Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

renatamama3 12:54, 30 wrz 2015

Śliczna ,jesień u Ciebie Reniu .Werbena ,cieszy oko taka delikatna jak migiełka a taka urocza ,też chce jej więcej za rok .pozdrawiam
Pszczelarnia 13:11, 30 wrz 2015

07_Rene napisał(a)

Co napisać, żeby nie było trywialnie? Świetna perspektywa za astrami i werbenami. Obok stodoła w kontraście. Ślicznie zdjęcie i oddaje klimat miejsca.

To chyba nie ML? One nie kwitną na czerwono?
Drzewa muszą być. Mam w głowie taki klasyczny układ ogrodu: przód domu żwierowy formalny, rabata bylinowa, część leśna z drzewami, sad, warzywnik, jakaś niezwykłość (altana na łące, labirynt?), jakiś pokój biały ogrodowy, koniecznie element wodny. Wszystko wydzielone drzewami, żywopłotami, murami. Mój ideał. Niestety - do tego trzeba miejsca, min. pół hektara albo i więcej oraz tego czegoś. To takie moje ogrodowe przemyślenia, żeby się z Tobą podzielić i zakończyć słowami - drzewa muszą być.
malkul 13:21, 30 wrz 2015

bardzo klimatyczna ta fota
Mysza 13:36, 30 wrz 2015

I mi się ta fotka podoba
07_Rene 17:17, 30 wrz 2015

Benia napisał(a)

A jak tam Twoja Bonica? - jak bedziesz robić jakąś sesję to uwzględnij proszę te różyczki
Pozdrawiam serdecznie

Szału nie ma... do tego po cięciu lawendy tylko 3 krzeczki zakwitły ponownie. U mnie cięcie letnie się nie sprawdziło, wolę wyskubywać na bieżąco przekwitłe kwiaty, wówczas kwitnie całe lato.

07_Rene 17:19, 30 wrz 2015

Reniu, Makul, Myszo

Dzięki
07_Rene 17:21, 30 wrz 2015

laurowisnia napisał(a)
Piękne fotki pooglądałam, mój ML w żadnym miejscu ogrodu jeszcze nie kwitnie.
Mignęła mi goła ziemia, czy proporcje ustalone, gdzie drzewa, a gdzie rabaty?

Z tymi drzewami mam ciągle problem... Boję się drzew, bo później sucho... i setka innych problemów... Cały czas dojrzewam też do gatunków.
07_Rene 17:24, 30 wrz 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Co napisać, żeby nie było trywialnie? Świetna perspektywa za astrami i werbenami. Obok stodoła w kontraście. Ślicznie zdjęcie i oddaje klimat miejsca.

To chyba nie ML? One nie kwitną na czerwono?
Drzewa muszą być. Mam w głowie taki klasyczny układ ogrodu: przód domu żwierowy formalny, rabata bylinowa, część leśna z drzewami, sad, warzywnik, jakaś niezwykłość (altana na łące, labirynt?), jakiś pokój biały ogrodowy, koniecznie element wodny. Wszystko wydzielone drzewami, żywopłotami, murami. Mój ideał. Niestety - do tego trzeba miejsca, min. pół hektara albo i więcej oraz tego czegoś. To takie moje ogrodowe przemyślenia, żeby się z Tobą podzielić i zakończyć słowami - drzewa muszą być.

Pięknie opowiadasz... Gdy zamykam oczy to widzę to wszystko. Pół hektara jest... Drzew się boję, że zepsuje wszystko chybiąc albo z miejscem, albo z doborem gatunków...

ps. Wiem, że masz rację, bo pusto u mnie jak na lotnisku. Jakieś drzewa pojedycze już rosną, ale są małe i ich nie widać.

sylwia_slomc... 19:49, 30 wrz 2015

Ale fajnie to zaczyna wyglądać. Renia ja wręcz przeciwnie sadzę drzewa bez umiaru
Benia 21:48, 30 wrz 2015

Reniu dziekuję za fotki - uważam że i tak śliczne te różyczki