Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Kwiatowy ogródek Monteverde 14:16, 09 lip 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu z wielką przyjemnością pospacerowałam po twoim Kwiatowym ogródku
Jak zwykle zachwycają róże a wtórują im lilie i powojniki .
pozdrówka

Dziękuję Aniu u mnie wciąż pada, wczoraj też kwiaty cierpią, pozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 14:07, 09 lip 2017

Do góry
Aniu z wielką przyjemnością pospacerowałam po twoim Kwiatowym ogródku
Jak zwykle zachwycają róże a wtórują im lilie i powojniki .
pozdrówka
Przerwa na kawę... 13:05, 09 lip 2017

Do góry
W końcu panna zakwitła - Souvenir de Baden Baden

a z nią lilie i przetaczniki
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:35, 09 lip 2017

Do góry

pod oknami salonu na razie pustka, bo musiałam obciąć róże prawie do zera przez mączniaka, ale wyszły lilie i na tym zdjęciu poniżej chciałam pokazać jaki mi się zrobił fajny '="płotek" z liści z cebulowych - nie pamiętam nazwy

Hirutkowy raj:)) 00:46, 09 lip 2017

Do góry
Krysiu, mowę mi odjeło po obejrzeniu ostatnich fotek. Te lilie, róże, hortensje i piękne roślinne kompozycje, a także dywanowy trawnik zachwycają.
Ogród Małej Mi 2017 22:44, 08 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

kocham ta roze ! ty chyba tez

Ja też.. jedna z najlepszych jakie mam, przynajmniej na razie. Dziś podlewałam storczyki i gapiłam się za okno... są cudne, jutro może zrobię fotę

I moje tegoroczne lilie.. nieliczne co zakwitły są karłowate.. obraziłam się na lilie .. na liliowce też (te co mają pąki to paki gniją..co to może być????)

PS. Szałwia to ta miniaturowa od Fineczki... wysokość lilii powala... jest Mała Mi i są Lilie Mi

Ogródek Ewy 22:24, 08 lip 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Lilie cudne Ciekawa jestem kolejnych . Buziaki

Fotki kolejnych lilii będą jak modelki się rozwiną
Ogródek Ewy 22:22, 08 lip 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zawstydzasz mnie takim porządeczkiem. Jak można nie mieć żadnego chwaścika na rabatce, po prostu szok.

Dorotko tych zachwaszczonych nie pokazuję bo to byłby szok
Z rabaty na której rosną lilie nie tak dawno wytargałam dwa wiadra chwascirów, większość to siewki Werbeny. A ja durna jednego roku wysiewałam ją w doniczkach, chodziłam koło niej jak koło jaja i po co?
Ogródek Ewy 21:56, 08 lip 2017

Do góry
Lilie cudne Ciekawa jestem kolejnych . Buziaki
Ogród z łezką II 20:01, 08 lip 2017

Do góry
Kasiu wszystko jak z żurnala,lilie i jeżówki pieknie wyrosły
Madżenie ogrodnika sezon 2017 18:18, 08 lip 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Madżenka…. No nie wiem od czego zacząć, więc zacznę od podziękowań Chciałem podziękować sobie, że obroniłem pracę na 5 I na drugim miejscu też sobie - za to, że ją wymyśliłem Ale również Wam za trzymanie kciuków - chyba tylko dzięki wsparciu innych nie dostałem depresji albo innej choroby psychicznej… Jeśli chodzi o ogrodowe sprawy to obsadziłem sobie doniczki na balkonie - teraz powiewają mi trawy za szybą

W Miłkowie prace trwają dzień i noc - dosłownie. Wstać o 4 w nocy i iść plewić? No dasz wiarę?

W różanych rozmaitościach Renaty wiadomo - róż Ci dostatek. Ale jakie Renia ma lilie w trawach!!! Nie wiem na czym one rosną, ale Mickiewicz już raz ten temat poruszył - na brzegu przy ruczaju

Polinka wreszcie chyba wpisuje w społeczno-kulturowe uwarunkowania dobrych relacji sąsiedzkich, bo się nagle na przysiółku trawy ludziom spodobały. No nie dziwota - kto jak kto, ale Poli je potrafi wyeksponować

U Oli leon było cięcie… Niby od niechcenia, niby od igraszki - na szczęście wiem, że Ty też
umiesz ciąć na cyk bum bum to możesz tam wejść - nie załamiesz się przynajmniej

U Kasi Kindzi szaleństwo liliowo-jeżowkowe Na wczorajszy dzień były wielkie plany wejścia w rabaty celem zapełnienia kompostownika - nie wiem czy siem udało wszystko oblecieć, ale sądząc po zdjęciach śmiem domniemywać, że chyba nawet 2 razy

W kolorowej piaskownicy u Justyny za mało deszcz pada i siem skorupa na rabatach robi… Na dodatek splotów nieszczęśliwości jeszcze Anda poleciła jej niemiecką książkę - i to taką co nie jest przetłumaczona!!! Też bym nie czytał

U Kasi Kasji zakwitły jeżówki w trawach - ja się chyba nigdy takich okazów nie doczekam…

U Juzinki rabaty jak zwykle uczesane jak głowa Krychowiaka

Jagoda zalożyła warzywnik Dla dzidzi Efekt jest wooow

Bogdzię kusi ogród zaorać i od nowa założyć, bo niby różaneczniki za duże? Ja nie wiem czy ona myśli, że to 1 kwietnia - Śmigus Dyngus?

U Kasi Bawarki też piękne róże… Ponoc po burzy tak jakby mniej, ale zawsze trzeba widzieć światełko w tunelu - będą nowe

A Ty w ogóle wiesz, że Poznań przywiózł trochę doznań w miniony weekend na Śląsk? U Kapiasa byli, u Gierczusi na kawie No dobra - ja też byłem Tak w ogóle widziałaś nowe oczko w miniogrodzie?

U Małej Mi w ogrodzie tańce, fitnessy swawole - no taka impreza, że ja pie…. pitolę

U Agi Abiko na froncie miało być minimalistycznie, ale wiesz, że my wszyscy na forum mamy tendencje do kokoszenia - będą jeszcze trawki

A skoro mowa o kokoszeniu Kokosia tydzień temu 18 miała. Garden party było - ale wcześniej spacer u Kapiasa z resztą forumowiczów mieli.

U Kasi pod górkę powstał ostatnio warzywnik - jak zwykle wypasiony Coś ostatnio mało ją na forum widać, pewnie się relaksuje w basenie

Kasia_W na Sri Lance - no jaka ona oblegana w tym roku, toż to szok

AngelikaX - no nie wiem czy obrazy przez nią pokazywane nadają się dla normalnych zjadaczy bułek z masłem. No ale na pewno nadają się do gazet - i to tych zagramanicznych Ciągle się zastanawiam czy zawsze da się mieć tak pięknie?

Nawigatorka wróciła z urlopu. W drodze powrotnej zamieniła piasek na śnieg... No wiem - też tego nie kumam

Ale ogólnie mus się zgodzić z Justyną - forum zwolniło… W bukszpanowym ciszej - to i chyba ciszej u reszty Ale ważne, że podtrzymujemy płomień

Aaaa! Trzymam kciuki! Wiesz za co

Chłopaku! Od dłuższego czasu Cię podglądam, ale od takiej strony Cię jeszcze ie widziałam
Przywitam się tu z Tobą i również gratuluję piąteczki!
Kwiaty we włosach 14:34, 08 lip 2017

Do góry
Po tygodniu witam się z Wami, pogoda tutaj nas nie rozpieszczała,padało non stop, chociaż nie zazdroszczę mieszkańcom okolic Opola.
Wstawiam fotki zrobione między przerwami gdy nie padało

następne lilie kwitną

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 13:53, 08 lip 2017

Do góry
Rench napisał(a)
ryska ,eee_taam ,Urszulla Kępa Św.Antoniego samoistnie się rozrasta
Inne lilie rosną sezon,dwa i gdzieś giną,a te sobie co roku zwiększają ilość.
Kilka lat temu dostałam kilka cebul ,może 5szt,nie pamiętam i tak się rozrosły.
Mam je w różnych miejscach ogródka,ale w tym łanie chyba najbardziej przyrastają.

To bardzo ciekawe że Tak z nimi jest. Czyli nawet kilka cebul warto wsadzić bo wiesz u mnie wszystko trzeba w ilościach hurtowych
Ogród z łezką II 13:04, 08 lip 2017

Do góry
lilie nisamowite, roze niesamowite ale mi sie najbardziej podobaja jezowki
te biale z Lublina tz piekne sa chcialam dzis jakies kupic ale nie mieli ani jednej, nie mowiac juz o jakis roznych odmianach. W gazetece widzialam, ze maja byc w czwartk w takim markecie do ktorego nie za czesto jezdze, moze pojade po pracy i cos sie uda zlapac.
Ogród z łezką II 12:28, 08 lip 2017

Do góry
Widzę ,ze troche popadało ...przepiękny ogród...lilie masz niesamowite
Moja działka na Dębowym Lesie 12:26, 08 lip 2017

Do góry
Kochani zbieram się na wesele.Fryzjer zaliczony, teraz reszta upiększenia w domu
Oj bardzo pechowo to wesele dla nas wyszło. Wczoraj mąż miał zdjęte szwy.
Ale to bliska sercu rodzina z którą może jedyna nawet utrzymujemy bliższe kontakty.Moja córka jeszcze wyprowadza ich syna. Mus jechać. Najwyżej więcej się posiedzi. To będzie inne dla nas wesele.
Lilie,liliowce,hosty, róże -uwielbiam. Jak dużo osób. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.

Nachyłek zagreb

Także wybaczcie,pozaglądam do was jutro
Coś jeszcze, coś więcej... 11:27, 08 lip 2017

Do góry
Wklejam skrót napisany na prośbę Madzenki

Madżenka…. No nie wiem od czego zacząć, więc zacznę od podziękowań Chciałem podziękować sobie, że obroniłem pracę na 5 I na drugim miejscu też sobie - za to, że ją wymyśliłem Ale również Wam za trzymanie kciuków - chyba tylko dzięki wsparciu innych nie dostałem depresji albo innej choroby psychicznej… Jeśli chodzi o ogrodowe sprawy to obsadziłem sobie doniczki na balkonie - teraz powiewają mi trawy za szybą

W Miłkowie prace trwają dzień i noc - dosłownie. Wstać o 4 w nocy i iść plewić? No dasz wiarę?

W różanych rozmaitościach Renaty wiadomo - róż Ci dostatek. Ale jakie Renia ma lilie w trawach!!! Nie wiem na czym one rosną, ale Mickiewicz już raz ten temat poruszył - na brzegu przy ruczaju

Polinka wreszcie chyba wpisuje w społeczno-kulturowe uwarunkowania dobrych relacji sąsiedzkich, bo się nagle na przysiółku trawy ludziom spodobały. No nie dziwota - kto jak kto, ale Poli je potrafi wyeksponować

U Oli leon było cięcie… Niby od niechcenia, niby od igraszki - na szczęście wiem, że Ty też

U Kasi Kindzi szaleństwo liliowo-jeżowkowe Na wczorajszy dzień były wielkie plany wejścia w rabaty celem zapełnienia kompostownika - nie wiem czy siem udało wszystko oblecieć, ale sądząc po zdjęciach śmiem domniemywać, że chyba nawet 2 razy

W kolorowej piaskownicy u Justyny za mało deszcz pada i siem skorupa na rabatach robi… Na dodatek splotów nieszczęśliwości jeszcze Anda poleciła jej niemiecką książkę - i to taką co nie jest przetłumaczona!!! Też bym nie czytał

U Kasi Kasji zakwitły jeżówki w trawach - ja się chyba nigdy takich okazów nie doczekam…

Bogdzię kusi ogród zaorać i od nowa założyć, bo niby różaneczniki za duże? Ja nie wiem czy ona myśli, że to 1 kwietnia - Śmigus Dyngus?

U Kasi Bawarki też piękne róże… Ponoc po burzy tak jakby mniej, ale zawsze trzeba widzieć światełko w tunelu - będą nowe

A Ty w ogóle wiesz, że Poznań przywiózł trochę doznań w miniony weekend na Śląsk? U Kapiasa byli, u Gierczusi na kawie No dobra - ja też byłem Tak w ogóle widziałaś nowe oczko w miniogrodzie?

U Małej Mi w ogrodzie tańce, fitnessy swawole - no taka impreza, że ja pie…. pitolę

U Agi Abiko na froncie miało być minimalistycznie, ale wiesz, że my wszyscy na forum mamy tendencje do kokoszenia - będą jeszcze trawki

A skoro mowa o kokoszeniu Kokosia tydzień temu 18 miała. Garden party było - ale wcześniej spacer u Kapiasa z resztą forumowiczów mieli.

U Kasi pod górkę powstał ostatnio warzywnik - jak zwykle wypasiony Coś ostatnio mało ją na forum widać, pewnie się relaksuje w basenie

Ale ogólnie mus się zgodzić z Justyną - forum zwolniło… W bukszpanowym ciszej - to i chyba ciszej u reszty Ale ważne, że podtrzymujemy płomień

Madżenie ogrodnika sezon 2017 11:17, 08 lip 2017

Do góry

AngelikaX - no nie wiem czy obrazy przez nią pokazywane nadają się dla normalnych zjadaczy bułek z masłem. No ale na pewno nadają się do gazet - i to tych zagramanicznych Ciągle się zastanawiam czy zawsze da się mieć tak pięknie?

Nawigatorka wróciła z urlopu. W drodze powrotnej zamieniła piasek na śnieg... No wiem - też tego nie kumam

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:56, 08 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Powojnik pierwsza klasa!!! Cudo!!! Lilie też masz piękne, zresztą ogrodniczka z Ciebie pierwsza klasa!!!
I dziecko, które wyemigrowało do Pszczyny Wczorajsze zdjęcie

Piszę priva. Zobacz.

widziałam ,odpisałam serdecznie dziękuję
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:56, 08 lip 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

ma wącha jak mówi moja trzyletnia wnuczka...ale jej przejdzie nie wiem odmiany ale wyglada na azjatycką (bo ją dostałam)Cebulka dla Ciebie rośnie

dziękuję za pochwały

Dziękuję nieśmiało Basiu, że mnie na tej liście chętnych umieściłaś
Właśnie doczytałam, że te moje lilie to nie azjatyckie tylko orientalne (jakby to miało dla mnie jakąś różnicę ) i okazuje się, że one wymarzają zimą a u mnie nawet parę pąków mają co roku, no to ja się już cieszę z tego powodu

Co do liści pomidorów to ja zrywam i pakuję do beczki z wodą do podlewania. Jak mam ich za dużo to ściółkuję ziemię przy pomidorach. Oczywiście takimi mocno zielonymi bez śladu obcowania robali czy grzybów.
Ostatnio miałam bardzo za dużo i zrobiłam gnojówkę i podlewałam brugmansję (bielunia) ale liście zaczęły mu żółknąć co odebrałam jako nawóz o za słabych mocach.
A i słowo o powojniku. Mam go malutkiego i pieszczotliwie nazywam go "poliż spiryt" Twój cudny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies