Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Moja "przyziemna" :) pasja 20:04, 16 wrz 2014

Do góry
Siadam z linijką do rysunku. Coś Wam naskrobię, ale nie wiem, czy już dziś "opublikuję" wstępny projekt .
Moja codzienność - ogród Oli 19:52, 16 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Pięknie zrealizowany projekt, brawo dla ciebie Olu!

Gosia takie słowa od Ciebie to zaszczyt dziękuję
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:18, 16 wrz 2014
Do góry
Danusiu, to ja się muszę streszczać i kupować u Ciebie projekt już teraz przed budową, bo za rok, to Ty będziesz miała projekty u Prezydentów i innych wielkich gwiazd Czego Ci serdecznie życzę!
Moja codzienność - ogród Oli 12:25, 16 wrz 2014

Do góry
Pięknie zrealizowany projekt, brawo dla ciebie Olu!
Moja "przyziemna" :) pasja 13:22, 15 wrz 2014

Do góry
Syla napisał(a)
hehehe wytresowana ... cudzesów nie wcina kibicuję ścianie wodnej .... super sprawa !

Sylwia, Twojej opinii ufam w 100% , mam nadzieję, że projekt wypali.
Pusto....ale kiedyś będzie pięknie 21:39, 14 wrz 2014

Do góry
Zacznij od szkieletu. Wybiersz rośliny na tło ogrodu. Posadź drzewa, jeśli chcesz jakieś mieć. Pomyśl o roślinach rosnących bardzo wolni i te też zaplanuj. Dobrze, że masz projekt. To Ci ułatwi zadanie. Zawsze da się znaleźć kilka ważniejszych rośłin, które koniecznie chcemy posadzić. Pomyśl gdzie lub sprawdź na projekcie i je posadź. Zrób też żywopłoty lub jakąś inną osłonę. Dopiero jak to zrobisz myśl o wypełnianiu rabat. Nie kupuj roślin, których nie masz zamiaru kupić. Na pewno je jeszcze nie raz spotkasz. Na razie zajmij się szkieletem. Później wypełniacze
Ogród przy lesie początek 2012/2013 15:56, 14 wrz 2014

Do góry

nowy projekt ,tworzy się ,od wczoraj .
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:16, 13 wrz 2014

Do góry
Witam serdecznie,

bardzo proszę o pomoc w zagospodarowaniu "rabatki" na jednej ze ścian działki (tam gdzie są deski). Na początku chciałam posadzić tam kilka wrzosów - tak po prostu w trawie, potem stwierdziłam, że zrobię małą rabatę i dorzucę coś jeszcze. Dokupiłam żurawkę limonkową - 3 szt. i kostrzewę siną - 5 szt. Zrobiłam małą "rabatkę" i część roślin wsadziłam.
Doszliśmy z mężem jednak do wniosku, że może zaprojektujemy cała tą ścianę. Pomyślałam że przed tujamy posadzimy tawułę japońską a w okolicy wysokiego iglastego drzewa właśnie wrzosy - tak jak na jednym ze zdjęć - ale na tym moje pomysły się kończą. Poczytałam trochę forum i jestem pod ogromnym wrażeniem niektórych ogrodów - p. Danusiu wielkie ukłony ale mam jeszcze wiekszy mętlik w głowie a żadnego pomysłu od czego zacząć. Dodam, że jestem zupełnym laikiem zarówno jeśli chodzi o projekt jak i wykonanie. Dotychczasowe moje zaangażowanie w prace ogrodowe to co najwyżej koszenie trawy

Bardzo dziękuję za jakiekolwiek wskazówki.
Dodam, że pierwsze zdjęcia są czysto poglądowe, teraz tuje są wyższe od ogrodzenia.

Pusto....ale kiedyś będzie pięknie 18:51, 13 wrz 2014

Do góry
Anus9 napisał(a)
Chyba muszę poćwiczyć wstawianie zdjęć bo mi uciekają, podpisu też jeszcze nie umiem ustawić, poprawie się
Co do pola to nie całe moje ale jego część, tylko 15 arów

Witaj Aniu...teren przygotowany pięknie, tylko działać...czekam również na projekt, który masz
Pusto....ale kiedyś będzie pięknie 18:51, 13 wrz 2014

Do góry
15 arów, to jest to, co tygrysy lubią najbardziej, jest gdze pohopsać!

Jak nawet i projekt masz, to tak jabyś zaczęła!
Witam wśród zielonych z czarną obwódką za paznolciami.
Na zachętę masz kwiatka.

Wiosną radzę kupić nasiona dalii wysiać w skrzyneczkę, a w połowie maja wysadzić na jedną rabatkę. Niemusi onabyć zgodnaz planem, ale już w czerwcu ażdo mrozów coś ci wesoło zakwitnie.Tak jak na zdjątku.

Pusto....ale kiedyś będzie pięknie 18:44, 13 wrz 2014

Do góry
Aniu duża piękna działka Pisałaś że masz już projekt. Pokaż koniecznie
Pusto....ale kiedyś będzie pięknie 18:22, 13 wrz 2014

Do góry
Witam Wszystkich miłośników ogrodów!

Ponad rok temu trafiłam na Ogrodowisko. Ciągle przeglądam, czytam i już wiem, że nie będzie łatwo stworzyć ogród od zera.
Postanowiłam więc utworzyć wątek i prosić o pomoc wszystkich Forumowiczów.
Mam już projekt, a i tak jestem przerażona jak to będzie dalej...
Powiedziałam sobie: "dam radę" i mam nadzieje że mnie w tym utwierdzicie.
Małymi kroczkami, powoli bo czasu i pieniędzy mało ale do celu
Początki w Kruklandii 23:03, 12 wrz 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Uuuuuu la la Jakie szopiszcze

Bardzo podoba mi się projekt i wykonanie Pełna profeska I że Ty ją tak sama pomalowałaś ? drzemie w tobie dusza artysty A ten przechowalnik z boku Z miłą chęcią bym się nim zajął Proszę o prezentację fotową bo listę już czytałem

Macham

Nie tylko pomalowałam! Nosiłam dechy, trzymałam dechy, mierzyłam...nawet parę wkrętów wkręciłam

Przechowalnik muszę wsadzić do gruntu. Jak stara drewutnia poszła won, to teraz tyyyyle miejsca mi się zrobiło, że muszę nowe rabaty obmyślać

Foty jak mi się uda...to jutro!

Juziam
Początki w Kruklandii 21:28, 12 wrz 2014

Do góry
Uuuuuu la la Jakie szopiszcze

Bardzo podoba mi się projekt i wykonanie Pełna profeska I że Ty ją tak sama pomalowałaś ? drzemie w tobie dusza artysty A ten przechowalnik z boku Z miłą chęcią bym się nim zajął Proszę o prezentację fotową bo listę już czytałem

Macham

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:26, 12 wrz 2014
Do góry
big projekt ...hmm...a ja myslałam ze ty masz wystko przemyślane i tylko kupujesz , szukasz własciwych i sadzisz

ale mnie zaskoczyłaś haaa

ja chodze i szukam miejsca, wydziwiam w kolorach .... od tygodnia tak szukam 2 szt róz pnących albo krzaczastych wąskich około 2m wysokich, jestem w trakcie robienia na nie miejsca, marzą mi sie łososiowe lub morelowokremowe, zeby pasowały do czerwonego i bordowego berberysu...rózowy i purpurowy jest bee....akurat na to miejsce

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:48, 12 wrz 2014

Do góry
aajja napisał(a)

Stworzyłaś piękny plac zabaw dla swoich dzieci.
Jeżeli być miała jakieś szkice / projekt to bardzo byłabym wdzięczna za pomoc
niestety nie mam, jak został zrobiony wszystko wyrzuciłam, nie lubię magazynować zbędnych rzeczy.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:10, 12 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Pff, w 15 minut się uwiniesz albo szybciej Rozumiem jakby to było 600, choć Ana i Madżenka sadzily po kilka tysięcy
Odległość - im bliżej tym lepszy efekt, jeśli chodzi o tulipany

Masz racje Sebuś, 60 szt to na kwadrans
Ja w tym roku mam tylko ok 500 szt ...bo przecież ta jesień należy do róź
Robię teraz big projekt jak posadzić roze....
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:02, 12 wrz 2014

Do góry
O kurcze jak sobie projekt wyrysowałaś, chyba muszę przysiąść w weekend i coś konkretnego naskrobać. Ja nie pomogę, bo sama szukam pomocy, ale jak patrzę to mi się podoba.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:01, 12 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Jeśli tylko będę mogła pomóc, pomogę Plac projektowałam a firma go wykonała, niestety nie mam namiarów, umknęły mi a nie myślałam wtedy by zapisywać...

Stworzyłaś piękny plac zabaw dla swoich dzieci.
Jeżeli być miała jakieś szkice / projekt to bardzo byłabym wdzięczna za pomoc
Ogród pod lasem 00:55, 11 wrz 2014

Do góry
Witam,odwiedziłam i będę odwiedzać Fajnie, że masz projekt
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies