Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

bozga 20:57, 25 wrz 2015

KasiaW76 napisał(a)

Jeśli ktoś zakochał się w hortensja to u Ciebie powinien wziąć głęboki wdech.... bo zachwytów może nie być końca

Możesz mi zdradzić tajemnice jak z nowych, młodych, o pokroju leżącym z gałązkami rozchodzący mi się na boki bardziej ku ziemi zakupionych w tym sezonie hortensji vanilia fraise zrobić takie pięknie stojące i patrzące do nieba?

Zrobisz w przyszłym roku Zetniesz krótko, pędy w dół do usunięcia, młodziutkie wiotkie prowadź w miarę pionowo wzdłuż jakiegoś patyczka aż chociaż trochę zdrewnieją. Po ukazaniu się kwiatów koniecznie trochę podwiąż bo inaczej będą się pokładały. Życzę sukcesów w uprawie
KasiaW76 21:08, 25 wrz 2015

bozga napisał(a)

Zrobisz w przyszłym roku Zetniesz krótko, pędy w dół do usunięcia, młodziutkie wiotkie prowadź w miarę pionowo wzdłuż jakiegoś patyczka aż chociaż trochę zdrewnieją. Po ukazaniu się kwiatów koniecznie trochę podwiąż bo inaczej będą się pokładały. Życzę sukcesów w uprawie

Rozumie, że choć piękna odmiana to trudna w prowadzeniu pionowym
Co polecisz jeszcze w odcieniach takich jak vanilka plus duży wzrost podobny do limek?
bozga 21:12, 25 wrz 2015

Filomena napisał(a)
Bożenko
Twoje hortensje bardzo intensywnie się przebarwiają, czy to tylko wyjątkowo ciapłe lato czy pomagasz im troszkę?
Dołączam się do zachwytów innych ogrodowiczan nad Twoim ogrodem
I podziwiam jeszcze cedra, umnie by chyba przemarzł, nie masz z nim kłopotów?
pozdrawiam

Raczej trudno by mi było pomóc w przebarwianiu ,trochę magii a może też pokryły się rumieńcem patrząc co wyczynia ich zwariowna właścicielka

Cedr rośnie zdrowo od kilku lat, mieszkam w ciepłym rejonie ale przeżył bez szwanku przynajmniej jedną z ostrych zim
Zbliżenie z czerwca

bozga 21:19, 25 wrz 2015

KasiaW76 napisał(a)

Rozumie, że choć piękna odmiana to trudna w prowadzeniu pionowym
Co polecisz jeszcze w odcieniach takich jak vanilka plus duży wzrost podobny do limek?

Dużego wyboru nie ma, silny wzrost, nie pokłada się , kwiaty różowieją- to pasuje tylko do Phantoma

Krys 21:51, 25 wrz 2015

bozga napisał(a)

Cześć Krysiu, oczywiście, że tak. Ale chyba nie będziesz ich przesadzać koparką

to mala sadczonka,tegoroczna oj cudnie u Ciebie
anabuko1 08:39, 26 wrz 2015

bozga napisał(a)
Moja duma i obiekt westchnień przechodniów

Wcale się nie dziwię..,że twoja to duma.
Bo wyglądają przecudnie
co to za odmiany ???
Przechodnie nie tylko wzdychają na ich widok,ale i zatrzymują sie , podziwiają bo oczu od nich trudno oderwać
Kasya 08:59, 26 wrz 2015

Przy kawce ogladam piekne zdjecia
Oby jak najdluzej nie bylo przymrozkow i utrzymaly piekny kolor
ewsyg 09:12, 26 wrz 2015

Bożenko, pozdrawiam cieplutko bo u nas chłodno i pada deszczyk. Sadzisz cebule kwiatów wiosennych ? Ja codziennie po pare dziesiątek bo kupiłam ich chyba ze 200. Wiosna na rabacie bylinowej jest smutna i trzeba ja ożywić.
Hortki cudne, ale Ty to wiesz

KasiaW76 10:41, 26 wrz 2015

Na zdjęciu gdzie ciemno i nastrojowo widzę krzaczek z żółtymi kuleczkami. Co to takiego ?

Jeśli chodzi o phantoma to kiedyś o nim myślałam i miał u mnie być, a potem jakoś zmieniłam zdanie i poszłam w vanilki...
Matka 13:37, 26 wrz 2015

Przestałam obiad gotować i przybiegłam hortki pooglądać