Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Ogródek Goniak 20:14, 28 gru 2012

Do góry
Pozdrawiam poświątecznie i już niedługo noworocznie
Igiełkowy ogródeczek 20:05, 28 gru 2012

Do góry
iza_1611 napisał(a)
Witaj Gosieńko,
obejrzałam pobierznie cały wątek i jestem pod wrażeniem Twoich rabat - te na rogach ślicznie "łągodzą" ostre kąty - super!

Gratujuję i przy okazji SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU

Dzięki za wizytę i życzenia. Coś czuję, że ja też niedługo będę pod wrażeniem Twojego ogrodu, będę do Ciebie zaglądać i kibicować.
Igiełkowy ogródeczek 20:01, 28 gru 2012

Do góry
goniak napisał(a)
Gosiu, jeśli chcesz mieć kulkę to musisz swojego miłorząbka przycinać nadając mu kulisty kształt.
Oczywiście nie od razu będą pożądane efekty ale powoli drzewko będzie się zagęszczało, Ty nadal będziesz korygowała aż uzyskasz zadowalajacy Cię efekt kulI

Dziękuję serdecznie, jak go kupiłam to było widać, że przycięte było, żeby tworzyć ładną zwartą kulkę. Ja w tym roku tak się cieszyłam, że wreszcie zaczął rosnąć,że nawet mi ta jego nieforemność nie przeszkadzała. Ale jak się teraz przyjrzę to wolałabym, żeby był bardziej zwarty, zobaczymy jeszcze nad nim pomyślę. Pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 19:51, 28 gru 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Bociek dzięki, że zaglądasz wiem, że pisać nie możesz więc tym bardziej się cieszę, że do mnie zajrzałaś i że ci humorek dopisuje
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:39, 28 gru 2012

Do góry
Ja również zdrówka życzę, oby skrzydełko szybko się zagoiło. Pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 19:35, 28 gru 2012

Do góry
krisec napisał(a)
Ogród śliczniusi bardzo mi się podoba. Jego mościa ...żąbka nie tnij , to raczej chorizontalis jest, puść go wolno. Pozdrawiam serdecznie

Twój jest śliczny, chyba też sobie takiego sprawię, wtedy będę mogła porównać z moim, bo kupiony jako Mariken. Podobno one też lubią dziko rosnąć. Jeszcze pomyślę nad tą jego fryzurką. Dzięki za wizytę i również pozdrawiam.
Igiełkowy ogródeczek 19:22, 28 gru 2012

Do góry
joaha napisał(a)
Gosiu jakie piękne rabatki, zaczynam wpadać w kompleksy. Mam pytanie, co jest pod korą i pod kamyczkami???? Ziemia czy włóknina?

Co Ty opowiadasz, jakie kompleksy? To chyba ja mogę wpaść, ty już masz spore drzewa i duże okazy roślin na które ja będę musiała czekać wiele lat. A co do pytania to pod kamykami mam włókninę, bo jakoś nie wyobrażam sobie inaczej, choć Danusia w swoich realizacjach nie daje, natomiast pod korą nie mam włókniny i jestem bardzo zadowolona, bo jak widzę u sąsiada jak ona wychodzi to mnie ciarki przechodzą, zresztą podobno szkodliwa dla roślin jest, więcej znajdziesz tutaj:https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom Pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 19:11, 28 gru 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Marikena też nie mam, mam te tradycyjne..wielkie, ale myślę, że dobrze zniesie formowanie, wiem, że Danusia jak trzeba, swoje podcina!

Też mi się tak wydaje, że Danusia swoje formuje, bo miłorzęby to takie niezdyscyplinowane są i zawsze po swojemu muszą
Igiełkowy ogródeczek 19:09, 28 gru 2012

Do góry
Zeta napisał(a)
No tak zajrzałam a tu takie piekne stożki pokazujesz , właśnie trzebabyło kupić więcej.
Za taką ćenę piekne .zazdroszczę

Były tylko 2 i je właśnie mam
Tylko trawnik i co dalej? 19:06, 28 gru 2012

Do góry
Oj to faktycznie niezbyt optymistycznie nastawia do ogrodu, trzeba się ich jakoś pozbyć. U mnie też bywa, ale na razie w rabatkach pojedyncze kopce znajduję. Mimo wszystko nie daj się, planuj sobie spokojnie dalej. Masz piękną dużą działkę, nawet nie wiesz ile osób chciałoby mieć taką nawet z tymi kretami Trzymam kciuki za dalszą realizację i będę zaglądać.
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 18:51, 28 gru 2012

Do góry
Poczytałam sobie o Twoich zmaganiach z ogrodem, daj sobie trochę czasu, a wróci chęć i zapał, zresztą my się tu nie ścigamy, mamy sobie pomagać wzajemnie i razem cieszyć z dokonań innych. Świetnie ci idzie, kawał dobrej roboty wykonałaś, a na efekty trzeba niestety zawsze trochę poczekać. W przyszłym roku będziesz miała już pięknie na tej poszerzonej rabacie, jak się limki rozrosną i żurawki, zobaczysz jakiego wtedy powera dostaniesz. A na razie więcej luzu i wiary w siebie, dasz radę! Pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 16:38, 28 gru 2012

Do góry
Przeszłam przez Twój ogródek i sporo iglaczków dostrzegłam Żywopłot ze świerka super. Napisz coś więcej o cięciu iglaków w swoim ogrodzie, są takie zwarte i śliczne, kiedy je tniesz? I również gratuluję 100-ówki.
Roztoczańskie klimaty 16:32, 28 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ziemię kwaśną z worka dostała, zresztą u mnie kiepska ziemia, więc wszystkim roślinkom spore dołki kopię i ziemię nową zmieszaną z rodzimą dosypuję. Kusi mnie ta gwieździsta, może nie taka spektakularna jak pozostałe, ale nie przemarza, i zawsze kwitnie. A ty masz coś na oku?

Ja myśle też o tej gwiaździstej, biorąc pod uwagę moje zimy. Ona chyba najbardziej wytrzymała jest.
Chociaż nie najpiękniejsza
Zacznę od tej i zobaczymy.......
Roztoczańskie klimaty 16:28, 28 gru 2012

Do góry
Ziemię kwaśną z worka dostała, zresztą u mnie kiepska ziemia, więc wszystkim roślinkom spore dołki kopię i ziemię nową zmieszaną z rodzimą dosypuję. Kusi mnie ta gwieździsta, może nie taka spektakularna jak pozostałe, ale nie przemarza, i zawsze kwitnie. A ty masz coś na oku?
Igiełkowy ogródeczek 16:25, 28 gru 2012

Do góry
A może ktoś doradzi czy i jak przyciąć jegomościa Mariken? Pierwszy rok siedział cicho, a w tym roku się rozbujał, czy przyciąć na wiosnę te gałązki najdłuższe, troszkę mi szkoda, ale chciałabym mieć bardziej równego. Poradźcie!
Latem:

Teraz:

Roztoczańskie klimaty 16:18, 28 gru 2012

Do góry
Oj, ile ty masz miejsca w garażu i jak czyściutko, dobrze że swojego nie pokazuję
Ja też mam problem z magnolią a zamierzam kupić drugą, może na lepszą trafię. Kupiłam ją w markecie- raz miała 2 kwiaty, na drugi rok żadnego a teraz 4 pączki posiada, normalnie szał Jest jeszcze młoda, ale ja wymagająca jestem
Anabelki też mi się podobają tylko szkoda, że im kwiatki pod ciężarem opadają. A u Ciebie to pod daszkiem są, to pewnie się tak mocna nie kładą, nawadnianie tam jakieś masz? Bardzo ciekawie to wygląda
Igiełkowy ogródeczek 15:56, 28 gru 2012

Do góry
Marzena- macierzankę cytrynową też mam u siebie i jestem z niej bardzo zadowolona, jeszcze nie zimowała, ale w przeciwieństwie do karmnika sucha ziemia i słońce bardzo jej odpowiadają i rozrosła mi się bardzo. A z karmnikiem się nie poddam, dam go w inne miejsce, u mnie nic dosłownie nic się nie ruszył od posadzenia, a było to na wiosnę, myślę teraz a raczej wiem- miał po prostu za sucho, nie podlewałam go a rośnie na suchym i słonecznym stanowisku.
Igiełkowy ogródeczek 15:25, 28 gru 2012

Do góry
Dorkow0- A możesz napisać skąd jesteś i gdzie tak szkółka, u mnie to ciężko czasami coś kupić, a jak jest to ceny kosmos, nawet jeśli daleko to może kiedyś przejazdem zahaczę (może być na priv).
Ostatnio swoje zakupy igiełkowe to z Kobylina wiozłam to około 150km, ale dostałam to co chciałam, wysoko szczepione sosny i świerki. U mnie takich nie ma, a jeśli nawet się zdarzą to po jednej sztuce, każda inna, a ja 4 takie same potrzebowałam. I weź sobie teraz zaplanuj, jak potem nie idzie tego dostać.
Igiełkowy ogródeczek 15:12, 28 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Marzenko- wydaje mi się, że moje jednak dużo większe są, choć ze zdjęcia to czasami trudno odczytać, dziś byłam na spacerze i przy okazji zmierzyłam owe bukszpany, na wysokość 80 cm mają. Tak czy siak cieszę się że je mam
Ależ u ciebie ten karmnik szaleje, już go u ciebie podziwiałam, a co tam jeszcze między płytami masz- jakąś macierzankę, czy jeszcze coś innego?

Moich nie mierzyłam ale chyba z 50-60 miały
Między płytami mam karmnik i macierzankę cytrynową i jakąś inna odmianę macierzanki (wyższa rosnie i jest variegata).
Igiełkowy ogródeczek 15:08, 28 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Witaj Gosiu... Dziękuję za życzenia świąteczne... Ciepło u Ciebie, jak widzę... Zaczynają wschodzić roślinki, aż się boję zerknąć do siebie... A Bukszpany cudne... Mam sama na oku szczepionego iglaka, ale jeszcze czekam, może coś obniżą...
Pozdrawiam serdecznie i miłego wieczoru życzę...

Ja je kupowałam pod koniec października, teraz już nie chodzę po ogrodniczych, a gdzieś ty tego iglaczka widziała?

Witaj Gosiu... Często w zimie kupuję iglaki szczepione, bo cena najlepsza... A są niedaleko mnie, w takiej szkółce ogrodniczej... Dosyć małej, ale jakościowo rośliny mają dobre... A i cena, do wielkości, też dobra... Ja troszkę w tym siedzę, to wiem ile co leci... A tam rośliny w dobrej cenie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies