Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

szemusia 11:34, 29 wrz 2015

Mysza napisał(a)

Moja ulubiona kulkowa

Ależ Ci ogród wydoroślał
I tak myślę, ze chyba styl mamy podobny Tylko ja tyle przestrzenie nie mam
Pięknie tworzysz, kolezanko

Pytałaś, Gosiu o odległość między miskantami. Najpierw napiszę, ze u mnie są strictusy, bo zebrinusów nie dostałam. ale wszelkie źródła podają, ze one niemal identyczne. Posadzone mam co 1 metr, ale nie tworzą gęstej zasłony, więc zalezy jaki efekt chcesz uzyskać. Choć pewnie się jeszcze rozrosną. Sama karpa na dole ma już szerokość 20 cm. A rosna u mnie od wiosny ubiegłego roku.

Przypomnisz nazwę tych pięknych 3 kulek? Jakiś żywotnik?
Mysza 13:39, 29 wrz 2015

Warmia napisał(a)
To powiem Ci Gosiu, że jestem pod wrażeniem. Super wygląda ta kula. Ja ostatnio zakochałam się w golden globe. Codziennie chodzę i miziam moje trzy kuleczk przy tarasie.

Marta u mnie coraz więcej różnych kuleczek
Mysza 13:46, 29 wrz 2015

szemusia napisał(a)

Ależ Ci ogród wydoroślał
I tak myślę, ze chyba styl mamy podobny Tylko ja tyle przestrzenie nie mam
Pięknie tworzysz, kolezanko

Pytałaś, Gosiu o odległość między miskantami. Najpierw napiszę, ze u mnie są strictusy, bo zebrinusów nie dostałam. ale wszelkie źródła podają, ze one niemal identyczne. Posadzone mam co 1 metr, ale nie tworzą gęstej zasłony, więc zalezy jaki efekt chcesz uzyskać. Choć pewnie się jeszcze rozrosną. Sama karpa na dole ma już szerokość 20 cm. A rosna u mnie od wiosny ubiegłego roku.

Przypomnisz nazwę tych pięknych 3 kulek? Jakiś żywotnik?

Beatko dziękuję za odpowiedź, chyba te moje trawy posadzę za dużą kulą.Będą tłem dla różyczek.A może jedną tam dam, hi hi
Dziękuję za pochwałę ogrodu
Niestety nie pamiętam nazw tych kulekJakieś żywotniki rosnące w jaja.Ja je próbuję formować w kule

A ogrody mamy może i w podobnym styluU Ciebie już taki ład i porządek i roślinki wyrośnięte.Ja jeszcze cierpliwie poczekam.
Mysza 13:49, 29 wrz 2015

Fotki z dzisiaj

Jestem bardzo zadowolona z ID

Pod świerkiem wychodzą mi szafirki, ciekawe co będzie wiosną, hm.
nicol21 23:37, 29 wrz 2015

Przemiana Twojego ogródka jest rewelacyjna! Jeszcze nie tak dawno go tma nie było a teraz już jest i to jaki! a pokazałabyś z końca w stronę domu też?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Iwk4 00:24, 30 wrz 2015

Gosiu, wreszcie znalazłam chwilkę, to wpadłam. Ogród ładnie podrósł, wszystko ślicznie wygląda. Powiedz mi, jakie masz podłoże pod basen? Nie wiem, jak zaplanować na przyszły rok miejsce? Podpowiesz?
Pozdrawiam serdecznie
Mysza 08:15, 30 wrz 2015

nicol21 napisał(a)
Przemiana Twojego ogródka jest rewelacyjna! Jeszcze nie tak dawno go tma nie było a teraz już jest i to jaki! a pokazałabyś z końca w stronę domu też?

Ewelinko dziękuję za miłe pochwały
Zrobię zdjęcia od końca, ale tamta część jeszcze jest mało zagospodarowana.Wiosną będzie sadzenie serbów i innych roślinek.
Mysza 08:19, 30 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
Gosiu, wreszcie znalazłam chwilkę, to wpadłam. Ogród ładnie podrósł, wszystko ślicznie wygląda. Powiedz mi, jakie masz podłoże pod basen? Nie wiem, jak zaplanować na przyszły rok miejsce? Podpowiesz?
Pozdrawiam serdecznie

Iwonko fajnie, że jesteś
Dziękuję, ogród faktycznie trochę wyrósł
Jeśli chodzi o nawierzchnię pod basenem to jeszcze nie jest zrobiona.Może uda się w tym roku.Zobaczymy.Chcemy zrobić kostkę taką jak mamy na ścieżkach z obrzeżem granitowym.U wielu znajomych to się sprawdza
Buziaczki kochana.
anabuko1 08:30, 30 wrz 2015

Gosiu,ależ masz tam wymuskane, piękne rabaty
Warmia 10:20, 30 wrz 2015

Dzień dobry Przyszłam się przywitać. Udanego dania życzę