Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

Anda 15:39, 28 wrz 2015

Śliczne rabaty, wszystko pięknie się komponuje i uzupełnia.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Juzia 16:48, 28 wrz 2015

Mój klon co roku biały
Iwk4 16:57, 28 wrz 2015

Beatko, bym twój ogród schrupała normalnie.
Zaczyna mi się podobać kostrzewa. Tzn. jej kolor. Miałam nasionka i nie wysiałam, bo już nie miałam miejsca na parapecie. Chyba sobie posieję tej zimy
MirellaB 17:38, 28 wrz 2015

Ale śliczne zdjęcia I Ty piszesz, że nie masz co focić ehhhhh

Hortensja brązowiejąca też ma swój urok, ale jednak limka bardziej mi się podoba

Trawy obłędne. Dziękuję za chęć podzielenia się stipą, ale Ewunia pisała, że mi wyśle już nazbierała

Zastanawiam się nad posadzeniem gracków na rabacie bylinowej, one duże chyba rosną, więc na tyłach by ładnie wyglądały na tle innych wyższych roślin - jak myślisz?

Rozchodniki malutkie masz, ale ładniutkie Rozrosną się bardzo w przyszłym roku Ja ułamane gałązki wkładam do wazonu i czekam aż puszczą korzenie i do ziemi

Aaaaaaa zauważyłam, że kanicki masz piękne Rabata z kancikami tak czysto, zadbanie wygląda
malkul 18:28, 28 wrz 2015

u nas wokół tez mnóstwo mącznika w tym roku
Ewa777 19:11, 28 wrz 2015

szemusia napisał(a)
Moje carexy też się wzięły w garść...

Szaleństwo trawkowe Ale im u Ciebie dobrze
Mysza 19:28, 28 wrz 2015

Gracilimusy cudne.
Beatko a co ile posadziłaś zebrinusy??Kupiłam 2 i dumam nad nimi
szemusia 10:54, 29 wrz 2015

ewa004 napisał(a)
Trawki na prawdę o tej porze sa przecudowne .

Moje dziewczyny wiosną mówiły wez mama siary nie rób, powywalaj te zielska czytaj trawy
A wczoraj starsza mówi wiesz nawet mi sie to podoba
I tak się gusta zmieniają

Mama, siary nie rób - skąd ja to znam
U mnie młodsza ma wszystko w nosie, komputer z internetem do szczęścia jej w zupełności wystarczy, a starsza właśnie takimi tekstami mnie raczy... Ale, jak piszesz, w zależnosci od efektu zdanie ulega zmianie - bardzo często
Trawy, faktycznie mają teraz swoje pięć minut, choć ja je kocham miłością całoroczną. Nawet wiosną, gdy chwilowo ich nie ma
szemusia 10:59, 29 wrz 2015

Anda napisał(a)
Śliczne rabaty, wszystko pięknie się komponuje i uzupełnia.

Witaj, Ewa
Dziękuję za pochwały, ale nie czarujmy się - to zasługa Ogrodowiska Gdybym tu nie trafiła, nadal żyłabym w przekonaniu, ze koszona przez eM trawa jest szczytem ogrodowych marzeń
Zaraz lecę zajrzeć, co u Ciebie
szemusia 11:01, 29 wrz 2015

Juzia napisał(a)
Mój klon co roku biały

Pamietam, ze masz chyba crimsona. I piszesz, że co roku tak ma? Kurcze, a chcialam kolejnego przy wejściu do domu... Chyba zrezygnuję. Mam też fassens black i ten lepiej się ma. Dopiero teraz delikatne plamki się pojawiły.
Pryskasz czymś?