Pinki Whinki faktycznie przebarwiona, jednak limki brzydko wyglądają, bo brązowieją, może jednak nadrobią
Dzisiaj trochę deszczu i było czuć wilgoć w ogrodzie, mój młody cypryśnik błotny dobrze się czuje, ma za zadanie wiosną chłonąć na tej rabacie nadmiar wód gruntowych, które długo stoją i mączą korzenie roślin, już mi tutaj padła jodła argentea, a teraz męczy się sosna limba
Dom ma dwa kolory biały a raczej śmietankowy i szary
Front jest od południa i najczęściej na słonecznych zdjęciach szary wychodzi bardzo blado
w rzeczywistości to taka średnia szarość
Dziś przerabialiśmy rabatę i jak na razie nie powala - efekt będzie za jakiś czas Najważniejsze, że rozsadzone wszystko i ma gdzie rosnąć. Jeżówki potrzebują czasu, jak i wszystko pozostałe.
Magnolia dostała miejscówkę na środku, po brzegach hortki, rozplenice w końcu mają miejsce pokazać co potrafią.
Jest tam 9 jeżówek- wszystkie w kolorach czerwieni, żółci, pomarańczu.
Obrzeże to żurawki i liliowce żółte- 30cm.
Poczekam na to wszystko na przyszły rok i zobaczę jak zagra.
Ja żurawek nigdy nie sadziłam w dużych ilościach, po prostu one nie lubią gliny i jak dla mnie szkoda kasy, za to trawki boskie...ja zawsze biorę albo 3, albo 5, czterech też bym nie kupiła
Aniu, a co to za różyczka, wiem, że mi się podoba i widziałam ją już u kogoś wcześniej, ale jak nie zapiszę to długo nie pamiętam...też się cieszę, z deszczu, ale jest susza nie da się ukryć, że to na razie kropla w morzu potrzeb
Pieski na spacerku...i kto tu kogo prowadzi
Masz już dość werbeny....mojej też przybywa, ale mam dla niej inne miejsce, tylko nie wiem czy czekać do wiosny, czy ją jeszcze teraz przesadzić?
Co to za czarny diabeł na drugiej fotce?