Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 16:03, 27 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)

No, trochę daleko Może jak kiedyś będę w końcu jechała w Bieszczady, bo wybieram się w nie jak sójka za morze

W Bieszczady mam ciut bliżej niż Ty , ale też jakoś dotrzeć tam nie mogę, choć planujemy od dawna. A jesienią są takie piękne...
Katkak 16:04, 27 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Grujecznik cudo nabieram na niego ochoty coraz większej Tylko gdzie ja go upchnę

Hmmmm, no to jest problem... Naprawdę nie mam pojęcia Sylwuś gdzie go wciśniesz
Katkak 16:04, 27 wrz 2015

Filomena napisał(a)

Bardzo go lubię, bo spełnia moje oczekiwania: jest ażurowy, wolno rośnie - mógłby jeszcze wolniej , piękny wiosną ze wzgl. na przyrosty i jesienią ze wzgl. na szyszki
pozdrawiam

O! Czy mogę więc prosić jeszcze o jesienną fotkę z szyszkami? Katuję, wiem .
Napia 22:05, 27 wrz 2015

Kasiu, listwa chciejstw imponująca!!! Naprawdę jestem pod wrażeniem tak starannie prowadzonych notatek mnie to się nie udaje.
Ślicznie zmienia się Twój ogród - nowe linie rabat, klonik cudny i poidełko, które mnie zauroczyło
ZbigniewG 13:46, 28 wrz 2015

Kasia mówisz i masz właśnie wróciłem z spotkania klasowego i odrabiam zaległości

jest miej ażurowy niż u Ani bo wszystkie strzelające wycinałem lub skracałem
w tym roku nie szyszkował
zwróć uwagę na długi przewodnik z króciutkim przyrostami bocznymi, wycinając całkowicie pędy boczne rosnące w danym roku wraz z przewodnikiem (wyrastają z jednego miejsca)masz węższą i bardziej skupioną sylwetkę a i przewodnik szybciej rośnie bo nie ma konkurencji
Katkak 15:41, 28 wrz 2015

Napia napisał(a)
Kasiu, listwa chciejstw imponująca!!! Naprawdę jestem pod wrażeniem tak starannie prowadzonych notatek mnie to się nie udaje.
Ślicznie zmienia się Twój ogród - nowe linie rabat, klonik cudny i poidełko, które mnie zauroczyło

Notuję te chciejstwa Aguś, bo sama jestem ciekawa ile z nich faktycznie się u mnie pojawi. Ale wiesz jak jest, plany zawsze są wielkie . Poidełko kupiłam u Kapiasa jak byłam u Gosiaczka w czerwcu .Dziękuję Ci bardzo, czytając takie słowa już mam ochotę biec do ogródka popracować, ale najpierw muszę na angielski z synusiem . Pozdrawiam .
Katkak 15:43, 28 wrz 2015

ZbigniewG napisał(a)
Kasia mówisz i masz właśnie wróciłem z spotkania klasowego i odrabiam zaległości

zwróć uwagę na długi przewodnik z króciutkim przyrostami bocznymi, wycinając całkowicie pędy boczne rosnące w danym roku wraz z przewodnikiem (wyrastają z jednego miejsca)masz węższą i bardziej skupioną sylwetkę a i przewodnik szybciej rośnie bo nie ma konkurencji

Ależ cacuszko , dzięki Zbysiu. Jak już go kupię to wrzucę zdjęcie i pokażesz mi Zbysiu tak niemal paluchem, łopatologicznie, które to mam wyciąć, bo wiesz... Żebym mu większej krzywdy niż pożytku nie zrobiła .
Katkak 15:43, 28 wrz 2015

Ale wybór superaśny, co?
Filomena 19:34, 28 wrz 2015

ZbigniewG napisał(a)

Super prowadzenie!
Każdy ma co lubi, jeden rzadki drugi gęsty
Katko - szyszki już obcykałam dzisiaj na szybko telefonem, tylko ktoś zabrał mi przewodzik do kontaktu tel-komp. pojawią się u mnie dla Ciebie jeszcze dzisiaj, ale później
Katkak 19:37, 28 wrz 2015

Chyba nigdy, a może kiedyś... nie pokazywałam mojego przedogródka. Przedogrudek brzmi trochę szumnie, bo to zaledwie wąziutki paseczek przed domem. Nie pokazywałam, bo nie było się czym chwalić. Rośliny nasadzone były bez ładu i składu, porozrastały się za bardzo, jałowce się pochorowały. Tak to wyglądało. Ten wielki krzaczor na środku to kiedyś była śliczna, foremna kuleczka na pniu. Ale to było kiedyś

Z rosnących tam roślin lubię tylko pierisa (jego sadziłam sama) i może odrobinę ognika. Jest ogromna laurowiśnia, ale wkurza mnie bo się zrobiła zbyt wielka i taka rozpłaszczona. Wyciachaliśmy więc niemal wszystko. Została trochę przycięta laurowiśnia i ognik, pieris. Jest jeszcze pokręcona leszczyna. Spróbuję ją wykopać z korzeniami. Jak mi się uda powędruje do kogoś . Jak nie to też ją ciachnę.

Na nasadzenia pomysły... Czy ja wiem? Mam sporo sadzonek hortensji bukietowej Limelight, więc na pewno je wykorzystam. A co by jeszcze? Pojęcia nie mam. Tam jest prawie cały dzień cień. Dopiero późnym popołudniem jest trochę słonka.