Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miejsko & sielsko 12:14, 29 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Wow,Miło Was poznać!
P.s Sebastaian! pisze o dziewczynach tylko, bo jak wiesz, to Ciebie wszyscy znają.
Droga do spełnienia 11:44, 29 wrz 2015

Do góry
iwka napisał(a)
no to która głośniej będzie piszczeć
Ale się w otoczenie wpakował,paskuda jedna,ja mam takiego jednego żółtego w paski w malinach,w jednym miejscu całe lato przesiedział
Miejsko & sielsko 11:42, 29 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Ewcia! Macham do Ciebie i uściski ślę!
Wyglądasz cudownie!
Też bym się z Tobą pocałowała, ale nie mam takiego apetycznego jęzora jak Siatkowa
<3 <3 <3
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:39, 29 wrz 2015

Do góry
Jolu, Iwonko, dziękuje za odwiedziny. Dla Was małe co nieco z ogrodu.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 11:34, 29 wrz 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Moja ulubiona kulkowa

Ależ Ci ogród wydoroślał
I tak myślę, ze chyba styl mamy podobny Tylko ja tyle przestrzenie nie mam
Pięknie tworzysz, kolezanko

Pytałaś, Gosiu o odległość między miskantami. Najpierw napiszę, ze u mnie są strictusy, bo zebrinusów nie dostałam. ale wszelkie źródła podają, ze one niemal identyczne. Posadzone mam co 1 metr, ale nie tworzą gęstej zasłony, więc zalezy jaki efekt chcesz uzyskać. Choć pewnie się jeszcze rozrosną. Sama karpa na dole ma już szerokość 20 cm. A rosna u mnie od wiosny ubiegłego roku.

Przypomnisz nazwę tych pięknych 3 kulek? Jakiś żywotnik?
Życie w wiejskim ogrodzie 11:29, 29 wrz 2015

Do góry
Przemo Gratulacje i czekam na nową dostawę fotek

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:18, 29 wrz 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
O sidośliwę chcę zapytać, jaką masz odmianę? Widziałam w szkółce olcholistną, bardzo mi się jej liście spodobały, ale nie wiem o nich nic.

Mam właśnie taką Świdośliwa olcholistna 'Obelisk' Amelanchier alnifolia 'Obelisk'

Jest jeszcze bardzo młoda, bo z wiosny. Kupowałam ją malutką i jeszcze za dużo nie urosła. Dużo nie mogę jeszcze napisać Zdrowa, żadnych problemów z robalami albo grzybem, ładna i ładnie kwitnie. Jak było sucho dała radę, mimo że podlewanie miała wtedy rzadsze niż na początku wiosną. Lubią ją pszczółki a jak są owoce to ptaki

Tak wyglądała wiosną

Życie w wiejskim ogrodzie 11:16, 29 wrz 2015

Do góry
Ooooo, ale galopujesz to i ode mnie

Prawie - jak ogród 11:09, 29 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Beatko, bym twój ogród schrupała normalnie.
Zaczyna mi się podobać kostrzewa. Tzn. jej kolor. Miałam nasionka i nie wysiałam, bo już nie miałam miejsca na parapecie. Chyba sobie posieję tej zimy

Do schrupania, to raczej nie polecam I pewnie Cię rozczaruję, ale warzywek nie posiadam Raczej nie moja bajka - nie mam do nich cierpliwości...
Co do kostrzewy - wysiałam w ubiegłym roku. Wzeszły chyba wszystkie nasionka, bo pół wsi rozdzieliłam. Sadziłam na rabatki baaaardzo malutkie sadzonki i już jesienią ładnie wyglądaly. A tak naprawdę masy nabrały w tym roku. I są naprawdę wielkie.
Ale czy mnie kostrzewa zachwyca? Kolor ma faktycznie ładny i świetnie wygląda na tle zielonego, ale... na pełnym słońcu ma mnóstwo suchych źdźbeł i średnio to wygląda. Będę stamtąd usuwać na rzecz bronze form. Z kolei świetnie wygląda w półcieniu... I tu zostanie.
I bądź tu człowieku mądry - wszędzie piszą, ze kostrzewa na słońce i piaski...

Podsumowując, Iwonko - na pewno warto wysiać. Gotowe, wyrośnięte sadzonki widziałam u nas po 20zł...
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:08, 29 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Zostawiam na pamiątkę

sliczne okularnice
Ogród pod trzema dębami 10:59, 29 wrz 2015

Do góry

Ogród pod trzema dębami 10:58, 29 wrz 2015

Do góry

Ogród pod trzema dębami 10:52, 29 wrz 2015

Do góry
Jesiennie

OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 10:28, 29 wrz 2015

Do góry
Zmiany, zmiany , zmiany, ogród dojrzewa az miło popatrzeć a z mężami tak jest , że najpierw muszą wszystko sami sprawdzić później podejmują decyzję

ta trawka mnie zauroczyła jak się nazywa ?

Mały ogród Kasi 10:24, 29 wrz 2015

Do góry

Mały ogród Kasi 10:23, 29 wrz 2015

Do góry
Kilka zawilcowych portrecików w jesiennym słońcu

Mój ogród pod górkę... 10:20, 29 wrz 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Jaka ona śliczna
Kasieńko ja Cię podziwiam podwójnie, mogę sobie wyobrazić jak trudno pracować na takich pochyłościach. U Ciebie sadzenie cebul to wyzwanie - jestem ciekawa ile posadzisz ?
Dekoracje jesienne u Was tylko uświadamiają mi jak jestem daleko w polu ...no nic trzeba się wziąć i zrobić
Twój ogród nie mysli o jesieni - pięknie i coraz bujniej piękne róże

Na zdjęciu wyżej to kotka Ani
Moja jest tutaj

Są bardzo podobne - hihihi!

Moje góreczki są wyzwaniem, ale muszę je kochać
Nie liczyłam ile cebul nakupiłam, ale trochę tego jest i sadzenie tego wszystkiego trochę zajmie Dziękuję Ci Kasiu
Typografia ogrodu 10:13, 29 wrz 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
Asia mozesz pokazac to miejsce z miskantem olbrzymim? Ty tam masz jeszcze cis? Bedziesz cos zmieniać z tym zakątkiem? Tez mam te miskanty, bede przesadzac i nie za bardzo wiem z czym by to skompletować, a napewno sie go nie chce pozbyc mimo ze niepolecany.

tak mam i choc niepolecany to ja go lubie.czy bede cos zmieniac? Jeedynie chyba to,ze cis ma byc jeszcze wiekszy i hortensje tez.teraz miscant ma 2,5 metra i jest za wysoki do pozostalych roslin i widac juz jego łysy dół ale przez wiekszosc sezonu jest super. Fotki troxhe przeswietlone b o dzikie slonce swieci.
A widzialas te rabate z samych traw z Wojslawic? Tam fajnie użyty jest giganteus.taka rabata z lawka.

Mój ogród pod górkę... 10:10, 29 wrz 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Kasiu, to Twój kot??
Hmm, jakbym widziała swoja Fionę
Ogród masz cudny
Piękne róże
Astrid - cudna.jeszcze mi się ona marzy

Moja Fiona

Jaka ona śliczna
Kasieńko ja Cię podziwiam podwójnie, mogę sobie wyobrazić jak trudno pracować na takich pochyłościach. U Ciebie sadzenie cebul to wyzwanie - jestem ciekawa ile posadzisz ?
Dekoracje jesienne u Was tylko uświadamiają mi jak jestem daleko w polu ...no nic trzeba się wziąć i zrobić
Twój ogród nie mysli o jesieni - pięknie i coraz bujniej piękne róże
Choroby i szkodniki cisa, cis - zamieranie pędów cisa 09:58, 29 wrz 2015

Do góry
witam, bardzo proszę o pomoc.

w marcu 2015 roku przesadziliśmy 18 cisów (15 letnich prawie). Przed przesadzeniem zostały mocno przycięte, cisy docelowo mają stworzyć żywopłot. Tylko 2 cisy mają się dobrze, reszta żółknie. Proszę pomóżcie mi je odratować co im dolega? co robić?

z góry dziękuje za pomoc

Karolina

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies