Janka, u mnie Comte dorasta do ok. 1m. Herzogin, jak każda inna też ma przerwę w kwitnieniu. Najbardziej jednak podobałoby mi zestawienie z Maid Marion – z uwagi na formę kwiatów. W każdym razie zimne róże
Dzięki za inspiracje.. jednak tych traw to ja nie widzę z tego samego powodu co stipy i jeżówki u Ciebie..
Piwonie mają piękne liście.. ale piękne są wtedy kiedy zdrowe, a zdrowe jak nic na nich nie leży. Inaczej łapią grzyba. Jednak piwonie w tle, a z przodu jarzmianki i trawy.. hmmm warto to przeanalizować. Szczególnie, że u mnie jarzmianki po przekwitnięciu dostają brzydkie liście.. i jedyny rozsądny ruch to nożycami przy ziemi..
I pytanie z innej beczki.. żywopłotki z bukszpanu tniesz nożycami ręcznymi, czy elektrycznymi. Ja się poddałam.. kupiłam małą spalinówkę.. ręcznymi nie wyrabiam ... i ręcznymi coraz trudniej zrobić równą płaszczyznę. U Ciebie są takie równe, aż miło popatrzeć. Wiem, wiem kiedyś był karton i nożyce, ale to było 2 lata temu??
Ja mam te kostrzewę od lat. W chwili obecnej ok. 6 - 7 szt. - świadomie nie dzielę. To są olbrzymie kępy. Szybko przyrasta. Na szerokość potrzebuje ok. metra, u mnie ma nawet więcej. Pokażę je.