Dobrze mieć warzywniak i wiedzieć z jakiego źródła są warzywa.... mamy m.in. własne ziemniaki, sałatę, pomidory, marchewkę, seler, fasolkę, bób, koper, ogórki, cukinię. Obleciałam warzywniak, zebrałam co się dało. Będziemy robić ogórki !
wracam do tego ...bo Tomek dzisiaj koniecznie chciał ją kupić... ale nie mieli
normalnie mu sie nie podobała ...ale jak zobaczył u ciebie ...to musimy ją miec!!!
Tu mam 7x Fairy i 2x Tradescant
Tu pod płotem jest William Shakespeare i Princess Alexandra of Kent (na zdjęciu akurat nie ma, bo stara fota)
a przed obwódką bukszpanową będzie nowa rabata z The Fairy
powiem szczerze, że czekałam na nią bardzo, ale mnie nie zachwyca ma szansę jeszcze w przyszłym roku. Kwiatki miały być ciemne, czekoladowe, pachnące, a to takie nijakie
Piękna ta Twoja róża Aniu ale wygląda inaczej niż moja.
Czy ten fiolet może być skutkiem zbyt dużego nasłonecznienia?
Oderwałam wczoraj jeden kwiatek i rozłożyłam go na "drobne", okazało się że kwiat składa się z pięćdziesięciu płatków. Jest jakaś inna która ma tyle samo płatków co Kronenburg ?
Napisz Aniu proszę jak długo utrzymuje się kwiat na Twojej, powiedzmy od takiego pączka.
Jutro zrobię kolejne, bo coś mi się zdaje że ona ma zbyt szybkie tempo.
Werbena patagońska wysiana znasionek uzbieranych z zeszłego roku i werbena z ogrodniczego - nasiona marki Legutko. Aż się chce odesłać,bo mam ze 20 opakowań tego produktu patagońskopodobnego.