Przyłączam się do pytania. Jeśli dobrze widzę to ostrokrzewy? podobne wymazły mi kilka lat temu i od tej pory nie podejmuję ryzyka sadzenia ich w donice.
Ania tęż bym uznała, że nienormalna. Taką ilośc roboty wykonać zamiast leżeć na leżaczku z piwkiem w ręku
Ale te rh będą robily wrażenie. A jakie kolory idą na tę rabatę?
Pola ślicznie wyglada przedogródek. Coś mi się wydaje, że furorę na ulicy robisz za chwilę bukszpany zdominują całą ulice
a gdzie fotka ciurkadełka ????
Pola pogoda makabra!!! Nie pada ale zimnica.
A ja pojechałam do centrum ogrodniczego i sobie donicę kupiłam ale w to zimno to mi się nawet nie chciało przesadzać nic ....
Ciurkadelko super sprawa. Zrobiłaś fotke zajączka ? Idę sprawdzić
Ania popieram apel o niepalenie
Anula ASC aleś się z tą gliną urobiła, ale za to Rh będa miały super warunki. Glina nie jest zła, gdyż przeważnie jest żyzna. W zależności od rośliny albo rozrzedzam piaskiem albo torfem. Dodatkowo coroczne wysypywanie kory i mieszanie jej wiosna z ziemią też poprawia jej strukture. Lecz dla RH to naprawdę trzeba się było strasznie napracować. Dlatego szacun
Abiko ja bym posadziła tak jak Ania radiz gęściej. Przytnij im górę aby ci się już rozkrzewialy. Fajne są wysokie, moźe posadż na środku a po bokach dasz niższe???
Ja swoje sadziłam mimo, że gęste co 40 cm a i tak przerwy między nimi widać.
Dziękuję Marzenko za wsparcie chyba natłok zajęć przed świętami mnie przytłacza a tak wogóle to niewiem od czego mam zacząć w ogrodzie śledząc wasze ogrody od roku byłam pewna że zemnie pół architekta a tu pustka w głowie
Mira większość z nas w sobotnie wieczory ma chwile zwątpienia, bo sił brak, ogrod w trakcie zmian, koncepcji brak a potem siadamy przed komputerem i z ogrodowiska czerpiemy inspirację i doładowujemy akumulatory Dlatego zachęcam do założenia wątka, będziemy Cię motywować
Witam mój wątek to pobojowisko w całym słowa znaczeniu .Wasze ogrody to cuda mój bida ale zaczynam działać po świętach .Pozdrawiam
Mira zobacz jak mój ogród wyglądal na początku, i jeszcze rok temu. Wszyscy tak zacyznalismy nawet ogród Danusi Szefowej wyglądal inaczej na początku. Po to jest ogrodowisko abyśmy sie uczyli jak zakladać i zmieniać nasze ogrody.
wczoraj mój M zakupil wertykulator, jak myśicie żeby go użyć ziiemia i trawa musza być suchę? bo u nas wczoraj lało? Dzisiaj narazie nie lejepomimo że szaro-buro. Młody ma wolne to może bym go wykorzystała do prac ogrodowych
Pozdrawiam Dziewczynki życzę owocnych zakupów Anie i miłego mycia okien Juzi.
Bozenko dziękuję coprawda nie kupilam bukszpanów tyle ile chciałam, ale mój M wracając d domu ze stolicy po drodzę mijał biedronkę, zajechal i kupił dzisiaj u nas leeeeje więc nie wsadzę ale może jutro będzie ładniejsza pogoda...
Ania widzę, że M się wkręca ?
Posadź szybciutko przed świętami bukszpaniki, czekamy
A co do donic to szare będa fajnie wyróżniać się przy beżach. Teraz połączenie delikatnego beżu z szarościa jest trendy i na dodatek bardoz eleganckie kupij szare chyab, że w projekcie ogrodu masz inne kolory niż Danusiowe, ale o to szefowej nie podejrzewam.
Ja już tego kasztanowego drewnianego tarasu zdzierżyć nie mogę, ale to zadanie dla M do końca kwietnia