Juz wam wszystko piszę.
fioletowy to tak jak myślałam dark eyes .darmowy to też włoski purpurea plena Eleganz , a niebieski to bylinowy Arabella.ten na razie niski bo to jesienne nasadzenia.
Iwcia też tak bym podejrzewał zwłaszcza na odległość ale mam takowego gościa obok i jest różnica
ostatnio dałem sobie spokój z oznaczeniami bo przy tej ilości odmian(prawie 30 bukietowych) ciągłym przesadzaniu, dzieleniu i mylnych zakupach straciłem orientacje w niektórych odmianach
Powinny zakwitnąć, na poprzedniej stronie pokazałam siewki z ub.r. i zakwitły, na razie nie sa wielkie, ale potem będą; siej dużą ilość w jedno miejsce, będą mega kępy u mnie ida kolejne siewki, za rok zakwitną
do przesadzenia, wlazły na cisy
i kostrzewy widoczne
kosmos siarkowy siał się gdzie bądź
ładny jest
floksy do przesadzenia, ale gdzie?
cierpi tam dereń kwiecisty Rubrum
ketmia
Ula, jest ostatnio zaniedbany, część roślin sadzonych rok temu, nie sprawdziła się, stąd zmiany, roszady całości nie zmieniam, koryguję, a podróże oczywiście kształcą, zawsze coś wpadnie do głowy, przerwa na parkingu po drodze zaowocowała nowym pomysłem na pergolę np
po deszczu werbena się pokłada, drażni mnie
Bzdura, żadna karma nie wraca...
Naiwnych się wykorzystuje..
Chytrzy się dorabiają..
A pracowity dostaje po prostu w dupsko..
Nawet ofiarowani przeze mnie potrafią mi dupę obrobić i to na cacy..
Jestem naiwna i pracowita.. dlatego mam co mam.. a może czego nie mam..
Zazdroszczę tym co potrafią dbać o swój tyłek i mają w nosie wszytko... tacy nie muszą robić 7 dni w tygodniu, jeżdżą na wczasy, nie mają długów i żyją jak ludzie.
Taka dygresja w fazie znerwicowania..
Sorki już mnie nie ma i nie komentować moich przemyśleń.. wyrzuciłam swoją frustrację w celu odstresowania i psychoterapii.
Znów aparat sie popsuł.. grrrr
I na werbenie znów widziałam pazia żeglarza.. aparat zastrajkował.
Rozmnażam już od 2 lat, inaczej byłoby bankructwo na moim areale teraz muszą podrosnąć tylko, bo młodziaki
no czytałam, nawet machniom chciałam zrobić azalie na trzcinniki niskie, ale chyba za późno
fajny avatarek:
na patyku limka do przesadzenia
ta mojej produkcji
i pozostałe