Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:01, 25 wrz 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję. Dalijka cudowna, zamawiam kawałek.
Dla Ciebie jedna z moich.

W tym roku siałam z nasion zebranych poprzedniego lata. Ciekawi mnie jaki będzie kolor tej jednej siewki. Matka była różowa, a dziecko chyba żółte będzie. Jutro zobaczę.

Jak tylko urosła na tyle by uszczknąć kawałek to ją masz u mnie U mnie jest pierwszy rok.. z Anglii przyszło kłącze.. miniaturowe.. Jak uszczknę to wyślę Ci już jesienią, bo u mnie warunki do przechowywania słabe..

Dalia nazywa się Purple Flame, u nas nie było jej w sprzedaży.

No to czekamy co wyrośnie z nasionka
Ja i mój ogródek, a może ogród 21:01, 25 wrz 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Piękna Co to ?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:00, 25 wrz 2015

Do góry
Jeżówka purpurowa?
Zanim się w pełni rozwitła wyglądała tak

Tadam!

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:57, 25 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Aniu kiedy można przycinać runiankę by ją wyrównać do jednakowej wysokości?

Nie wiem .. pytaj się Madżenki o tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/5254-madzenie-ogrodnika-cz-aktualna?page=844

Ja swojej pozwalam rosnąć jak chce.. wiosną czasami coś tam przytnę co za bardzo się wyróżnia.

Szkodnik na dalii...

Nie mogę pisać bo od papryki łapy mnie palą żywym ogniem.. nie chciało się rękawiczek zakładać
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:56, 25 wrz 2015

Do góry
Dziękuję. Dalijka cudowna, zamawiam kawałek.
Dla Ciebie jedna z moich.

W tym roku siałam z nasion zebranych poprzedniego lata. Ciekawi mnie jaki będzie kolor tej jednej siewki. Matka była różowa, a dziecko chyba żółte będzie. Jutro zobaczę.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:55, 25 wrz 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

W ramach dubelku, prawdziwe Wojsławice 2014

Mała Mi napisała będąc u Ciebie, że masz Małe Wojsławice, oddałaś klimat, kto widział, to zawsze zauważy, że to ciężki
i nie łatwy teren do pokazania piękna, tam jest areał, u Ciebie tylko pasek, a Tobie to się udało... a propos, czy jedziesz na zlot
jest już w tą niedzielę
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:54, 25 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, też oddałam głos
Muszę dziś nadrobić czytanie, bo mam spore tyły przez prace ogrodowe nie było czasu siedzieć przed kompem.
Do tego inne obowiązki i praca.
Buziaki dla maluchów.

Nie ma co nadrabiać.. kompletnie nic nie dzieje się od miesiąca lub lepiej.
Ani w ogrodzie ani na wątku..

Coś tam piszę i jakieś focie na siłę wrzucam by za dużo literek nie było.

I ślicznota z bliska I wiaderko na ścinki w tle Dwa popołudnia coś porządkowałam w ogrodzie.. bo już było tragicznie.. Ale co to 2 popołudnia na mój areał??
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:54, 25 wrz 2015

Do góry
MUSZĘ SIĘ WAM WYŻALIĆ Siedzimy sobie w domu i gramy w karty, a tu nagle dzwonek do drzwi... Myślę, kto o tak nieprzyzwoitej porze chce się do nas dostać? Mama wstała, a ja zerknąłem przez okno i widzę ojca nowych sąsiadów. Mama otwiera, a on wali z tekstem:

Poszedłek na te drugie drzwi, bo tych pewnie nie używocie, bo Wom cołkiem zarosły krzokami....

Serio? Jest aż tak źle?

Ja i mój ogródek, a może ogród 20:54, 25 wrz 2015

Do góry

Ogródek Iwony 20:53, 25 wrz 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Bardzo mi się podoba Twoje oczko - poidełko dla ptaszków i wszystkie rabaty z hortensjami, trawami, jeżówkami, różami - po prostu wszystko

Ewuniu, dziękuję ci pięknie za tyle miłych słów.
Poidełko w tej wersji jest bardziej przystępne dla ptaszków, niż obramowane deską. I mimo, że planowałam przewiercić kamień i zakryć je, to chyba w tej wersji zostanie. Lubię bąbelki na wodzie

Tola chyba też

Planowałam jeszcze w tym roku ściankę wodną zrobić, ale przekładam to na następny rok. Ani pora, ani finanse, ani zdrowie nie sprzyjają w tej chwili pracom nad ścianką. Ewa bacowa swoją zrobiła.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/95/956593/original.JPG
Mi się nie udało. Ale co się odwlecze, to ...
I tak sporo zostało zrobione w tym roku
Makowo na Kociewiu 20:53, 25 wrz 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Ach jo!!!

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 20:51, 25 wrz 2015

Do góry
katel napisał(a)

Folia nie przepuszcza powietrza, nie owijamy nią żadnych roślin bo mogą się rozchorować lub zapleśnieć.

Lilio czy chcesz mieć magnolię w formie drzewka czy krzewu to Twòj wybór. Jeśli chodzi o porę cięcia magnolii to różne są opinie ja tnę w czerwcu.

Magnolia stellata u mnie jest cięta od 5 lat, zawsze w czerwcu, kiedy ma młode już dość duże przyrosty. Ograniczam w ten sposób jej wzrost w górę, aby nie zasłaniała okna. Znosi to dzielnie i jak widać kwitnie niezawodnie.Nie okrywam jej niczym, innych moich magnolii też nie. Najnowszy nabytek Sunrise ( na drugim zdjęciu) tylko przez 1-szy rok osłoniłam świerkowymi gałęziami, a Lubelszczyzna nie jest ciepłym rejonem. Uważam, że folia to najgorsze rozwiązanie

Od nowa ... na przekór wszystkim 20:49, 25 wrz 2015

Do góry
Ale trafiłam Gratulacje Iwcia

Makowo na Kociewiu 20:48, 25 wrz 2015

Do góry
Kochani jestem cały czas nigdzie nie wyjechałam ale jak to Przemek napisał trochę w zaświatach przebywam. Jestem na forum codziennie przez kilkanaście minut i odwiedzam Was pędzikiem
Makowo zarośnięte i na wpół żywe ale daje radę chociaż róże straszliwie chorują,
Wczoraj zamówiłam nowe róże ale gdzie je posadzę ??? jeszcze nie wiem
Dzisiaj posadziłam graby z donic, które mają być w przyszłości niewielkim ekranem. Zrobiłam też kilka zdjęć ale kiepskie jakieś - z tego zakręcenia nawet nie umiem "obiektywnie" spojrzec na Makowo

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:48, 25 wrz 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A nie lepiej te dziczkę brzozową wyciąć. Szkoda drzewka.

Haniu tak myślałam, dziczka jest tak sama jak reszta drzewa i rośnie jak drzewo z jednym pniem... jak ja wytnę to zostanie się dolny poziom gałązek ... tragicznie to będzie wyglądać.

Podziwiam twoje grzybobranie U nas w lesie sucho.. dzień deszcz to mało.. grzybów nie ma.

Dla Ciebie moja najpiękniejsza dalia Foto nie oddaje jej urody. Mam nadzieję, że uda mi się ja przezimować..
Hortensjada 20:46, 25 wrz 2015

Do góry
Tu już trochę po ciemku ale nastrojowo

Hortensjada 20:45, 25 wrz 2015

Do góry
bozga napisał(a)
Moja duma i obiekt westchnień przechodniów

WOW cudowne nic dziwnego że każdy do nich wzdycha
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:45, 25 wrz 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Gosiu co to jest ta duża zielona kula koło trampoliny?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:44, 25 wrz 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Śliczne masz róże i zawilce Zresztą, co Ty masz brzydkiego???

Ewuś. mam.. mam.. chodzę i patrzę co znów zmienić ..

To do zmiany koniecznie.. ale widać Pashminę jaki ładny krzaczek Kolor tu nei pasuje, ale nie miałam gdzie jej dać.. a inna róża mi padła.. z kupowanych w donicze !!! I to jedyna róża jaka u mnie padła z 60-80??? Liczyłam ile mam róż i znów nie pamiętam..

Hortensjada 20:43, 25 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Hahahah Jak bukietowa jesienią

Mniej więcej ten odcień Dzięki, że zaglądasz a Twój wątek jest trudny do ogarnięcia, post za postem, facet ogrodnik robi jednak wrażenie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies