Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Margarete 01:01, 15 kwi 2015

No widzę że już juz za momencik...i będzie sie działo, tulipanowo....
Szkoda koron cesarskich, podobały mi sie u ciebie na tej rabacie w połączeniu z tym energetycznym kolorem tulipanów, ale cóz może zrobiły sobie u ciebie jeden sezon relaksowy i dlatego nie bedą kwitnąc.....
Uśmiałam sie jak pisałas że jestes zadowolona z trawnika póki nie założysz soczewek... tez mam podobnie - rano przy kawce widzę ogród z dużego okna w wykuszu i bardzo mnie moj trawnik cieszy ale jak po powrocie z pracy wyjdę do grodu i przyjrzę sie z bliska...to..
Kuba 05:15, 15 kwi 2015

Anetko bardzo się cieszę i dziękuję za tyle pięknych zdjęć. I chociaż podobno mieszkasz na biegunie zimna dla mnie wiosna zaczyna się zawsze u Ciebie , pamiętam ktoś Cię nawet nazwał Królową cebulowych-i chociaż w międzyczasie powstało dużo pięknych ogrodów Królowa jest tylko jedna
Miłego dnia
Pszczelarnia 08:16, 15 kwi 2015

Aneto, łącze się w bólu różanym. Ileż ja przysiadów wykonałam i pełzań ostatnio. Jak na poligonie. Ogrodowy poligon wiosenny.
ana_art 08:42, 15 kwi 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Aneto, łącze się w bólu różanym. Ileż ja przysiadów wykonałam i pełzań ostatnio. Jak na poligonie. Ogrodowy poligon wiosenny.

musiałam zrobić rewolucje bo w tym roku róże dostały drewniane plecy i obawiałam się, że przez lawende za nimi nie będą miały powietrza i odpowiedniej wentylacji, mus był ją wykopać w akrobatycznych pozach. W tzw międzyczasie przyszedł mi pomysł na obwódkę bukszpanową od frontu róż, więc wykopałam wszystkie lawendy. Teraz tylko pozostało mi powiększenie rabaty wzdłuż ściany. Niestety pogoda nie sprzyja jakimkolwiek robotom. A ja sobie patrze z okna w kuchni i dumam. Czy dać kulke bukszpanową w rogu 'przy wejściu' a od niej cienką bukszpanową obwódkę wokół rabaty czy samą obwódkę, a może kulkę a zamiast bukszpanowej obwódki, obwódkę bylinową? ot pytania siedzą w mojej głowie
ana_art 08:43, 15 kwi 2015

Edit napisał(a)

"Zdzierali trawnik"???
Koniec świata!
noooo to prawda ale pamiętam ktoś pokazywał taką akcje w tamtym roku lub dwa lata temu..
ana_art 08:45, 15 kwi 2015

Margarete napisał(a)
No widzę że już juz za momencik...i będzie sie działo, tulipanowo....
Szkoda koron cesarskich, podobały mi sie u ciebie na tej rabacie w połączeniu z tym energetycznym kolorem tulipanów, ale cóz może zrobiły sobie u ciebie jeden sezon relaksowy i dlatego nie bedą kwitnąc.....
Uśmiałam sie jak pisałas że jestes zadowolona z trawnika póki nie założysz soczewek... tez mam podobnie - rano przy kawce widzę ogród z dużego okna w wykuszu i bardzo mnie moj trawnik cieszy ale jak po powrocie z pracy wyjdę do grodu i przyjrzę sie z bliska...to..
korony zwariowały i z jednej cebuli powypuszczały po trzy pędy...
Małgosiu fajnie że się uśmiałaś, jednak wada wzroku czasami ma też i pozytywne strony
ana_art 08:47, 15 kwi 2015

Kuba napisał(a)
Anetko bardzo się cieszę i dziękuję za tyle pięknych zdjęć. I chociaż podobno mieszkasz na biegunie zimna dla mnie wiosna zaczyna się zawsze u Ciebie , pamiętam ktoś Cię nawet nazwał Królową cebulowych-i chociaż w międzyczasie powstało dużo pięknych ogrodów Królowa jest tylko jedna
Miłego dnia
z tą Królową to przesada
Zielona 09:04, 15 kwi 2015

ana_art napisał(a)
z tą Królową to przesada

Nie
ZielonaAnia75 12:32, 15 kwi 2015

Czekam na rzekę tulipanów...
olga_ 12:49, 15 kwi 2015

Aneta dobrze widze że szafirki mają obcięte listki? Czy to mróz im przypalił? Ja swoim bym chętnie podcięła.