W "naszym" lesie rosną nawet takie drzewa
skusiłam się na wrzosowisko, wyczytałam w gazecie, że można kłaść gazety pod korą
już mi się odpodobało i poszło do likwidacji
Renia, masz gdzieś fotkę taką ogólną jagody goi, jak Ci rośnie, jaka jest duża, jaki ma pokrój i w ogóle jakie masz z nią doświadczenia?? Ja obecnie mam etap roślin użytkowych, a o jagodzie goi też myślałam, stąd ciekawią mnie opinie osób, które już mają tę roślinę.
Kasiu
Dziękuję, ze zadałaś sobie trud wyrysowania propozycji Tylko, że umnie lawenda jest z przodu i ... przed nią chyba nic się nie zmieści ... Tył to tam, gdzie proponujesz róże ... a więc może tam właśnie dać trawy?
Konrad dziękuję bardzo Wam za zdjęcia, fajnie Ci wyszły.Różnic nikt nie odkrył więc nagród nie będzie.
Jeśli chodzi o różę Resht to mam - pachnie pięknie mocno jak róża historyczna, kwiaty na konfitury nie trzymają się długo są niezbyt duże takie przyczajone, tworzy uroczy krzaczek taki okrągły i ma cudowne młode przyrosty i śliczne pączki ja to w niej najbardziej lubię, kwitnie wcześnie i powtarza kwitnienie, liście matowe
tu z 7 czerwca widać kopułkę krzaczka
Danica zrozumiała, że ma rosnąć więc rośnie
maliny owocowały znacznie obficiej
było ich coraz więcej z jednego zbioru
krzywa drabinka powędrowała do huśtawki
Floksy zawędrowały pod patio, widać, że mają mączniaka
w patio "zapleśniałe" gałęzie, spodobały mi się
ze wzrostem rozpędzają się świerki
a w betonie rosną petunie samosiejki
a nawet poziomki
A to widok z dachu
zarys "mojego" bukszpanu widoczny już chyba z kosmosu
5 lat trwały poszukiwania "socjalistycznej" ławki, wreszcie jest, coprawda w opłakanym stanie, ale jest
tu ławka po odnowieniu, otrzymała nowe listwy, jest dobrze wyprofilowana więc fajnie się na niej siedzi, odpoczywają spracowane plecy...