Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy song 16:41, 13 wrz 2015

Do góry
Pogoda piękna..24,7 w tym momencie więc obiecane fotki.

Bonica

wejgela jeszcze pokazuje swe oblicze
Ogród Sylwii od początku cz.II 16:38, 13 wrz 2015

Do góry
witam, to zdjęcie z 2013 roku, czy masz może obecne zdjęcia tego zakątka i w jakich odległościach rośliny były sadzone

Miskanty Variegatus z cisami kolumnowymi

takie mi się jeszcze zdjęcia z dnia dzisiejszego przyplątały
Ogród w budowie - nieustającej 16:37, 13 wrz 2015

Do góry
Robaczek napisał(a)
Gabi,
sama chętnie usiadłabym na ławeczce w cieniu Mordoru i patrzyła na takie widoki
Super, że masz tyle miejsca na rozwinięcie skrzydeł i nowe rabaty..., bezwstydnie dodam, że zazdroszczę okrutnie!!
Plony imponujące, a warzywnik jak z angielskich czasopism, jestem pod wrażeniem droga Pani
Uprasza się o więcej zdjęć....
Pozdrawiam serdecznie,
K.

Kasiu, ławko-huśtawkę przeniesiemy dopiero w przyszłym roku, więc zapraszam na widoki.
Piszesz, że zazdrościsz okrutnie powierzchni - a ja po wizycie u Ciebie, doszłam do wniosku, że takiej wielkości ogród jak Twój, zupełnie wystarcza kobiecie. To jest, że się tak wyrażę "miś na miarę naszych możliwości. A jeszcze z takimi różami, to już w ogóle.
Co do róż - Kosmos ściele się białym kwieciem gęsto i część patrzy w górę.

Rozrosła mi się Munstead Wood, kocham ją całym sercem, gdybym zrobiła zdjęcia dwa dni temu, te kwiaty byłyby w pełni swej urody.

Pomponella nie ustaje, nawet upały jej nie zmogły, miała tylko krótką przerwę w kwitnieniu.

I jeszcze kapuściana dama - Mme Isaak Pereire

Przypomniało mi się jeszcze, że biały kwiat agastache, wysianego z nasion wygląda tak:

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:34, 13 wrz 2015

Do góry

Szmaragdowy Zakątek 16:33, 13 wrz 2015

Do góry
Na koniec będę mało skromna i się pochwalę. Wczoraj miało miejsce rozstrzygniecie konkursu organizowanego przez Express Ilustowany na „Najpiękniejszy ogród”.
W plebiscycie startowały 62 ogrody…mój „Szmaragdowy Zakątek” uplasował się na 16 miejscu. Podczas pikniku ogrodniczego KWITNĄCE KRAJOBRAZY który odbył się na dachu Galerii Łódzkiej zostały rozdane nagrody. Nagrodzono 20 pierwszych miejsc, więc załapał się też mój „szmaragdowy”. Trzy pierwsze miejsca to nagrody pieniężne, kolejni laureaci otrzymywali różne narzędzia ogrodowe (sekatory do drzew, nożyce do traw, podkaszarki, małe sekatory) …nagrodę dostałam i ja.

pamiątkowy dyplom, Atlas parków narodowych i krajobrazowych oraz podkaszarkę.

Bardzo, bardzo, dziękuję wszystkim, którzy oddali głos na mój ogród. Potrzebującym ogrodnikom (czytaj: bezskutecznie próbującym przedrzeć się przez nieokiełznane kępy traw) mogę wypożyczyć w/w podkaszarkę a przy okazji wizyty u mnie zaprosić na pyszną kawusie i oooooogromne ciacho.

Na pikniku ogrodniczym było kilkunastu wystawców, fajne roślinki i ceny średnioumiarkowane.

Bardzo się broniłam, ale oczywiście nie obyło się bez malutkich zakupów…kupiłam (już wyżej wspomnianą) hostę. Do kolekcji tym razem dołączyła PURPLE HEART – niewielka hosta o wydłużonych, limonkowych liściach i (bardzo fajnie wyglądających) prawie czarnych ogonkach.

Miejsce pod nowe hosty już jest, więc kupuję!!! Kolejne egzemplarze zamówione drogą internetową… no i przed nami jeszcze Skierniewice! Oj coś czuje, że szybko zapełni się moja poszerzona, cieniolubna rabatka…
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:31, 13 wrz 2015

Do góry

Ranczo Edy 16:31, 13 wrz 2015

Do góry
O to to nie zwracał na nas uwagi Lencia krzyczała jeż jeż szybko a on sobie nic z tego jak tak sobie szedł to zaraz wrócił tam skąd wyszedł

Hortensjada 16:29, 13 wrz 2015

Do góry
bozga napisał(a)

A to niedowiarek , ale nie ma racji, wszystko na ziemi poza podjazdem dla samochodu zrobiłam we własnym zakresie ( oczywiście z pomocą fizyczną moich dzieci zwłaszcza przy wykopywaniu i przenoszeniu większych roślin - teraz jest to wyjątkowe bo studiują daleko od domu i muszę to robić sama ale trening czyni mistrza , z pomoca ruszają mi tez okresowo ( mieszkają 400 km ode mnie)70 -letni rodzice- większość ścieżek i obwódek powstało przy ich pomocy. Przesadzam, planuję, notorycznie zmieniam, koszę , ścinam itp wszystko sama. Właśnie z tego powodu ,że nie mieści się to w głowie zrezygnowałam z udziału w miejscowych konkursach, raz tylko się zgłosiłam i oczywiście wygrałam ale później dotarły do mnie komentarze, że pewnie wynajmuję ogrodnika- od tego czasu nie uczestniczę w żadnych konkursach. Sąsiedzi początkowo traktowali mnie dość podejrzliwie ale teraz często słyszę, że cieszą się, że trafiła im się taka sąsiadka

Wyprowadzenie formy piennej jest łatwe, gdzieś na początku mojego wątku przedstawiłam to dość dokładnie
A to dla niedowiarka i oczywiście Ciebie ( pienna Diamant Rouge- bardzo polecam)

Serdecznie Cię pozdrawiamy i dużo wytrwałości...pracowita jesteś bardzo i należą Ci się pochwałypozdrawiam wraz z niedowiarkiem(chyba uwierzył..bo kobieta dużo może).
Zaraz szukam instrukcji a Diamant cudowna w słonku..jeszcze jej nie mam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:29, 13 wrz 2015

Do góry

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 16:29, 13 wrz 2015

Do góry
witam,co to za jałowce są na zdjęciach

tomgroch napisał(a)
I jeszcze kilka zdjęć z ogrodów

Szmaragdowy Zakątek 16:28, 13 wrz 2015

Do góry
I oto ON…we własnej osobie…karczek pieczony w kapuście z ananasem (prawa autorskie: Bogdzia)

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:26, 13 wrz 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:24, 13 wrz 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:22, 13 wrz 2015

Do góry

Rozpoznawanie traw 16:21, 13 wrz 2015

Do góry
Witam czy ktoś zna nazwę tej turzycy?

Początki mojego ogródka. 16:19, 13 wrz 2015

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:19, 13 wrz 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:16, 13 wrz 2015

Do góry

Ranczo Edy 16:15, 13 wrz 2015

Do góry
i jest jeszcze jasny róż kwiat liść zielony tylko u mnie trochę liść zmienił barwę czyli wyjaśniał -Sedum Spektabile -chyba wszystkie tak się nazywają

Może niedoskonały ale..... 16:14, 13 wrz 2015

Do góry
Mirka, nie da rady być w dwóch miejscach a ja jeszcze w jednym jestem . Bożenka...no cóż niedościgniony wzór. U niej wszystko przemyślane a u mnie tak jak u Ciebie "wszystkiego po trochu" wszystko mi się podoba kupuje potem nie wiem gdzie wsadzić,wsadzam potem okazuje się,że żle. Brak mi samodyscypliny.
Róż się nie pozbywam ale miłość się skończyła.Ten sezon był trudny dla nich.Przez upały nie byłam w stanie robić koło nich tyle ile powinnam.Rozłożyłam linię kroplującą i to musiało im wystarczyć.Przeżyły dobrze ale ich kwitnienie drugie nie było olśniewające.Na wiosnę rozłożę lepiej linię bo teraz kładłam jak już wszystko rosło.

róże też kwitną

i już jesiennie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies