Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w skali mikro cz.II 13:24, 13 wrz 2015

Do góry
Beatko

Hortensja tego byc moźe mi było trzeba ta mała bobo rosnie zaledwie na 70 cm..więc gabarytowo by była w sam raz... I nawet w fjuczer ją mają zestawienie , o którym piszesz jest booooskie

To ta trafffka ???

O fidze myśle....ona jest śliczna , ale prawda jest taka ,źe pierwsza wymarza ( bo już przy małym ,jednorazowym przymrozku liscie już więdną ) i bardzo póżno startuje..wszytsko już zielone a ona dopiero pączkuje.......

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:23, 13 wrz 2015

Do góry

Teraz z dzisiejszego poranka

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:17, 13 wrz 2015

Do góry
Moje ulubione zdjęcie, jeszcze jak Munstead Wood zakwitną... na jednym krzewie jest ponad 40 pąków

William ma piękny kwiat, ale ma też plamistość i mączniaka drugi raz...

Hortensjada 13:16, 13 wrz 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Jak najbardziej, ja przesadzam kwitnące i nic im nie jest a znacznie przyjemniej pracuje się w ogródku gdy jest jeszcze ciepło. Wczoraj przesadziłam 5 krzaczków hortensjowych ale na szczęście były młode, najwięcej się namęczyłam z trawami, które z powrotem zwiozłam z działki ( moja działka ma moc uzdrawiającą )Nadźwigałam się okrutnie bo to duże kępy i dzisiaj o dziwo czuję się całkiem dobrze

Dobrze ...to będę przesadzać w najbliższych dniach

PS Ja w ubiegłym roku ćwiczyłam callanetics żeby trzymać formę a od kiedy pracuję w ogrodzie zaniechałam call a mimo tego waga stoi w miejscu
Mój ogród ma moc odchudzającą
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:14, 13 wrz 2015

Do góry
Troszkę popracowałem przez ostatnie dwa dni i prawie wszystko mam zrobione, poobcinałem wszystkie tuje... troszkę już za późno, ale nie mógłbym patrzeć na takie poczochrańce całą zimę, a teraz od razu lepiej wszystko wygląda Serniczek upieczony, bardzo dobry wyszedł, warzywnik uprzątnięty, walka z nornico-karczownikiem trwa, ale na razie zero śladów kolejnych szkód.

To teraz zdjęcia

Tyle mam miejsca na powiększenie bylinowej... muszę pomyśleć jak to wykorzystać słusznie i chyba dojdą jeszcze dwie róże, które miały być pierwotnie na różance, ale wiosną jeszcze w Polsce nie były dostępne, a sprowadzanie nie dla mnie

Ogród w skali mikro cz.II 13:00, 13 wrz 2015

Do góry

Moja wizualizacja

Od prawej figa zostaje tam gdzie jest.
Obok hortensja bukietowa, a w nogach do decyzji:

może być hakonechloa

Co do zasłonięcia to będę raczej optować przy ekranie z czegoś zielonego.
Przed nim zawsze można posadzić jakeś pnącze. Kwitnące będzie przełamywać
jednolitą zieloną ścianę.

Malutki pod lasem 12:50, 13 wrz 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Rabata robiona wiosną ładnie się rozrasta

Trawnik powoli dochodzi do siebie Nie patrzcie na porozwalane konewki - Jasio tu był

Vanilka pięknie przebarwiona

Śliczne widoki
Co to za drzewko na 2gim zdjęciu?

A na kamyczkowej rabacie to róża pnąca? ile ja masz? zimowała u Ciebie?
Hortensjada 12:48, 13 wrz 2015

Do góry

A to moja pampasowa zaczyna kwitnąć

Hortensjada 12:45, 13 wrz 2015

Do góry
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:44, 13 wrz 2015

Do góry
admete napisał(a)

Boziu moja hakone w porównaniu do Twojej wygląda jak przypalony wypierdek hahaha - tam u mamy w tym miejscu jest cień ?

i co tam masz za rozplenice?
dużo masz do podziału? hahahahaha

--------------

Ewelinko wrześniowe zdjęcia ogrodu cudowne!!!!!
tak ładnie Ci się wszystko rozrasta!!!!! u mnie widzę niestety że większość roślin potrzebuje nie jednego a 2-3 sezonów żeby nabrać gabarytów.....może nauczy mnie to trochę cierpliwości hahahahah

buziaki

Hej - miło Cię widzieć u mnie. Hakone tam ma więcej cienia niż słońca i stanowisko suche [podniesiona rabata a w koło chodniki. A masz tą pasiasta czy taką o jednolitym kolorze liści? Ta z paskiem to Aureola,a ta bez to all gold zwykle. U sibeie mam obie i stwierdzam ze wygrywa Aureola bez dwóch zdań. All gold jakaś taka lekko przypalona słońcem, a Aureola nic sobie z tego nie robi. Krzak Aureoli tez dużo większy a sadzone były w tym samym czasie i o podobnym rozmiarze.

Rozplenica to chyba najzwyklejsza, z tych ciut większych, ale nie pamiętam nazwy.Ale spójrz tutaj jak pięknie kwitnie - u rodziców też - stanowisko suche, ale bardziej słoneczne - pół dnia słońca. Egzemparze sadzone u rodziców poźniej niż u mnie i mniejsze czyli odpowiednie stanowisko robi swoje! Całe żurawki i lime light pochłonęło.

Mam ochotę je podzielić, ale kurcze szkoda stracić te piękne piuropusze! Może wiosną zawitam do rodziców w ogródku popracować i podzielić trochę rzeczy
Póki co chciałabym znaleźć ze 3 ambrowce silhoutte [kolumnowe], na necie tylko w 1 miejscu znalazłam, małe i drogie....jak lepszych nie znajdę to kupię, jakbyś widziała to daj znać

U Ciebie też wszystko jest duże - ale to kwestia że widzisz codziennie i wydaje Ci się że wolno rośnie. Może niektóre wolniejszy wzrost mają może ze względu na warunki glebowe - i nie wiem co pod Twoją gliną ich spotyka - czy skała czy coś innego. Ale po dłuższej aklimatyzacji dadzą czadu ze zdwojoną siłą!
Hortensjada 12:41, 13 wrz 2015

Do góry
Dzięki Kochane za miłe słowa w tym też za troskę o moje zdrowie

To dla Was ( wiedziałam ,że w słońcu będzie bardziej różowo )

Hortensjada 12:40, 13 wrz 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Drzewek hortensjowych mam kilkanaście, plan na przyszły rok- wyprowadzić formę pienną Pinky Winky. Nie wiem które drzewko konkretnie wzbudziło Twoje zainteresowanie więc pokażę Limelight

Piewsze kupne, mam je trzeci rok, to ono zainspirowało mnie do samodzielnych prób, w momencie kupna miało 4-5 gałązek. Obok moja własna zeszłoroczna produkcja ( sposób wyprowadzania jest taki sam u wszystkich odmian)

ja spróbuję tez ale za rok bo w tym moje hortki to miniaturki dopiero zakupione
piękne są Twoje pienne
Hortensjada 12:36, 13 wrz 2015

Do góry
Matka napisał(a)
Bożenko, a czy możesz pokazać w zbliżeniu to drzewko hortensjowe?może i mnie się uda takie wyprowadzić?to vanilla?ile ma?

Drzewek hortensjowych mam kilkanaście, plan na przyszły rok- wyprowadzić formę pienną Pinky Winky. Nie wiem które drzewko konkretnie wzbudziło Twoje zainteresowanie więc pokażę Limelight

Piewsze kupne, mam je trzeci rok, to ono zainspirowało mnie do samodzielnych prób, w momencie kupna miało 4-5 gałązek. Obok moja własna zeszłoroczna produkcja ( sposób wyprowadzania jest taki sam u wszystkich odmian)

Malutki pod lasem 12:30, 13 wrz 2015

Do góry
Kupiona na targach limka, zadołowana czeka na swój czas

Kamyczkowa rabatka, jeszcze nie do końca zmodernizowana
Malutki pod lasem 12:27, 13 wrz 2015

Do góry
Rabata robiona wiosną ładnie się rozrasta

Trawnik powoli dochodzi do siebie Nie patrzcie na porozwalane konewki - Jasio tu był

Vanilka pięknie przebarwiona
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:26, 13 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pozdrawiam spod iglicy z Aga, Kasia, Janeczka

I zaś spotkanie i zaś zakupy?....widać, że udane...słonka do niedzielnego odpoczynku
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 12:24, 13 wrz 2015

Do góry
I ostatnio zakupiłem takie kulki
Nie mogłem się oprzeć i kupiłem ale jeszcze dokupię większe
Malutki pod lasem 12:23, 13 wrz 2015

Do góry
Moje ulubione na oknach
Pomysł na ogród 12:20, 13 wrz 2015

Do góry
ale bez słońca to wszystko takie jakieś szare i bezbarwne...

żywopłot przycięty

Malutki pod lasem 12:19, 13 wrz 2015

Do góry
Ostatnio zajmowałam się warzywnikiem, bo strasznie zarósł chwastami, szczególnie nie uprawiane poletka, bo przez ten upał nie dało się nic robić. Na szczęście puste poletka to nie problem, bo widły amerykańskie w dłoń i do dzieła

Aksamitki szaleją

Muszę w końcu zrobić te chipsy jarmużowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies