Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:53, 05 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

niestety nie mam dla niej miejsca
jest tylko dla jubilee celebration

jestes zadowolona z burgundy ?
ja tak, bardzo obficie kwitnie, mam tegoroczny krzaczek

Jestem ale mnie trochę denerwuje, że jest niska i bardzo ma delikatne łodygi, które się przewieszają mój krzaczek z tamtego roku też obficie kwitnie, aha śliczne ma pąki
Czasem słońce czasem deszcz 21:50, 05 wrz 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

wiesz że róże to ja chętnie, ale czy rzeczywiście tam? nie wiem czy dobrze rozumiem które miejsce masz na myśli, ale przed cisami już też ciasno

o to miejsce chodzi? fajnie że myślisz o mnie

myślę, myślę intensywnie. I tak, o to miejsce mi chodzi.

Chyba pisałaś, ze nie siedzicie tam za często, więc jezeli jeszcze jakiś krzaczek różany bedzie rósł tuż przy ławeczce przed cisami, chyba nic złego się nie stanie?
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:50, 05 wrz 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

100?
Tu dzisiejsza Eden Rose
Nie do wiary, ale super
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:50, 05 wrz 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

100?
Tu dzisiejsza Eden Rose
Nie do wiary, ale super
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:49, 05 wrz 2015

Do góry
A nie masz tego kwiatucha? bardzo długo kwitnie jest niski ładnie wygląda na przodzie rabaty
dla Ciebie kwiat Bright as a Buttondzisiejszy
Skąpana w słońcu 21:49, 05 wrz 2015

Do góry

Pan Trzmiel

koniec

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:47, 05 wrz 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Proste zapraszam na wąchanie do mnie lub można zakupić i mieć swoją

a to Burgundy Iceberg

niestety nie mam dla niej miejsca
jest tylko dla jubilee celebration

jestes zadowolona z burgundy ?
ja tak, bardzo obficie kwitnie, mam tegoroczny krzaczek
Hortensjada 21:45, 05 wrz 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Dzięki
W środek krzaka mam wbity palik i do niego idzie sieć sznureczków, żmudne to ale u mnie zdaje najlepiej egzamin

A to tak przewrotnie -Pomponella

skorzystam z tego sposobu jak pozwolisz, bo ja mam podpórki na zewnątrz z drutówpozdrówka
Moja bajka 21:44, 05 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Mój synuś wie co mama lubi Próbuję w nim rozwinąć miłość do roślin, ogrodu i jak na razie.... z różnym skutkiem

Potłuczony dzbanek też znajdzie zastosowanie w moim ogródku

Ogrodzenie jednej z sąsiadek okropnie "straszy". Kupiliśmy więc matę, która powoli porasta winobluszczem i zawiesiłam tam rzeźby, które podarowała mi mama

Bardzo lubię ustawiać w ogrodzie stare korzenie. Szkoda tylko, że są takie ..ciężkie

ślicznie po prostu
pozdrawiam
Ogród Mirelli 21:44, 05 wrz 2015

Do góry

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:43, 05 wrz 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

"Mnie to kadzą, rzekł szczur siedząc na ołtarzu" Bozga dobrze, że znam się na żartach pozdrawiam cieplutko

Nic nie kadzę tylko do dzisiaj pamiętam Psiząb
Moja bajka 21:43, 05 wrz 2015

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:43, 05 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

sliczny kolor

szkoda ze zapachu nie czuc

Proste zapraszam na wąchanie do mnie lub można zakupić i mieć swoją

a to Burgundy Iceberg
Mostki i kładki - mostek 21:43, 05 wrz 2015

Do góry
Właśnie przedwczoraj skończyłem taki mały zakątek z mostkiem w moim ogrodzie, więc zamieszczam fotki, może ktoś się zainspiruje.

Mostek i huśtawka kupione w sklepie (no wiadomo, że oświetlenie, kamienie, kostka czy pompa również), ale generalnie cała reszta wykonana przez mnie osobiście (szczegóły poniżej).

Pomysł pozbycia się trawnika z tego miejsca zrodził się z tego powodu, że jest ono pod dębem, nic nie rośnie, trawa również słabo, źle się kosiło, itp.

Najpierw powstała sucha "rzeczka" (biały żwirek, dookoła ułożyłem kostkę granitową), potem reszta.

Na początek pierwsze prace:

Tutaj płyty kamienne już ułożone, a mostek został pomalowany na zielono:

Zabieram się za kopanie dołu na fontannę:

Następnie folia i osprzęt oraz staje kamień. Kamień kosztował 50zł (niedaleko mnie można kupić różne żwirki i kamienie) a następnie znajomy kamieniarz wywiercił w nim dziurę, do której trafił wąż połączony z pompą:

A tu miejsce, gdzie pompa łączy się z panelem słonecznym (panel umieściłem na kantówce, którą wbiłem do ziemi). Kantówka będzie pomalowana, następnie owije ją jakaś roślina a ponadto będzie częścią pergoli, która tam stanie. Oczywiście białe krzesełko jest robocze, gdyż stoi na nim sterowanie pompą, które przykręcę do pergoli

Od 2 dni fontanna działa i mniej więcej od południa do wieczora działa na baterii słonecznej, która jednocześnie ładuje mały akumulator, który działa w nocy.

Oto efekt finalny (za mostkiem widać jak z kamienia tryska sobie woda, akurat w momencie robienia zdjęcia napędzana słońcem):

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:40, 05 wrz 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Ania zna się na wszystkim Tak to jest jak ktoś ma w ogródku ogród botaniczny

"Mnie to kadzą, rzekł szczur siedząc na ołtarzu" Bozga dobrze, że znam się na żartach pozdrawiam cieplutko
Moja bajka 21:38, 05 wrz 2015

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:38, 05 wrz 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Aniu widzę że wspaniałe znasz się na różach: czy jakaś róża jest podobna do new dawn tak że można je pomylić? Jeśli się orientujesz proszę o informację.

Moim zdaniem nie można pomylić New Dawn z inną różą widząc ja przynajmniej raz New Dawn jest lekka i delikatna chodzi mi o kwiat który ma kolor perłowego różu a pędy jej są wiotkie, pozdrawiam
Moja bajka 21:37, 05 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Podziałaliśmy też z tym moim mieszanym żywopłotem. Było tak

ale przyszedł mój bez koralowy Sutherland Gold i mogliśmy działać dalej

Strasznie biednie to na razie wygląda, ale kiedyś będzie ładnie
Leci to tak od lewej strony:
kilka szmaragdów, świerk Iseli Fastigiata, w/w bez, po bzie będzie jakaś kulka na pniu, prawdopodobnie buk szczepiony na pniu Tricolor, ale jeszcze nie zdecydowałam, potem 3 szmaragdy, dereń Sibirica Variegata i na koniec znów ten sam świerk.

Ale miałaś pracowity dzień, myśmy też ogrodowali jak zwykle w sobotę, poleciały 3 śliwki, które babcia kiedyś z pestki posadziła- przynajmniej tak twierdzi- śmiem twierdzić, że jak większość drzew posadziły się same

Kasia a ten mieszany żywopłot planujesz wziąć w rabatę i podsadzić potem czymś niższym? Pytam bo też mam kawałkiem mieszany żywopłot i zastanawiam się co dalej
Hortensjada 21:37, 05 wrz 2015

Do góry
Jana napisał(a)
No ja niezmiennie twierdzę, że nie wiem JAK TY TO ROBISZ, ZE MASZ TAK CUDNE HORTENSJE? Masz do nich z pewnością magiczną rękę. Widząc Twój ogród przekonują mnie hortensje w dużych ilościach. Mnie tak denerowały brązowe wiechy (po upałach) Vanilek, że je dziś ucięłam. Mam nadzieję, że nic im nie będzie...A czym podwiązujesz hortensje? do jakiegoś palika?

Dzięki
W środek krzaka mam wbity palik i do niego idzie sieć sznureczków, żmudne to ale u mnie zdaje najlepiej egzamin

A to tak przewrotnie -Pomponella
Skąpana w słońcu 21:37, 05 wrz 2015

Do góry

Kto mnie podglądał

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies