korony zwariowały i z jednej cebuli powypuszczały po trzy pędy...
Małgosiu fajnie że się uśmiałaś, jednak wada wzroku czasami ma też i pozytywne strony
musiałam zrobić rewolucje bo w tym roku róże dostały drewniane plecy i obawiałam się, że przez lawende za nimi nie będą miały powietrza i odpowiedniej wentylacji, mus był ją wykopać w akrobatycznych pozach. W tzw międzyczasie przyszedł mi pomysł na obwódkę bukszpanową od frontu róż, więc wykopałam wszystkie lawendy. Teraz tylko pozostało mi powiększenie rabaty wzdłuż ściany. Niestety pogoda nie sprzyja jakimkolwiek robotom. A ja sobie patrze z okna w kuchni i dumam. Czy dać kulke bukszpanową w rogu 'przy wejściu' a od niej cienką bukszpanową obwódkę wokół rabaty czy samą obwódkę, a może kulkę a zamiast bukszpanowej obwódki, obwódkę bylinową? ot pytania siedzą w mojej głowie
http://player.pl/programy-online/odlotowy-ogrod-odcinki,1744/odcinek-4,S03E04,37620.html
a mnie zastanawia czy tej folii nie będzie widać, bo w tym odcinku zastosowali takie 'tarasy' maskuące linie a Wy jak zamierzacie tą folie zamaskować ?
edit. widzę, że Sylka już zapodała linka wcześniej
u mnie jest spory spadek działki co widać po ogrodzeniu, musiałam nieźle kombinować by od strony ogrodu wiśnie nie stwarzały wrażenia schodów a łagodnej lini.
hmmm kolejne trudne pytanie, odpowiedź będzie subiektywna. Bukszpanowa zapewne ładniejsza, ale i 'trudniejsza' w pielęgnacji z trzmielina zaś nic nie trzeba robić poza przycinaniem, żadnych szkodników, pryskania itp