to Ci przemierzę Co do krótkiego piękna larisy - nie potwierdzam Właściwie to tylko krótką przerwę miała w kwitnieniu i dalej nieźle wygląda. Jedynie co mnie trochę w niej denerwuje, to spora liczba opadających pączków przy pierwszym kwitnieniu.

A dla Ciebie coś dzisiejszego, uspokajającego

Ranczo Edy 22:15, 15 wrz 2015

Do góry
uwite zgapione z tamaryszkowych witek jajka wyszły hi hi

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:14, 15 wrz 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Moje skromne cebulki. W tym roku oprócz tulipanów kupiłam też narcyzy i hiacynty... W ubiegłym roku czytałam na forum, że hiacynty są bezproblemowe i niezawodnie kwitną co roku bez wykopytania. W tym roku czytam, że nie warto sobie nimi głowy zawracać... Nie wiem, czy ich do donicy nie zostawię...

Aparat troche przekłamuje kolor, bo wg opisu żadne nie są czerwone. Ciekawe jak jest naprawdę.

Z ubiegłego roku mam jeszcze 3 odmiany tulipanów Miałam niewykopywać, ale okazało się, że przesadzanki roslin mnie do tego zmuszają.

Niezawodne są za to szafirki, które mam najdłużej i nigdy nie miałam z nimi problemu i czosnki.
superaśne zakupy, ten narcyz też mi wpadł w oko, hiacynty u mnie nieszczególnie w cenie ale szafirki chyba jeszcze dokupię
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:14, 15 wrz 2015

Do góry
Cd.
Ogród wśród pól i wiatrów 22:12, 15 wrz 2015

Do góry
jolka napisał(a)
Dawno nie pokazywałam hortensjowej, więc dziś nią ponudzę trochę. Wiatr strasznie daje czadu. ML całą siłą pchany wiatrem napiera na limkę, a jednak się nie łamie. Za to też go lubię Limki trochę przyniszczone przez te upały letnie, zaczynają różowieć powoli.

Jolu spać nie będę mogła teraz
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:11, 15 wrz 2015

Do góry
Moje skromne cebulki. W tym roku oprócz tulipanów kupiłam też narcyzy i hiacynty... W ubiegłym roku czytałam na forum, że hiacynty są bezproblemowe i niezawodnie kwitną co roku bez wykopytania. W tym roku czytam, że nie warto sobie nimi głowy zawracać... Nie wiem, czy ich do donicy nie zostawię...

Aparat troche przekłamuje kolor, bo wg opisu żadne nie są czerwone. Ciekawe jak jest naprawdę.

Z ubiegłego roku mam jeszcze 3 odmiany tulipanów Miałam niewykopywać, ale okazało się, że przesadzanki roslin mnie do tego zmuszają.

Niezawodne są za to szafirki, które mam najdłużej i nigdy nie miałam z nimi problemu i czosnki.
Jestem w polu 22:11, 15 wrz 2015

Do góry
Rożyczka już resztkami sił, ale jeszcze kwitnie

Rozchodnik przywieziony z wakacji ma piękny kolor

i Limka, która okazała się nie być nią
Ogród wśród pól i wiatrów 22:11, 15 wrz 2015

Do góry
No i jeszcze pokażę trwaniczek po pierwszym koszeniu

Zadowolona jestem, że już zieloniutko
Malutki pod lasem 22:09, 15 wrz 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)

Ja ci dam kółko koło dekla, no byś się wściekła, jak robić to konkretnie kółko he he

Stawiasz mnie do pionu?
Amelka tam gdzie żółto jest piach i pod piachem butla. Nie wiem czy coś wyrośnie? Kiedyś tam miałam dosadzić też dodatkowe 2 szmaragdy przy śmietniku, jak mi M pomoże tam wykopać dołki
Moja działka na Dębowym Lesie 22:08, 15 wrz 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)

no właśnie !!!!!!!!!!!!

sliczne fociaki

Dominika11 napisał(a)

hahaha mam takie same objawy

Dzięki, Domiś
To witajcie w klubie, nie jestem sama uzależniona ,,heheee)

Ogród wśród pól i wiatrów 22:07, 15 wrz 2015

Do góry
Dawno nie pokazywałam hortensjowej, więc dziś nią ponudzę trochę. Wiatr strasznie daje czadu. ML całą siłą pchany wiatrem napiera na limkę, a jednak się nie łamie. Za to też go lubię Limki trochę przyniszczone przez te upały letnie, zaczynają różowieć powoli.

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:07, 15 wrz 2015

Do góry
Cd.
Hirutkowy raj:)) 22:06, 15 wrz 2015

Do góry

Moja działka na Dębowym Lesie 22:06, 15 wrz 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
Aniu
zdrowie ma sie tylko jedno
nie szalej i słuchaj męża już on dobrze wie że musi Cie teraz przypilnować żebyś później siłe miała

ogród nie zając nie ucieknie możesz teraz spokojnie się nim delektować

Kamilko, to prawda jedno mamy zdrówko.Więc szaleć nie mogę. Zresztą i tak mnie to wszystko jeszcze boli.Biorę leki.Kołnierz dzisiaj na ta pogodę , to był dwa razy cięższy :
(oj grzało ;ale co zrobić, nosić trzeba
Hortensja Diamant Rouge- łapie kolorki coraz bardziej

Hortensja bukietowa Sundae Fraise

Clematis Carnaby

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies