Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

AnnaCh 12:13, 28 wrz 2015

Chwastnicy miałam inwazję w nowo posianym trawniku
Niestety na nią jest tylko jedna rada: wyrywać
Pozdrawiam.
sarenka 15:22, 28 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)
Chwastnicy miałam inwazję w nowo posianym trawniku
Niestety na nią jest tylko jedna rada: wyrywać
Pozdrawiam.

Widze,że komosa to u mnie ma raj Chwastnica na szczęscie- tak jak i komosa lekko sie wyrywa Co sięgam to wyrywam
sarenka 16:28, 28 wrz 2015

Mam pytanie co to za roślina ( Campenula?) czy ja przesadzić do gruntu czy co z nią zrobi???
roma2 20:05, 29 wrz 2015

Sarenko, posiałam, ale nie wschodzi. Chłodne noce i przede wszystkim w moim przypadku sucho. Sąsiad miał zraszać, ale zapomniał. Jak przyjechałam w piątek na działkę, to sucho okropnie. U nas nie pamiętam kiedy deszcz padał. Zraszałam w piątek, sobotę i niedzielę, ale teraz znów diupa. Nie mam jak jechać, bo samochód pojechał do pracy z mężem, a autobusem mogę pojechać na działkę, ale nie mam jak wrócić. Ostatni do Opola odjeżdza o 14:15. Buuuu. Mam nadzieję, ze u Ciebie lepiej!!!
sarenka 22:22, 29 wrz 2015

roma2 napisał(a)
Sarenko, posiałam, ale nie wschodzi. Chłodne noce i przede wszystkim w moim przypadku sucho. Sąsiad miał zraszać, ale zapomniał. Jak przyjechałam w piątek na działkę, to sucho okropnie. U nas nie pamiętam kiedy deszcz padał. Zraszałam w piątek, sobotę i niedzielę, ale teraz znów diupa. Nie mam jak jechać, bo samochód pojechał do pracy z mężem, a autobusem mogę pojechać na działkę, ale nie mam jak wrócić. Ostatni do Opola odjeżdza o 14:15. Buuuu. Mam nadzieję, ze u Ciebie lepiej!!!

To nie fanie
My podlewamy albo deszcz pada,ale nic a nic nie wzeszło, za to komosa ma się super :/
sarenka 08:09, 03 paź 2015

Jednak trawa wschodzi- teraz tylko oby za szybko przymrozki nie przyszły....

Ciut wyżej pytałam o roślinkę-czy któraś z Was mogłaby mi podpowiedzieć czy dobrze zgaduję, że to Campenula? Bo rośnie w doniczce i nie wiem co dalej z nią zrobić :/

Czy przed wysypaniem kory na rabatę dobrze jest zdjąc trochę ziemi? Po przekoaniu przed posadzeniem roślin,a po jakimś czasie po spulchenieniu jest ze 203 cm wyżej niż przyszły trawnik, jeśli do tego dojdzie kora to sporo wysoko będzie?
sarenka 13:06, 03 paź 2015

No nic, nie mam ziemi kupionej- wykorzystam tą z donic ducych i przesadzę te dzwonki - nie bardzo mam gdzie bo przez wysianą trawe nie mam dostępu do rabaty-mam dostęp tylko do jednej- tam gdzie DMoże jakoś to będzie wyglądało.
Nie wiem czy je sie sadzi do gruntu z donic w tym czasie- okaże się na wiosnę.

Korę już mam- idę niedługo działać
sarenka 18:53, 03 paź 2015

Cebulki posadzone- mam nadzieję, że zaznaczylam wszystkie doniczki
Kora wysypana, na moich 10 m2 zuzylam 9 worków 50 l. Korę kupiliśmy przekompostowana,ale i tak były patyki itp do wyrzucenia. Jutro powybieram resztę bo dziś już ciemno było jak skończyła.
AnnaCh 19:31, 03 paź 2015

Co do roślinki, to nie mam pojęcia co to jest
Co do rabaty i trawnika, to rabata nie powinna być wyżej niż trawnik. Zdjęłaś trochę ziemi? Może się jeszcze ułoży, ubije, bo tam spulchnione przekopane było.
Czekam na zdjęcia wschodzącej trawki i wysypanej korą rabatki
sarenka 20:03, 03 paź 2015

AnnaCh napisał(a)
Co do roślinki, to nie mam pojęcia co to jest
Co do rabaty i trawnika, to rabata nie powinna być wyżej niż trawnik. Zdjęłaś trochę ziemi? Może się jeszcze ułoży, ubije, bo tam spulchnione przekopane było.
Czekam na zdjęcia wschodzącej trawki i wysypanej korą rabatki

Nie wiedziałam czy zdjąć ziemię,wiec ją zostawiłam. Trudno

Trawki za bardzo Jeszcze nie widać,tzn na zdj jej nie będzie widać