Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

sylwia_slomc... 12:42, 22 wrz 2015

Gardener27 napisał(a)
Twój warzywnik w porównaniu z moim wygląda bajecznie Ja już wszystko musiałem wykopać bo gryzonie zrobiły sobie ucztę pod ziemią Zostały praktycznie tylko jednoroczne kwiatki

Przemo, a jak pytałam o cebulowe czym zabezpieczasz to pisałeś, że nie masz gryzoni i Ci zazdrościłam , oj nie ładnie
sylwia_slomc... 12:46, 22 wrz 2015

I jeszcze stadko takich pitaszków

Asia super ta fotka
Dołączam z gratkami choć spóźniona nieco

Kawa 12:49, 22 wrz 2015

super pitaszki
uwielbiam wróbelki
Marga 15:17, 22 wrz 2015

Śliczne wróbelki! Jedne z moich ulubionych ptaszków i pamiętam jak wiele lat temu, na osiedlu moich rodziców, latały ich całe wielkie stada. Niestety teraz kiedy poocieplali bloki i zatkali wszystkie wnęki pod okapem, wróbelki nie mają gdzie gniazdować. Tego lata widziałam tylko pojedyncze sztuki (( Niedługo będzie jak w GB, gdzie wróble są pod ochroną
jona 22:43, 22 wrz 2015

mirkaka napisał(a)
Masz samozaparcie w uprawianiu warzywniaka, pamiętam że też próbowałam ale poddałam się, rzodkiewka była zdrewniała, sałata zjedzona przez ślimaki, pomidory chore W ty roku posadziłam tylko pomidory i z nich jestem zadowolona

To raczej tradycja uprawiania warzywnika . Był on odkąd mieszkamy w tym domu. Z czasem tylko został pomniejszony. Uprawianie warzywnika zaczynałam od tego, że wytyczałam grządki i siałam warzywa pod dyktando babci . Potem ona już go systematycznie powoli pieliła. Od kilku lat sieję i pielę już sama. Babcia czasem zrywa pomidory lub wyrywa jakieś warzywa.
jona 22:45, 22 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Asia super ta fotka
Dołączam z gratkami choć spóźniona nieco

Dziękuję Sylwia . Ostróżka od Ciebie chyba na zachętę, by je w następnym roku zaprosić do ogrodu . Nigdy ich nie miałam.
jona 22:47, 22 wrz 2015

Kawa napisał(a)
super pitaszki
uwielbiam wróbelki

Jeden z nich mówi Ci "hello"

jona 22:52, 22 wrz 2015

Marga napisał(a)
Śliczne wróbelki! Jedne z moich ulubionych ptaszków i pamiętam jak wiele lat temu, na osiedlu moich rodziców, latały ich całe wielkie stada. Niestety teraz kiedy poocieplali bloki i zatkali wszystkie wnęki pod okapem, wróbelki nie mają gdzie gniazdować. Tego lata widziałam tylko pojedyncze sztuki (( Niedługo będzie jak w GB, gdzie wróble są pod ochroną

Trochę ich spotykam, ale jest ich zdecydowanie mniej niż kiedyś. Czasem na stole zostawiam okruchy i jak się przyzwyczają, to nie zwracają uwagi na to, że robię zdjęcia

jona 22:53, 22 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Przemo, a jak pytałam o cebulowe czym zabezpieczasz to pisałeś, że nie masz gryzoni i Ci zazdrościłam , oj nie ładnie

Może wtedy u Przemka nie było jeszcze gryzoni. Przyszły, bo zobaczyły jakie ma pyszne warzywa
dominika_ 10:06, 23 wrz 2015

"A Czy Ty myślisz, że my nie wiemy, że specjalnie zostawiasz te okruchy? "