Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 21:57, 27 gru 2012

Marzena2007 napisał(a)

Aniu- dzięki za wizytę i dobre słowo, oj nakręcacie mnie nakręcacie... wiosną to już w ogóle tylko ogród i ogrodowisko będzie. Już się nie mogę doczekać
Marzena- tylko 2 takie były i tyle też kupiłam, jak każdy wie w LM zawsze ceny zawyżone, więc promocja to taka, że właściwie to normalna cena powinna być. tyle że u mnie to takich bukszpaników niedostatek, więc wszystkie mus brać jak są. Przecena z 200 na 100 za sztukę i to już druga przecena była, bo za 200 dalej nikt ich nie chciał kupić. A pierwsza cena to 399, uwierzycie?
Irenko- dzięki serdeczne, na bukszpaniki chucham i dmucham bo to moje pierwsze stożki

Gonia nie uwierzę, bo moje stożki w Obi wiosną za 69 zł kupiłam....

A jakie one duże były? U mnie to wiosną kopane ze szkółki, znacznie mniejsze niż te to po 80 były, a kulki po 60. Zazdroszczę Ci bardzo, u mnie nie ma Obi
Kurczę mogłam się nie chwalić to dalej bym sądziła, że okazja mi się trafiła Pozdrawiam
Madzenka 22:23, 27 gru 2012

Nieduże, poszukam fotki z wiosny.
Sebek 09:47, 28 gru 2012

Pozwiedzałem sobie trochę Masz ślicznie - do tego bardzo fajne widoki z okien A stożkom kibicuję, ale skoro nadal są zielone to będą rosnąć
Gosiniak 14:02, 28 gru 2012

Marzenko- wydaje mi się, że moje jednak dużo większe są, choć ze zdjęcia to czasami trudno odczytać, dziś byłam na spacerze i przy okazji zmierzyłam owe bukszpany, na wysokość 80 cm mają. Tak czy siak cieszę się że je mam
Ależ u ciebie ten karmnik szaleje, już go u ciebie podziwiałam, a co tam jeszcze między płytami masz- jakąś macierzankę, czy jeszcze coś innego?
Gosiniak 14:05, 28 gru 2012

Sebek- dzięki za wizytę, bukszpany będą przeniesione, tylko do wiosny muszę zaczekać, wiem że nie przetrwałyby w donicach, dlatego je tam tymczasowo ulokowałam, pozdrawiam
dorkow0 15:08, 28 gru 2012

Gosiniak napisał(a)

Witaj Gosiu... Dziękuję za życzenia świąteczne... Ciepło u Ciebie, jak widzę... Zaczynają wschodzić roślinki, aż się boję zerknąć do siebie... A Bukszpany cudne... Mam sama na oku szczepionego iglaka, ale jeszcze czekam, może coś obniżą...
Pozdrawiam serdecznie i miłego wieczoru życzę...

Ja je kupowałam pod koniec października, teraz już nie chodzę po ogrodniczych, a gdzieś ty tego iglaczka widziała?

Witaj Gosiu... Często w zimie kupuję iglaki szczepione, bo cena najlepsza... A są niedaleko mnie, w takiej szkółce ogrodniczej... Dosyć małej, ale jakościowo rośliny mają dobre... A i cena, do wielkości, też dobra... Ja troszkę w tym siedzę, to wiem ile co leci... A tam rośliny w dobrej cenie...
Madzenka 15:12, 28 gru 2012

Gosiniak napisał(a)
Marzenko- wydaje mi się, że moje jednak dużo większe są, choć ze zdjęcia to czasami trudno odczytać, dziś byłam na spacerze i przy okazji zmierzyłam owe bukszpany, na wysokość 80 cm mają. Tak czy siak cieszę się że je mam
Ależ u ciebie ten karmnik szaleje, już go u ciebie podziwiałam, a co tam jeszcze między płytami masz- jakąś macierzankę, czy jeszcze coś innego?

Moich nie mierzyłam ale chyba z 50-60 miały
Między płytami mam karmnik i macierzankę cytrynową i jakąś inna odmianę macierzanki (wyższa rosnie i jest variegata).
Gosiniak 15:25, 28 gru 2012

Dorkow0- A możesz napisać skąd jesteś i gdzie tak szkółka, u mnie to ciężko czasami coś kupić, a jak jest to ceny kosmos, nawet jeśli daleko to może kiedyś przejazdem zahaczę (może być na priv).
Ostatnio swoje zakupy igiełkowe to z Kobylina wiozłam to około 150km, ale dostałam to co chciałam, wysoko szczepione sosny i świerki. U mnie takich nie ma, a jeśli nawet się zdarzą to po jednej sztuce, każda inna, a ja 4 takie same potrzebowałam. I weź sobie teraz zaplanuj, jak potem nie idzie tego dostać.
dorkow0 15:55, 28 gru 2012

Napisałam Gosiu, na priv...
Gosiniak 15:56, 28 gru 2012

Marzena- macierzankę cytrynową też mam u siebie i jestem z niej bardzo zadowolona, jeszcze nie zimowała, ale w przeciwieństwie do karmnika sucha ziemia i słońce bardzo jej odpowiadają i rozrosła mi się bardzo. A z karmnikiem się nie poddam, dam go w inne miejsce, u mnie nic dosłownie nic się nie ruszył od posadzenia, a było to na wiosnę, myślę teraz a raczej wiem- miał po prostu za sucho, nie podlewałam go a rośnie na suchym i słonecznym stanowisku.