Barbula... pierwszy raz o niej słyszę, a naprawdę ładna. Duża rośnie? Kwitnie teraz czy cały sezon. NO i lubi słońce czy cień? Myślę o tym, czy nie znalazłabym dla niej miejsca
Aniu, do swojej wypowiedzi u mnie dołaczyłaś kilka inspiracji. Jedną nazwałaś - i to mi się podoba. Ta, kurna jak na złość się nie otwiera!!! Znalazłabyś chwilę, żeby ją zalinkować albo wkleić u mnie?
Ela patrzę na ten teren i dumam, chcesz radykalnych zmian?....oczyść teren z niechcianych roślin będziemy myśleć....zarówno cisy jak i bluszcz są ok. Za bluszczem przemawia cena, możliwość cięcia i ograniczenia jego wzrostu oraz to, że masz więcej miejsca na inne nasadzenia...ale cis będzie szlachetniej wyglądał
Lewa strona :
Trawę bym posadziła, na miejscu mozgi, raczej taką pokroju ML...żeby była wysoka i smukła, najlepiej dwie szt, a przed nimi?....idę szukać dalej....
no i dalsza część moich małych zmian
donica w której posadziłam klona któremu trochę brakowało wody
no i to co za donicą
i wąska rabata pod płotem która dochodzi do tej jeszcze nie dokończona bo brakuje fontanny i kul betonowych ale to musi poczekać
i kilka fotek z ogrodu
mój hibiskus z pięknymi kwiatami
krzewuszka która 2 raz zakwitła
letnie tęczowanie
życzę miłej i słonecznej niedzieli Wszystkim
o wow super dzieki za turbo szybką odpowiedź....więc postanowione będzie bez maty. Korę już mam kupioną,więc użyje tą którą już mam. Chociaż dzisiaj niedziela, obsypię rabatę. to przecież nie praca, tylko relaks i przyjemność niech będzie wreszcie skończona
Mam jeszcze pytanko: Jak wsadzasz cebulki: tulipany, czosnek itp.... to czy korą zasypujesz to miejsce czy zostawiasz odsłonięte?