Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:07, 06 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, chyba nieaktualne, ale wstawiłam ci fotkę na str. 279 = edytowałam posta .
Jakieś ażurowe te twoje zakupy. Takiej odmiany nie widziałam

Jeszcze mogę się wycofać Iwonko
Zobacz jak wygląda w rozkwicie:

I co Ty na to?
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 23:06, 06 sie 2015

Do góry
Zakwitła przesadzona budleja miniaturowa (oczywiście przesadzona m-c temu

Tu czekam aż trawy zmienią się w łan
Jestem w polu 23:06, 06 sie 2015

Do góry
Nie wiem dlaczego czas musi tak zasuwać Jeszcze dosłownie chwila i trzeba będzie się pakować. Żal stąd wyjeżdżać. Miejsce jest tak urokliwe, że najchętniej zaszyłabym się tutaj na dłużej. Spacerując po okolicy znaleźliśmy z M wspaniałe miejsce. Opuszczony dom, a właściwie ruiny domu, z piękną chyba dwustuletnią lipą na środku działki. Za lasem, który wyrósł po kilku latach zaraz przy działce, jest jezioro. Ach, mieć kasę .....

Droga do tego miejsca jest piękna

i krajobraz również

Lilie - Lilium 23:05, 06 sie 2015

Do góry
Szkoda, że już przekwitły
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 23:03, 06 sie 2015

Do góry
Front na razie nie ruszony, zarósł okrutnie, jutro biorę go na widelec!

No i masz - kolejny świerk pospolity mi padł, powoli widać sąsiadów

Przy babcinej byliny szykuja się na jesień
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:58, 06 sie 2015

Do góry
No to japoniec - tojeść pięknie się rozrosła...
Z lewej

Z prawej

I srodek

I leśna...
Wilcza Góra 22:58, 06 sie 2015

Do góry
dzisiejsze popołudniowe słońce w Wilczej ...

Mój jest ten kawałek ogrodu 22:54, 06 sie 2015

Do góry
Uwielbiam zapach floksów, kojarzą mi się z dzieciństwem i wakacjami.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:54, 06 sie 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasiulka obiecałaś dziś wstawić zdjęcia nowych zakupów . Pokaż bo ciekawa jestem

A tak choć nie wiem czy mam fotki wszystkich - poprzednie już widziałaś (z wtorku) , a wczoraj dostałam rh Princess Ann - zakochałam sie u Małej jak się przebarwia ładnie

Trawkę - nie znana nazwa - to ta żółta w środku, jutr zrobie lepszą focię - z bliska.

I ostatni to żywotnik tiny tim - jak danica - cos foty mi nie wyszły, aparat się przegrzał, jutro zrobie z rana

A co najważniejsze - mieli ogromną promocję bo im słońce spaliło i te 3 szt. kupiłam za 30 zł
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:52, 06 sie 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Jejku jaki smieszny ten rozchodnik. Takie ażurowe ma kwiatostany. Ciekawe jaki będzie w pełni kwitnienia.

Ale co? że nie teges?

Mogę go jeszcze jutro zwrócić
Mazurkowo 22:52, 06 sie 2015

Do góry
Mam okazję po praz pierwszy w ogóle zakosztować swoich własnych owoców! Brzoskwinie Harrow Beauty znam z ogródka rodziców. Są pyszne! Jeszcze nie dojrzałe, ale wciąż łapią słońce i mam nadzieję że jednak i mimo wszystko dojrzeją! Brzoskwinia o dziwo trzyma się jakoś. Pryskałam na wiosnę Syllitem i Miedzianem na kędzierzawość liści. Syllit miał być powtórzony w odstępie bodajże tygodnia (żeby nie skłamać- albo dwóch?) Nie dałam rady drugi raz- miesiąc cięgiem LAŁO. Brzoskwinia nie jest super zdrowa. Co któryś listek się delikatnie zwija, na owocach są delikatne plamki, ale i tak jest postęp w porównaniu do ubiegłego roku. W przyszłym roku już możecie powiedzieć do mnie MISZCZU

Za to jabłonka James Grieve - tragedia. Przegrałam z mszycami. Opryskałam chemią, mszyce zdechły. Pojechaliśmy na urlop a w tym czasie mrówki sobie założyły nową hodowlę i to hodowlę gigant. Myślałam, że się popłaczę jak to zobaczyłam. Ponad połowa liści poskręcana i oblepiona mszycami! Pan Mąż wystosował tym razem preparat eko z liści mlecza - moim zdaniem skuteczność ZEROWA - i być może nalewka z czosnku/cebuli byłaby lepsza, bo to przynajmniej czuć i mszyce może by na zapach czosnku zwiały gdzie pieprz rośnie. A tak się dalej radośnie romnażały i pożerały moje jabłonkowe liście! W ostatnim odruchu rezygnacji znowu psiknęłam chemią i mszyce zdechły, dodatkowo ukatrupiłam całe mrowisko. Wiem, jestem mrówczym i mszycowym mordercą! Jabłonka jest mikro, sięga mi do pasa, wygląda jak ostatnie nieszczęście z tymi liśćmi, na końcach wypuszcza świeże i zdrowe - może przeżyje? Nie wiem czy nie złapała jakiejś choroby grzybowej bo te liście takie też w brązowe plamy tu i tam. Nie mam już siły o tym myśleć. Na samą myśl o jakimś psikaniu robi mi się źle. Ale jabłka ma. Rosną.
Mój jest ten kawałek ogrodu 22:51, 06 sie 2015

Do góry
Różowy

"W kolorze blue" 22:51, 06 sie 2015

Do góry
Elik, buziak, też
Ogród nocą

Gorejący Judaszowiec oraz, wiem, ze ryby Was nie interesują, ale ja muszę, bo inaczej się uduszę... Plus, HIACYNT zakwitł
Moja bajka 22:50, 06 sie 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Ok, róże posadzone. Ale jak znam życie to pewnie nie dobrze i trzeba będzie poprawiać.
Wydaje mi się, że mogłabym tu posadzić jeszcze jedną różę, jak myślicie?

Myślę że Pomponella jest za blisko Eden.Eden rośnie dość wysoko i szeroko, a Pomoponella jest z tych mniejszych.. Może daj ja po lewej od drzewka...
Ale ja na różach się nie znam. Pomponella u mnie po 3 latach ma ok metra średnicy i wysokość dość małą.. . Szkoda by taką piękna róże zjadła pnąca.. Może coś w jej miejsce zimozielonego... by zimą nie było pusto. .... próbuję myśleć ,ale kiepsko mi to idzie.. Wiem, że zawsze mam posadzone za gęsto U innych tego pilnuję a u siebie nie potrafię.. szkoda mi każdego centymetra ziemi

Igusi rośnie liczba cioć

Taka malotka Ewie psuje
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:49, 06 sie 2015

Do góry
Najchłodniej w północnej altanie...

laurka od Zawitki jest juz olbrzymia (obok hibiskusa)
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:45, 06 sie 2015

Do góry
eMus wziął się za graba...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:42, 06 sie 2015

Do góry

Nad wodą tak zarosło że zabrałam się za strzyżenie liści liliowców...
Skąpana w słońcu 22:35, 06 sie 2015

Do góry
Słoneczko świeci, kwiatuszki cierpią, sadzonki tegoroczne. Starsze sobie radzą

O....! 22:35, 06 sie 2015

Do góry
aktualności z rabaty pod murem...
wczoraj mi wreszcie deszcz podlał wszystko i rośliny trochę odżyły...

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:34, 06 sie 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies