Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 23:17, 14 kwi 2015

lindsay80 23:20, 14 kwi 2015

tulipki na wypadzie, u Ciebie niby kraniec zimna, a rośliny w znacznie większym stadium rozwoju niż u mnie i jak to jest?
ana_art 23:21, 14 kwi 2015

Malgosik napisał(a)
to może i ja uciacham liście krokusom...
bo prymulki w nich toną
uciachałam pare dni temu niziutko bo wszystko było pod listwoiem, dwa dniwystarczyło by i pąki i liście podrosły
ana_art 23:23, 14 kwi 2015

Syla napisał(a)
Hej Ania ... Działałaś już coś nawozowo ? Wstrzeliłam się w piękne fotosy
zrobiłam biohumus + trawnik azo, rh dolistnie i azofoska dla cebulowtych.
ana_art 23:26, 14 kwi 2015

lindsay80 napisał(a)
Ana, jaki obwód pnia mają Twoje wiśnie i na jakiej wysokości są szczepione?
Dobrze kojarzę, że kupowałaś je w ubiegłym roku? Jeśli jeszcze pamiętasz to napisz mi ich cenę na prv.
tak w czerwcu tamtego roku, pień 10, szczepione wysoko 2,5-2,8. Pod biuro kupowaliśmy takie same i szybko przybierają
lindsay80 23:32, 14 kwi 2015

hmmm, to wysoko szczepione, myślałam nad zakupem takich szczepionych na wysokości 1,8 - 2,2 m.
U mnie mają być na działce przy ogrodzeniu (70 - 80 cm od podmurówki), które ma wysokość 150 cm - zajrzyj do mnie w wolnej chwili (przedostatnie zdjęcie na str. 36) i doradź jaka wysokość szczepienia wg Ciebie byłaby optymalna.
Uśmiecham się ładnie
ana_art 23:33, 14 kwi 2015

malgra napisał(a)
Ależ pięknie!!! Podglądam i podczytuję. Wątek cudowny. Dużo praktycznych porad dla początkującej jak ja ogrodniczki.
Aniu proszę o odpowiedź w indywidualnym pytaniu: czy lepsza obwódka bukszpanowa czy trzemielinowa. Mam plan obsadzić rabatę warzywną, aby nie była zbyt widoczna i wątpliwości z czego ją zrobić. I jaka jest różnica cenowa w materiale, z którego by była wykonana.Tańsza trzemielina czy bukszpan? I co da szybszy efekt?
Z góry bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam. Wiernie podziwiająca.
hmmm kolejne trudne pytanie, odpowiedź będzie subiektywna. Bukszpanowa zapewne ładniejsza, ale i 'trudniejsza' w pielęgnacji z trzmielina zaś nic nie trzeba robić poza przycinaniem, żadnych szkodników, pryskania itp
ana_art 23:35, 14 kwi 2015

lindsay80 napisał(a)
tulipki na wypadzie, u Ciebie niby kraniec zimna, a rośliny w znacznie większym stadium rozwoju niż u mnie i jak to jest?
nie możliwe tylko pod ścianą gdzie jest specyficzny klimat i ciepełko zaraz wystartują na innych rabatach jeszcze troszkę czasu potrzeba
ana_art 23:37, 14 kwi 2015

lindsay80 napisał(a)
hmmm, to wysoko szczepione, myślałam nad zakupem takich szczepionych na wysokości 1,8 - 2,2 m.
U mnie mają być na działce przy ogrodzeniu (70 - 80 cm od podmurówki), które ma wysokość 150 cm - zajrzyj do mnie w wolnej chwili (przedostatnie zdjęcie na str. 36) i doradź jaka wysokość szczepienia wg Ciebie byłaby optymalna.
Uśmiecham się ładnie
u mnie jest spory spadek działki co widać po ogrodzeniu, musiałam nieźle kombinować by od strony ogrodu wiśnie nie stwarzały wrażenia schodów a łagodnej lini.
Edit 23:57, 14 kwi 2015

ana_art napisał(a)
śmiało Pamiętam, że Marta lała dursbanem na gości, inni zdzierali trawnik i zbierali 'plony'

"Zdzierali trawnik"???
Koniec świata!