o rabacie myślałam cały weekend i wymyśliłam takie coś skorygujcie mnie jeśli coś nie tak, w opisie jest czekoladowa trawa bo tak szczerze mówiąc to nie wiem co to za trawa kupiłam bez nazwy musze zrobić zdjęcie to pewnie uświadomicie mnie
niebieski- budleja do kompletu
zielony -miskant 2 sztuki
boro- kiścień
żółet - 4 zółte jeżówki
Witam Was,
świetny macie ogród, ja właśnie szukam inspiracji i powiem szczerze że od Was wielu projektantów mogło by się uczyć, a ja mam takie pytanko co to za betonowe palisady zastosowaliście ?
Bo jeszcze takich nie widziałem a wyglądają świetnie.
Dzięki za podpowiedz
No to tak...
Tu gdzie teraz mam róże (Princess i William) będą... hortki (niespodzianka! )
A róże przenoszę na drugą stronę ścieżki, tu gdzie jest klon.
Żwirek i ciurkadło zabieram i powiększam rabatę o półkole.... nie wiem czy na tej fotce widać, ale już jest zaznaczony zarys.
I oczywiście mam problem co dobrać do tych dwóch róż.
Wykopałam tylko Ice Dance i Silver Sceptre, bo się rozłażą.
Mam dużo innych turzyc, które się nie panoszą....plus żurawki też zimozielone
Chcę busz, ale nie jednogatunkowy. Na razie wypełniacze mam posadzone grupami, ale planuję to zmienić....kiedyś
W niedzielę udało się pobiegać z aparatem po ogrodzie - będzie co w zimie przeglądać . Niestety nie popadało, a prognozy na 16 dni nadziei na deszcz nie dają
U nas na razie zielono, co jest dziwne, bo wszędzie w okolicach susza ...
Zakochana jestem w Twoich różach i połączeniach
Przywrotnika w tym roku pierwszy raz miałam, m.in. też z szałwią przy różach, ale susza mu zaszkodziła
U Ciebie na jakim stanowisku rośnie?
Czy ja dobrze zrozumiałam, przez dwa lata odpuściłeś kwitnienie i kształtowałeś krzew a w tym poczekasz już na kwiaty?
Widziałam fotkę wielkiej dębolistnej w formie takiego jakby parasola i zastanawiałam się ile sadzonek tam posadzone ale to z pewnością było też odpowiednie cięcie zastosowane.
Rozumię, że dębolistna lubi cięcie. Dopytuję bo nie mam a chodzi za mną już kilka lat
Twoja piękna, pokaż ja zmieni kolor