Po takiej suszy ten dzień deszczu to pikuś.. na ulicach problem, bo studzienki nie nadążają zbierać wody, ale w gruncie tragedii nie ma. Pod krzewami typu tuje, rododendrony rano było jeszcze tak sucho, że ziemia nawet nie byłą z wierzchu zwilżona.. W zień sobie mży spokojnie... i niech tak jeszcze posiąpi.
Focie sprzed deszczu... brzoza do out.. miała być niska o pokroju płączącym.. wybiła z podkładki i uciekła w górę.. posadzę identyczną, tylko już upilnuję pokroju
A nie lepiej te dziczkę brzozową wyciąć. Szkoda drzewka.
Ewuś. mam.. mam.. chodzę i patrzę co znów zmienić ..
To do zmiany koniecznie.. ale widać Pashminę jaki ładny krzaczek Kolor tu nei pasuje, ale nie miałam gdzie jej dać.. a inna róża mi padła.. z kupowanych w donicze !!! I to jedyna róża jaka u mnie padła z 60-80??? Liczyłam ile mam róż i znów nie pamiętam..
Haniu tak myślałam, dziczka jest tak sama jak reszta drzewa i rośnie jak drzewo z jednym pniem... jak ja wytnę to zostanie się dolny poziom gałązek ... tragicznie to będzie wyglądać.
Podziwiam twoje grzybobranie U nas w lesie sucho.. dzień deszcz to mało.. grzybów nie ma.
Dla Ciebie moja najpiękniejsza dalia Foto nie oddaje jej urody. Mam nadzieję, że uda mi się ja przezimować..
Nie ma co nadrabiać.. kompletnie nic nie dzieje się od miesiąca lub lepiej.
Ani w ogrodzie ani na wątku..
Coś tam piszę i jakieś focie na siłę wrzucam by za dużo literek nie było.
I ślicznota z bliska I wiaderko na ścinki w tle Dwa popołudnia coś porządkowałam w ogrodzie.. bo już było tragicznie.. Ale co to 2 popołudnia na mój areał??
Dziękuję. Dalijka cudowna, zamawiam kawałek.
Dla Ciebie jedna z moich.
W tym roku siałam z nasion zebranych poprzedniego lata. Ciekawi mnie jaki będzie kolor tej jednej siewki. Matka była różowa, a dziecko chyba żółte będzie. Jutro zobaczę.
Jak tylko urosła na tyle by uszczknąć kawałek to ją masz u mnie U mnie jest pierwszy rok.. z Anglii przyszło kłącze.. miniaturowe.. Jak uszczknę to wyślę Ci już jesienią, bo u mnie warunki do przechowywania słabe..
Dalia nazywa się Purple Flame, u nas nie było jej w sprzedaży.