ja, jak można wtrącić na wiosnę sadziłem trzy kształtowane cisy - 2 kule i 1 stożek
początkowo gubiły igiełki , ale teraz już mają przyrosty
no ale te to miały solidną bryłę korzeniową
a mimo tego drżałem o ich kondycję
ale się udało jak widać
Potwierdzam słowa Krzysztofa. Powinno być bez problemów. Ale dopilnuj, żeby bryła korzeniowa duża była.
Piękny cis zaprosiłaś do ogrodu.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Cis przyjechał wieczorkiem, świeżo wykopany i z dużą bryła korzeniową. Ziemia wilgotna więc jestem dobrej myśli. Jutro akcja sadzenie
Dziekuję wszystkim za wsparcie dobrymi radami.
Moje surfinie samosiejki. Nawet fajnie sie skomponowaly.
Pare swiezych fotek ogrodu.
Miskanty kwitna na calego ale najbardziej podoba mi sie Malepartus
Parole kiepsko przezimowala, po dlugiej rekonwalescencji w donicy zakwitla po raz pierwszy. Jest piekna i cudnie pachnie.
Boski Leonardo do znudzenia
Abraham Darby ciagle kwitnie
Asiu - kibicuję przy pracach ogrodowych, a kto Ci pomaga? ściąganie darni to ciężka robota, układanie obrzeży także.
W tym roku przenosiłam kostkę granitową z dawnych rabat, ale wykonywał pracownik, sama nie dałabym rady.
Robi się cisowo na naszym ogrodowisku. dobrze, to szlachetne zimozielone krzewy. Ja od zawsze nimi zachwycona.
Od następnego tygodnia biorę się za pielenie swoich rabat, większe prace tylko w soboty, bo przez miesiąc na rehabilitacje mam jeździć. a w tym tygodniu kulinarnie zajęcia. Przyszedł czas odrobić zaległości imprezowania.