Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:04, 15 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
z tą Królową to przesada

Nie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:47, 15 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Anetko bardzo się cieszę i dziękuję za tyle pięknych zdjęć. I chociaż podobno mieszkasz na biegunie zimna dla mnie wiosna zaczyna się zawsze u Ciebie , pamiętam ktoś Cię nawet nazwał Królową cebulowych-i chociaż w międzyczasie powstało dużo pięknych ogrodów Królowa jest tylko jedna
Miłego dnia
z tą Królową to przesada
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:45, 15 kwi 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
No widzę że już juz za momencik...i będzie sie działo, tulipanowo....
Szkoda koron cesarskich, podobały mi sie u ciebie na tej rabacie w połączeniu z tym energetycznym kolorem tulipanów, ale cóz może zrobiły sobie u ciebie jeden sezon relaksowy i dlatego nie bedą kwitnąc.....
Uśmiałam sie jak pisałas że jestes zadowolona z trawnika póki nie założysz soczewek... tez mam podobnie - rano przy kawce widzę ogród z dużego okna w wykuszu i bardzo mnie moj trawnik cieszy ale jak po powrocie z pracy wyjdę do grodu i przyjrzę sie z bliska...to..
korony zwariowały i z jednej cebuli powypuszczały po trzy pędy...
Małgosiu fajnie że się uśmiałaś, jednak wada wzroku czasami ma też i pozytywne strony
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:43, 15 kwi 2015

Do góry
Edit napisał(a)

"Zdzierali trawnik"???
Koniec świata!
noooo to prawda ale pamiętam ktoś pokazywał taką akcje w tamtym roku lub dwa lata temu..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:42, 15 kwi 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Aneto, łącze się w bólu różanym. Ileż ja przysiadów wykonałam i pełzań ostatnio. Jak na poligonie. Ogrodowy poligon wiosenny.

musiałam zrobić rewolucje bo w tym roku róże dostały drewniane plecy i obawiałam się, że przez lawende za nimi nie będą miały powietrza i odpowiedniej wentylacji, mus był ją wykopać w akrobatycznych pozach. W tzw międzyczasie przyszedł mi pomysł na obwódkę bukszpanową od frontu róż, więc wykopałam wszystkie lawendy. Teraz tylko pozostało mi powiększenie rabaty wzdłuż ściany. Niestety pogoda nie sprzyja jakimkolwiek robotom. A ja sobie patrze z okna w kuchni i dumam. Czy dać kulke bukszpanową w rogu 'przy wejściu' a od niej cienką bukszpanową obwódkę wokół rabaty czy samą obwódkę, a może kulkę a zamiast bukszpanowej obwódki, obwódkę bylinową? ot pytania siedzą w mojej głowie
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:31, 15 kwi 2015

Do góry
Płacząca brzoza w płaczącej donicy czegóż chcieć więcej. Po jakości wszelakich strzyżonych form widać, że syn jest bardzo muzykalny
Moja codzienność - ogród Oli 07:55, 15 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Ana masz link do tego odcinka ? chętnie bym obejrzała
Folia wyłożona kamolami sprawdziła się u nas w ostatnich latach, chyba tak bardzo się nie nagrzewa przez co nie powstają glony dlatego teraz będzie tak samo. Może nie jest to nowoczesne rozwiązanie ale wygląda dość naturalnie i tak nam pasuje
http://player.pl/programy-online/odlotowy-ogrod-odcinki,1744/odcinek-4,S03E04,37620.html
a mnie zastanawia czy tej folii nie będzie widać, bo w tym odcinku zastosowali takie 'tarasy' maskuące linie a Wy jak zamierzacie tą folie zamaskować ?
edit. widzę, że Sylka już zapodała linka wcześniej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:57, 14 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
śmiało Pamiętam, że Marta lała dursbanem na gości, inni zdzierali trawnik i zbierali 'plony'

"Zdzierali trawnik"???
Koniec świata!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:37, 14 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
hmmm, to wysoko szczepione, myślałam nad zakupem takich szczepionych na wysokości 1,8 - 2,2 m.
U mnie mają być na działce przy ogrodzeniu (70 - 80 cm od podmurówki), które ma wysokość 150 cm - zajrzyj do mnie w wolnej chwili (przedostatnie zdjęcie na str. 36) i doradź jaka wysokość szczepienia wg Ciebie byłaby optymalna.
Uśmiecham się ładnie
u mnie jest spory spadek działki co widać po ogrodzeniu, musiałam nieźle kombinować by od strony ogrodu wiśnie nie stwarzały wrażenia schodów a łagodnej lini.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:35, 14 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
tulipki na wypadzie, u Ciebie niby kraniec zimna, a rośliny w znacznie większym stadium rozwoju niż u mnie i jak to jest?
nie możliwe tylko pod ścianą gdzie jest specyficzny klimat i ciepełko zaraz wystartują na innych rabatach jeszcze troszkę czasu potrzeba
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:33, 14 kwi 2015

Do góry
malgra napisał(a)
Ależ pięknie!!! Podglądam i podczytuję. Wątek cudowny. Dużo praktycznych porad dla początkującej jak ja ogrodniczki.
Aniu proszę o odpowiedź w indywidualnym pytaniu: czy lepsza obwódka bukszpanowa czy trzemielinowa. Mam plan obsadzić rabatę warzywną, aby nie była zbyt widoczna i wątpliwości z czego ją zrobić. I jaka jest różnica cenowa w materiale, z którego by była wykonana.Tańsza trzemielina czy bukszpan? I co da szybszy efekt?
Z góry bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam. Wiernie podziwiająca.
hmmm kolejne trudne pytanie, odpowiedź będzie subiektywna. Bukszpanowa zapewne ładniejsza, ale i 'trudniejsza' w pielęgnacji z trzmielina zaś nic nie trzeba robić poza przycinaniem, żadnych szkodników, pryskania itp
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:26, 14 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ana, jaki obwód pnia mają Twoje wiśnie i na jakiej wysokości są szczepione?
Dobrze kojarzę, że kupowałaś je w ubiegłym roku? Jeśli jeszcze pamiętasz to napisz mi ich cenę na prv.
tak w czerwcu tamtego roku, pień 10, szczepione wysoko 2,5-2,8. Pod biuro kupowaliśmy takie same i szybko przybierają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:23, 14 kwi 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Hej Ania ... Działałaś już coś nawozowo ? Wstrzeliłam się w piękne fotosy
zrobiłam biohumus + trawnik azo, rh dolistnie i azofoska dla cebulowtych.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:21, 14 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
to może i ja uciacham liście krokusom...
bo prymulki w nich toną
uciachałam pare dni temu niziutko bo wszystko było pod listwoiem, dwa dniwystarczyło by i pąki i liście podrosły
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:17, 14 kwi 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:15, 14 kwi 2015

Do góry
Różanka w przeróbce

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:13, 14 kwi 2015

Do góry
Jodłowa

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:11, 14 kwi 2015

Do góry
Wszystko pączkuje
Bergenie

Hakone

Grujecznik

Bukszpany
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:07, 14 kwi 2015

Do góry
W kulkach tez zaczyna być widać Szafirki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:06, 14 kwi 2015

Do góry
Po krokusach zostały liście ale pojawiły się Szafirki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies