Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały zakątek :D

Mój mały zakątek :D

mateuszmichn 10:11, 22 wrz 2015

L00zak napisał(a)

Ktoś, kto rysował ma talent, bardzo gustowny prezent, jak jeszcze rameczka dojdzie, dziadkowie się ucieszą

Też tak pomyślałem. Taki nietypowy prezent, a pamiątka na lata no i wygląda na drogi prezent, a taki nie był
mateuszmichn 10:12, 22 wrz 2015

Dominika11 napisał(a)
uważam, że prezent super

No to pewnie dziadkowie się ucieszą
Dominika11 10:24, 22 wrz 2015

mateuszmichn napisał(a)

No to pewnie dziadkowie się ucieszą

na 100%
mateuszmichn 10:26, 22 wrz 2015

To jestem bardzo zadowolony
Anda 10:47, 22 wrz 2015

mateuszmichn napisał(a)
Coś posadziłem więc pokażę, bo o mnie zapomnicie

Posadzone 3 kulki bukszpanowe i tuja. Po prawej stronie też czeka miejsce na tuje, hmmm albo na jakąś kuleczkę na pniu.
Po lewej jeszce miały być tuje w rzędzie ale raczej tam nie ma miejsca. Jak będzie płotek to może jakieś pnącze puszczę, żeby tło było.

Teraz widoczek z boku. Ładny to on nie jest, zwłaszcza to zejście do piwnicy, dlatego w następnym sezonie płot albo jeszcze w tym

Bardzo elegancko to wyglada, bardzo gustownie. Rowniez mysle, ze trawy by pasowaly. Jako ze ja kwiatowa, to dalabym jakies biale, nie za duze kwiaty (mam na mysli kwiatostany) i tylko troche, taki akcent. Cos a la zawilce, begonie...

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:47, 22 wrz 2015

Prezent dla dziadkow extra

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mateuszmichn 12:13, 22 wrz 2015

Anda napisał(a)

Bardzo elegancko to wyglada, bardzo gustownie. Rowniez mysle, ze trawy by pasowaly. Jako ze ja kwiatowa, to dalabym jakies biale, nie za duze kwiaty (mam na mysli kwiatostany) i tylko troche, taki akcent. Cos a la zawilce, begonie...

Hmmm fajny pomysł z tymi kwatami. Muszę poszerzać i się namyslic.
Myślałem trochę o kilku jeżówkach w trawach
mateuszmichn 12:14, 22 wrz 2015

Anda napisał(a)
Prezent dla dziadkow extra

Uffff czyli chyba mój pomysł był trafiony
Anda 12:21, 22 wrz 2015

mateuszmichn napisał(a)

Hmmm fajny pomysł z tymi kwatami. Muszę poszerzać i się namyslic.
Myślałem trochę o kilku jeżówkach w trawach

Jezowki w trawach tez sliczne, ale koniecznie biale

Pomysl, co kwitnie w jakich miesiacach, bo jezowki i niektore trawy pozno zaczynaja. Zawilce tez pozne sa. Begonia tez dopiero od lipca zaczyna. Przedtem moga byc n.p. biale tulipki.
mateuszmichn 13:21, 22 wrz 2015

Anda napisał(a)

Jezowki w trawach tez sliczne, ale koniecznie biale

Pomysl, co kwitnie w jakich miesiacach, bo jezowki i niektore trawy pozno zaczynaja. Zawilce tez pozne sa. Begonia tez dopiero od lipca zaczyna. Przedtem moga byc n.p. biale tulipki.

Wiosną zaczną tulipany, i hiacynty, zaraz dołącza czosnki i stipa już Będzie rosła
Do tego jakieś inne trawki z przodu. Może czyściec, bo mam go trochę
Latem właśnie jakieś jeżówki, do których dołącza następne czosnki. Myślę że to propozycja ok. Może gdzieś pomiędzy jakiś rozchodnik