Dziś z rana słoneczko piękna pogoda a Lencia kaszle mam nadzieje że jakoś się rozejdzie siedzimy w domu
ale fajnie że tatuś pomógł mi powsadzać sosny ja tylko asystowałam i z głowy rozchodniki też siedzą w ziemi z donic także spokojniejsza jestem
Jak myślicie czy te róże pasują do tego kwadratu bukszpanowego w którym ma być drzewo albo te żurawki różowe z zielonymi liśćmi? Chciałabym wykorzystać te rośliny które mam choć w części. Do tych róż mogłabym dosadzić stipy.
Fajna ta ognista rabata . Szczególnie o tej porze roku, takim lekko zamglonym powietrzu, ślicznie się prezentuje . U mnie najżywsze kolory w warzywniku tzn. dużo żółtego i pomarańczowego. Może dodać jeszcze trochę czerwieni?
moja druga ścieżka dostała żwirek wokół donicy
donica musi poczekać do wiosny na nowe ubranko by wyglądała na dokończoną
trawa też nie dodaje uroku temu zakątkowi ale takie było w tym roku lato piękne dla nas szkodliwe dla mojej trawy
Dziś drugi dzień jesieni, zapowiada się słoneczny, z przyjemnością podziałam w ogrodzie bo do tej pory skupiłam się na przetworach, jestem na etapie przetwarzania z jeżyn. brzoskwiń i jabłek, robię soki dżemy i marmoladki a i o nalewkach też nie zapominam
Okaleczona przez brzoskwinia zachowała swoje owoce, może są trochę mniejsze ale smaczne
Moje też się suszą ale będę je stopniowo ścinać w różnej fazie wybarwiania i wstawiać do wazonu na suszenie bo mam ogromne zapotrzebowanie na zimowe bukiety
pozdrawiam już jesiennie
Edytko czy na tej rabacie dalej masz więcej hortensji czy tą jedną? Bardzo mi się podoba to ujęcie i wcale nie musi być szpaler hortensji dla fajnego efektu. U mnie już mało miejsca i mam posadzoną jedną limkę i widzę, że może będzie fajnie wyglądała.
Ewuś , Dziękuję jak mam czas to zdjatko obramuję.Ale zazwyczaj go brak...
Hortensja Adria posadzona między Limelight a Kyushu .
na drugi rok będzie miała więcej kwitów.W tym miała tylko 3.
Ale ładny kwiat to ona ma
Dębolistna, w tym roku jeszcze nie zakwitła.ale krzaczorek ładnie podrósł
Azalie lubią rosnąć w grupie, nie lubią szmaty pod ściółką i kamyków, to rośliny wrzosowate, potrzebny im mikroklimat, wilgotność powietrza, próchnica kwaśna w glebie, na wierzchu- nie kamyki. Afrykańska pogoda i palące słońce dopełniło dzieła.
Być może woda jest zasadowa i znacząco jeszcze dodatkowo zmienia pH na niekorzystne. Zbadaj jakie jest pH ziemi, w której rośnie (powinno być kwaśne 3-4), przesadź w mniej palące słońce, dosadź innych azalii, wyściółkuj przekompostowaną korą sosnową, podlewaj deszczówką.