... naprawdę jest ładnie ... dorzuć zamiast żurawki jakiegoś jaśniejszego koloru, pasującego do szałwii i będzie pięknie
Na pewno wymyślisz coś fajnego
Stpipa pieknie Ci wyrosła mi sie podoba ...mozesz w przyszlym sezonie ograniczyc ja o kilka sztuk gdybys chciala " ujawnic" bukszpany ....super jest zostaw
Mi się też podoba ta stipa, że tak nieskromnie dodam swoje 5 groszy
może rzeczywiscie wywal kilka sztuk, by bardziej pokazać co tam oprócz niej jest.
I żurawka mi tu pasuje - dodaje akcentu kolorystycznego.
A nie chcesz zrobić z tyłu (pod oknem) piętra, zamieniejąc bukszpany na coś wyższego? - np trzmielinę/cisy/bukszpany/sosnę karłową na pniu, albo cuś jeszcze?
Myslałam kiedyś o cisach, tylko, że przy ścianie strasznie sucho jest - nie dość, że drenaż całą wilgoć ściąga to jeszcze podbitka wystaje aż na 1 m i krople deszczu tam nie docierają, stąd obawy czy one to zniosą...
Nie wiem akurat jak z cisami (chyba cisy nie lubią nadmiaru wody?), ale u mnie pod okapem przy ścianie rośnie trzmielina na pniu i świetnie sobie daje radę.
Tylko w pierszym sezonie troche "narzekała" na braki wody (dosyć wcześnie zgubiła liście na zimę), ale w kolejnym już jest spoko. Podlewałam ją w ciągu tego lata dosłownie kilka razy. Ale rabata jest podsypana kamyczkami, więc utrzymuje wilgoć trochę dłuzej.
A... jeśli myślisz o czymś na pniu to właśnie planuje zastąpić wiąza Geisha 3 trzmielinami na pniu, nawet już się rozgladalam ale wiosną widzialam ładniejsze okazy więc się wstrzymam.
Lece odszukać u Ciebie jakaś fotkę z ta trzmielina.