Juzik, przepiękna różanka Ci się szykuje. Ile ona ma m2? Ja też bedę taką łukowatą różankę robić przy tarasie, ale nie wiem czy przed zimą zdążę. I też nie wiem jeszcze ile róż i jakie, ale powoli planuję. Obwódka chyba będzie z lawendy. Wiem że będzie Novalis i Eden Rose, a co więcej jeszcze nie wiem. Na pewno nie będzie łatwo dobrać coś do novalisa, ale ja za nią przepadam.
Osobiście podglądam różanki Gabisi, Madżenki, Zagajanki... Jest na co patrzeć
Zostały mi bukszpany (w ogóle to zamówiłam 80, a dostałam 98) i pomyslałam, że dosadzę je na froncie.
Ale żeby dosadzić to musiałam wykopać hosty. A jak już wykopałam hosty, to zrobiłam rewolucję
Było
Jest
I zbliżenie
Nie chciałam od kreski i posadziłam byle jak. Mam teraz misz masz i nawet mi się podoba Zobaczymy jak będzie jak się wszystko rozrośnie...
A z drugiej strony zabrakło 6 buksów i czekam na dostawę
Mam tam hosty...chyba trzy odmiany, miodunkę, turzyce Gold fountain's i jarzmianki malutkie...Moulin Rouge chyba.
Może być??????
Juźka, ja tez tak hosty posadziłam nie w rzędzie na wiosnę i czekam i czekam na rozrost i to ciągle nie wygląda u mnie...
U Ciebie z tą obwódką ma to sens
Kasiu..nie mam pojęcia ile ma m2.
Ja nigdy nic nie mierzę i sadzę na oko
Miałam komuś zmierzyć ścieżkę trawiastą i odległości między brzozami...i też zapomniałam
Wyszło mi...że zmieści się tam 6 średnich róż. Na moje oko Dwie już mam u siebie tylko muszę przesadzić, na pewno dokupuję tam Munstead Wood... i zostają jeszcze trzy.
Albo dwie blade i jedna różowa, albo odwrotnie. Jeszcze nie wiem.
Do tego wiadomo...trawki. I może liatry białe, ale jeszcze nie wiem na 100%.
Ja już tyle różanek oglądałam na forum, że teraz mi się czasami miesza co kto ma