Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 16:12, 28 wrz 2015

Edit napisał(a)
A może posadzisz to co Ana przy firmie?
Z tego co pamiętam to były umbry, pomiędzy nimi ML a wszystko podsadzone żurawką marmeladą.
Podobało mi się to zestawienie na fotkach z tego co pamiętam

Zestawienie jest fajne, ale kto by tam dzielił żurawki i trawy? Wiesz jak coś jest wspólne to również niczyje niestety Ucieszę się jak chociaż od czasu do czasu podleją, przytną, zielsko wybiorą. Muszą zostać iglaki i berberysy - najłatwiej z nimi
MirellaB 16:13, 28 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajowskie te zestawienia, berberysy super

Mi też się podobają. Nawet do ogrodu można skopiować
MirellaB 16:14, 28 wrz 2015

ewa004 napisał(a)
I co wymyśliłaś ?

Umbry tez by mi się podobały

Ewunia, zostają iglaki i berberysy Najbardziej praktyczne zestawienie
MirellaB 16:14, 28 wrz 2015

Agatek napisał(a)
Fajne te zestawienia z berberysami
coś zgapię

Zgapiaj, zgapiaj. Fajnie, że Ci się podoba
MirellaB 16:22, 28 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)

Mirelko, oplułam ekran normalnie
Kup siatkę normalnej cebuli - wyjdzie taniej
Z takimi pomocnikami możesz potem się zdziwić, gdzie cebulki będą rosły
Ja przez to nie lubię kamyczków. Zielsko przerasta, w dołki się wsypują, ciągle z nimi kłopot, choć to ładnie wygląda.
Właściwie, to jeszcze kory nie wysypałam, bo nie jestem pewna, czy już skończyłam działać

Iwonko, ja nie wiem jak wszystko dam radę posadzić. Mam jeszcze czubatą skrzynkę i ciągle dokupuję, a już wsadziłam 100szt.

Z takimi pomocnikami to chyba do wigilii się wyrobię.

A jeżeli chodzi o kamyczki to masakra, nerwy, wszystko tak długo trwa.
Już się boję przerabiania przedogródka, bo tam też kamień wysypany.

MirellaB 16:24, 28 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
I jak działacie z tym zestawieniem przy bloku? Byłaś w szkółce? Co wybrałaś?

Iwonka, mamy jechać jutro do szkółki. Jestem nastawiona na iglaki i berberysy Ciągle coś nam wypada, doba jest za krótka.
MirellaB 16:33, 28 wrz 2015

Dziewczyny - w ogrodzie sadzę cebulowe i końca nie widać. Mam jeszcze sporo do posadzenia i ciągle dokupuję.

Wczoraj w Obi, Castoramie i Leroy-u to ostro poszalałam. I jeszcze dzisiaj zamówiłam przez internet, bo dostałam bon rabatowy od ogrodowiskowej koleżanki Edytki na 30,00 zł - Edytko dziękuję

Kamyczki na rabatach sprawy nie ułatwiają, tylko się denerwuję, ale trzyma mnie to, że wiosną mam nadzieje będzie ładnie

Pas zieleni deweloperski mam nadzieję w tym tygodniu zrobić. Każdego dnia mamy jechać do szkółki i zawsze nam coś wypada. eM mówi, że jutro pojedziemy, bo Transit będzie opróżniony, więc będziemy mogli bez problemu się załadować.

A z bardziej przyjemnych zakupów to kupiliśmy wczoraj do ogrodu stół, krzesła i parasol. Bardzo się cieszę z tych zakupów, bo stół normalny wysoki przynajmniej nasze psy nie będą nam ściągały jedzenia podczas grillowania. Tarasu nie mam za dużego, a grill gazowy duży i meble też spore, więc trzeba będzie wydzielić miejsce dla grilla przy tarasie, ale to w przyszłym roku, może też od razu o donicach przy tarasie pomyślę

Uciekam dalej sadzić
ewa004 16:42, 28 wrz 2015

To pochwal sie zakupami

Ściełam dzisiaj calą stipe dla ciebie odskubiesz ją i zastipujesz sie na amen
Ale nie zdarzyłam na pocztę jutro wyślę
Mysza 17:17, 28 wrz 2015

No właśnie , chcemy zobaczyć ten stół i resztę..
Warmia 20:44, 28 wrz 2015

Uff, przeczytałam. Mirellka jesteś niesamowicie pracowita.
Ja z cebulkami jeszcze poczekam. Posadzę może w przyszłym tygodniu tylko, że ja nie mam takich ilości jak Ty.
Jak tam Kubuś? Zdrowy już?

Popieram Gosię, pokaż nowy nabytek.