Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Loczka 21:28, 25 wrz 2015

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Julcia:

To wygląda na zwiastun jakiegoś horroru
Makowo na Kociewiu 21:27, 25 wrz 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
O, Kasieńka, zawitałaś Dawno nie wrzucałaś nowych zdjęć Co słychać w Makowie?

Ewuniu
nie robiłam zdjęć, nie przesadzałam, nic nie roiłam w Makowie, nic ... dopiero dzisiaj w końcu posadziłam graby z donic. Ewuniu przypomniało mi się, że kuplam też sporo cebul, które czekają na posadzenie. Jeśli pogoda dopisze to weekend spędze na pracach w Makowie
Musze w końcu przyciąć do końca bukszpany, posadzić ukorzenione hortensje i bukszpany. Uporządkować część gospodarczą z kompostownikiem.

Od nowa ... na przekór wszystkim 21:22, 25 wrz 2015

Do góry
No proszę Gratki
Ogród Loczka 21:21, 25 wrz 2015

Do góry
Julcia:
Hortensjada 21:19, 25 wrz 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)

Rozumie, że choć piękna odmiana to trudna w prowadzeniu pionowym
Co polecisz jeszcze w odcieniach takich jak vanilka plus duży wzrost podobny do limek?

Dużego wyboru nie ma, silny wzrost, nie pokłada się , kwiaty różowieją- to pasuje tylko do Phantoma

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:18, 25 wrz 2015

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Cześć Aniu. Dzięki za wizytę u mnie i podpowiedź. Kokorycz muszę przesadzić do cienia - teraz ma miejscówkę baaaaaaaaardzo słoneczną. Może dlatego taka wypłowiała
Ściskam mocno

Żółta bo kończy wegetację... taki jej los.. wiosną późno ruszy, ale za to rośnie szybko i już w maju kwitnie Teraz je możesz przesadzić.. tyko utnij zielone. To ma kłącza jak konwalia. Moje teraz też już żółte

Foto 10 maj

Ogródek Iwony 21:18, 25 wrz 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękny A pachnie?

Sylwia, Abraham Derby pachnie i długo kwitnie i powinien być zdrową różą. To były główne powody, ze wpisałam go na listę chciejstw
Zauważyłam jednak, ze łepki kwiatów przewieszają się w dół i nie wiem, czy dlatego, że młody czy on tak ma?

Podziwiać go można więc od dołu z ziemi
Chyba, że podrośnie ten maluch
Malutki pod lasem 21:16, 25 wrz 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)

1. Kasia
2. Ania
3. Kawa - Kamila

To jest super! Już wiem gdzie posadzę rozchodnika!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:14, 25 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu chyba z dwojga złego lepiej położone rośliny od deszczu niż od suszy oczywiście jeżeli strat dużych deszcz nie zrobi. Zdrówka życzę

Jak wyżej.. podwiązałam co się dało.. i co cenniejsze... niech pada... byle nie dłużej niż tydzień.
I pszczółka..

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:13, 25 wrz 2015

Do góry
Ja mam jeszcze mały skrawek na warzywa, to musiałam wysiać poplon, żeby mi chwasty ogrodu nie zarosły.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:13, 25 wrz 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Ania, po głowie Cię
A niech leżą! Jak się wreszcie opiją, to co mają robić? Widziałaś opitego pionowo stojącego?

Widziałam.. mojego kumpla.. ale musiał mieć narty na nogach, bo jak zdjąć to leżał..

Pozwalam moim kwiatom pić do oporu... jak pisałam.. jeszcze pod drzewami i krzewami sucho.. ziemia tam nie namokłą. Musi podciągnąć woda z sąsiednich miejsc..

Dużo kwiatków podwiązałam, bo już kilak razy zapowiadali deszcz z burzą i wiatrem.. deszczu nie było..a podwiązania się zostały. Troche jeszcze wczoraj poprawiłam.

Suche lato miało jedną zaletę.. nie było wogle komarów. Dwa razy wleciał mi jedne upierdliwy do domu i ciachał w nocy.. ale tak to mnie żaden komar nie ugryzł.. i to nawet wieczorkiem nie było komarów.

Dalia z pszczółka.. oj uwijają się pszczółki jak w ukropie.. nawet nie reagują na człowieka.. to zdjęcie robiona z odległości 5 cm.

Ogródek Iwony 21:13, 25 wrz 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Zmiany super ,ogród pięknieje

EPODLAS napisał(a)
Iwonko piękna jesień u ciebie. Mnie zauroczyła irga. Fajnie mieć takie krzewy w ogrodzie, które mają owoce jesienią. Pięknie zdobią ogród.

Ewuniu, Bożenko - dziękuję
Ogród powoli dojrzewa. Roślinki przyrastają, cieszę się z efektu moich tegorocznych prac. Powoli kończę sezon, pozostało mi posadzić jeszcze cebulki wiosennych kwiatów i lilie.
Troszkę nie bardzo wiem jeszcze gdzie co posadzę, ale mam jeszcze chwilkę czasu na to

Nie zdążyłam też wyprostować rabaty przed domem, zostawię chyba do wiosny.
Przy okazji wiosną podzielę żurawki i ptasie łapki
Hortensjada 21:12, 25 wrz 2015

Do góry
Filomena napisał(a)
Bożenko
Twoje hortensje bardzo intensywnie się przebarwiają, czy to tylko wyjątkowo ciapłe lato czy pomagasz im troszkę?
Dołączam się do zachwytów innych ogrodowiczan nad Twoim ogrodem
I podziwiam jeszcze cedra, umnie by chyba przemarzł, nie masz z nim kłopotów?
pozdrawiam

Raczej trudno by mi było pomóc w przebarwianiu ,trochę magii a może też pokryły się rumieńcem patrząc co wyczynia ich zwariowna właścicielka

Cedr rośnie zdrowo od kilku lat, mieszkam w ciepłym rejonie ale przeżył bez szwanku przynajmniej jedną z ostrych zim
Zbliżenie z czerwca

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:07, 25 wrz 2015

Do góry
Anusia napisał(a)

Martuś już są Czy taki kolor ma jeżówka purpurowa?

Ja się nie wypowiem, bo nie znam się na jeżówkach, ale jest śliczna
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:04, 25 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Anek, zdjęć już nie cytuję bo szkoda miejsca na powtarzanie. Dzięki, że Ci się chciało tyle pisać.

Faktycznie po zimie były brzydsze ale nie tak aby straszyły. Obcięłam tylko suche końcówki ale z tego co pamiętam ( mogę się mylić) wszystkie te żdzbła, które były podcinane, póżniej uschły i trzeba było czyścić. Szybko wypuściły nowe, ładne przyrosty więc nie było to jakimś wielkim problemem.
Czytałam, że dla carexów najlepszy jest śnieg. Czyli trzeba sobie życzyć śnieżnych zim...
Obecnie eksperymentuję z Ice Dance w domu

To moje obserwacje z 6 lat... w mroźne zimy i bez śniegu na słońcu usychają końce.. ale trzeba przyznać, że nigdy się nie wysypały całkowicie. Jak brzydły to wystarczyło podzielić. Chyba najbardziej żywotny i niezawodny z carexów

I pismo obrazkowe..

Malutki pod lasem 21:04, 25 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)

No właśnie co, no co?

Hmmm a co proponujesz?

Donia w ramach wyjątku.

Ania od kolejnych pomysłów pobieram opłaty.... zysk 60 Ja 40 Ty co Ty na to?

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:03, 25 wrz 2015

Do góry
Aniu, a pochwałę dziękuję, niestety i u mnie niedociągnięcia były i są. Teraz to już tylko przedzimowe prace, ale i tak ich jakoś dużo w tym roku.

Poplon wysiany, skiełkowała gorczyca, ponoć na nicienie dobra, jeżówki już przekwitają, a trawy dopiero kwitną.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:03, 25 wrz 2015

Do góry
Warmia napisał(a)
I gdzie te zdjęcia?

Martuś już są Czy taki kolor ma jeżówka purpurowa?
W kamiennym kręgu od początku 21:03, 25 wrz 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Mój najnowszy nabytek, żurawka "Forever Purple".....szkoda, że była tylko jedna sztuka....niespotykany kolor lisci

piękna jak cały kamienny, w szkółce w Starym Dworze też taką nabyłam i wydaje mi się , że mieli jeszcze kilka sztuk pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:02, 25 wrz 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale super to zdjęcie Widać, jaki kawał różnorodnie ukształtowanej powierzchni ziemi masz do ogarnięcia. Macham Sylwia.. dawno nie zaglądałam, ale w dzisiejszy deszczowy wieczór pospaceruję sobie u Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies